Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

toiteploki taastamine 100% viga transistorides, kondekates või milleski muus?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: toiteploki taastamine 100% viga transistorides, kondekates või milleski muus?

    Saab 24V, kui panna kahe ploki +12 järjestikku. Aga ettevaatust ! Konstrui olgu selline, et plokkide massid-korpused omavahel kokku ei puutuks, ka läbi toitekaablite maandussoonte mitte. Muidu...

    Comment


      #17
      Vs: toiteploki taastamine 100% viga transistorides, kondekates või milleski muus?

      Tegelikult saab 24v ka -12V ahela dioodide-lüütide vahetusega vingemate vastu ning drosseli mudimisega - trafo mähis on ju sama, ainult alaldi on lahjem ja drosseli traat peenem. Aga jälle see korpuseprobleem - ei tohi kusagile vastu puutuda, muidu sädemeid lendab ja kaitseskeem lükkab pinged nulli. Kuna see on jama variant, siis mina roogin ülearuse sodi välja, päästan mähise keskväljavõtte maast lahti ja panen dioodsilla. Ühise anoodiga kaksikdioode on vähem liikumas ja doonortoitekast pole ka lootust neid saada. Ampreid alati niipalju ei saa, kui enne +12V pealt lubati, sest ploki võimsusepiiraja (kui on selline vigur skeemis) tõmbab hädapidurit. Odavamate plokkide kleepsule trükitud amprid tuleb Tambovi koefitsendiga jagada. Noh, nagu nende "1000W" muusikakeskuste jms petukauba puhulgi. Näiteks odavast 350...400W toitekast võib vahel ainult 8...9A@24V saada.
      Krt, ma vist kusagil juba kirjutasin sellest...
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #18
        Re: Vs: toiteploki taastamine 100% viga transistorides, kondekates või milleski muus?

        Minuteada kirjutasid ainult, et oled sellise modi teinud (võibolla oli keegi teine..kasutaja pole küll meeles). Muidu huvitaks küll see. Võiks eraldi teema teha selleks tegelt...suht OT-ks läinud, aga samas teema huvitab.

        Comment

        Working...
        X