Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lülituse valikul abi vaja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Lülituse valikul abi vaja

    Abi oleks siis vaja lüliti ehitamisel.
    Ehk siis http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=VM110 asuv toode registreerib mul arvutis katkestust. Kuid hetgel on asi ehitatud nii et katkestuse teevad mehaanilised releed. Kuid see lahendus pole täpne ega töökindel ja sellest tulenevalt tuleks ehitada mingi muu lülitus süsteem.
    Ise olen proovinud optoniga ILD74.(takistiga tegin voolu parajaks talle) Kuid asi ei toiminud.Eelpool nimetatud I/O moodul ei registreerinud katkestust. Põhjus minujaoks teadmatta.
    Vool mis anduritest tuleb ja millega oleks vaja lülitust teha on 24V 600mA. Otse I/O moodulile seda lasta ei saa kuna arvan et see põleks siis lihtsalt maha, moodulil on siis sisendid GND ja siis 1,2,3,4 . GND ja 1,2,3,4 vahel on testriga mõõtes 1,5v. Katkestuse registreerib ta siis kui GND ühendada siis kas 1, 2, 3, 4
    Kui kellegil on hea lahendus välja pakkuda kuidas vabaneda mehaanilistest releedest siis oleksin abi eest väga tänulik.

    #2
    Vs: Lülituse valikul abi vaja

    Optroniga peaks saama asja lahendada küll. Kui andurite ja I/O mooduli üldjuhtme kokku võib ühendada, saab ka lihtsalt transiga.
    Pm. ühendad transi relee kontaktide asemele. Aga seda kõike Sa vist juba tead.

    Kontrolli kõigepealt, kas optron ilma selle moodulita toimib. Pane optroni väljundisse kasvõi valgusdiood mõne milliamprise vooluga indikaatoriks. Kui impulsi pikkus on silmaga registreeritav muidugi.
    Natuke imelikult madal on see pinge nende sisendite ja maa vahel. Võibolla ongi konks selles, et bipolaartranss ei vii sisendis pinget piisavalt madalale sisendi ümberlülitamiseks. Jääb ju avatud transile pingelang ca 0,7V. Juhendis räägitakse ka ainult mehaaniliste kontaktiga tüürimisest, transistorlülititest juttu ei tehta.Lahenduseks võib olla sellise optroni kasutamine, millel väljundiks väljatranss. Või panna see olemasolev optron väljatranssi tüürima.

    Comment

    Working...
    X