Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

distants juhtimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    distants juhtimine

    Tekkis vajadus elektrilise tali (kaabliga) juhtimispuldi asendamiseks juhtmevaba puldiga. Vaja nelja käsku: üles-alla ja paremale -vasakule. Võimalusel võiks saata kaks käsku korraga (näiteks vasakule ja alla). Ise mõtlesin kahe asja peale: TV pult (korraga üks käsk!) ja mudelauto pult, laseb kahte käsku korraga saata, sõltuvalt mudelist. Väljundid soovitavalt relee väljundid. Oskab või on kellelgi analoogseid kogemusi, mis oleks parem lahendus.
    Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

    #2
    Vs: distants juhtimine

    Teleka vms. puldiga saab teha. Halb on see et vajab suunamist ja ei levi kuigi kaugele.

    TV puldiga korral teeks nii: pult, mikrokontroller, TSOP1738 demodulaator (tõlgib puldi saadetud IR jada, 1 ja 0 loogikaks), releed. Puldi võib ka ise teha: mikrokontroller, nupud niipalju kui neid vaja ning IR LED-id. + peopesa täis muid jubinaid.

    Kas praeguse juhtmega puldi saab täielikult välja visata võib peab "tv pult" seda juhtima? Kas seadmel on mingisugused lõpulülitid?

    Vellemani konstruktoridest saab ka sarnase asja kokku panna: 2006-07 kataloogi srivides: K8056 + K8058 + RX433N (see kooslus töötab juba 433MHz vabasagedusalas ja on tv puldi hädadest vaba, hind muidugi on.. nagu on - mikrokontrolleritega ise tehes tuleks odavam aga eeldab oskusi).
    viimati muutis kasutaja qratman; 17 m 2011, 20:46.

    Comment


      #3
      Vs: distants juhtimine

      Garaaziukse pult (4 kanaliga) + vastuvõtja.

      näiteks selline. Samas, ega see just odav lõbu pole eriti.

      Comment


        #4
        Vs: distants juhtimine

        Ise aretamise jaoks natuke riskantne. Kui inimesi tööraadiusesse võib sattuda siis parem ära leiuta. Kui siis valmis lahendus.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

        Comment


          #5
          Vs: distants juhtimine

          oomis (vähemalt tartu) oli müügis 4 kanalit +vastuvõtja. Releeväljundid 230V toide. 1000 eeku, isearetamine ei tule odavama eriti kui ajakulu arvesse võtta.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

          Comment


            #6
            Vs: distants juhtimine

            plaanis ei olegi hakata pulti ja vastuvõtjat ise tegema, pigem kasutaks valmislahendusi. Vaatan mida oomipood pakub, äkki hakkab sealt midagi meeldima-sobima. Garaaziukse pult nagu pisike, töömehel kämmal suur, seega nupud peaksid olema suuremad,hi! Tänud, kes vastasid, tegelen teemaga edasi, sest riistapuu vaja tööle saada (juhtmevabalt).
            Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

            Comment

            Working...
            X