Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Abi odava inverteriga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Abi odava inverteriga

    Sai mõned aastad tagasi ostetud 600W max900w inverter 1600 eek. Nüüd tekkis raju tahtmine seda kasutusse võtta, aga ei julge, kuna kuulsin, et sellistel odavatle ei ole see vool päris see, mis seadmed tahaks. Kungi proovisime kineskooptekelat selle järgi. Telekas küll mängis aga tekkis selline väga hirmutav tugev pinin. Niipalju kui ma arvata oskan, siis see vool mis sealt välja tuleb on modifitseeritus siinus, aga vaja oleks ilmselt seda tavalist siinust. Pinge on kah natuke madalam kui viimastkorda mõõtsin: nii 195V. Soov just kasutada ühe odava võimendiga seda inverterit, kuna ei ole niii võimast 12V peal töötavat võimu. Võim mis oleks plaanis sinna järgi lükata on thomannist tellistu T amp TA600. Selle sisepinge on kah mingi väga kahtlane, kardan, et 45V, seega ei saaks mingit "otseühendust sisse viia".. Äkki on ideid kellegil, mida selle inverteriga ette võtta, mingid stabilisaatorid vahele osta vms. Ega vägapalju ei tahaks küll ta peale raisata, aga kui mõistliku summa eest ~500.- saaks asja timmi, oleks super! Või siis kakkuda võim lahti, uurida ta DC tööpinge(vast on ikka kõik süsteemid sama pinge peal) siis osta või ise kerida pingekõrgendustrafo? et 12V to 45V või mis seal olla võib
    Sai jälle üks keeruline mõte aga tõesti oleks hea, kui leiaks lahenduse
    Varsti suvi käes, siis tahaks HD15 subbaka autosse monteerida mõnikord

    #2
    Vs: Abi odava inverteriga

    Autovõim jäta tuppa. Inverter pole nagunii sellise asja toitmiseks eriti hea lahendus, sest tavavõimudel pole toide piisavalt filtreeritud, et selle solpingega puhast heli saada.
    Müü maha inverter, müü maha toavõim ja osta endale autovõim.
    12V pingest ei saa nii lihtsalt pinget üles, et kerid trafo. Alalist ei saa trafoga üles. Selleks, et pinget kõrgemaks saada, pead saama kõigepealt mingi vahelduvpinge ja siis seda uhad läbi trafo.

    Rohkem helirõhku ehk siis tavamõistes võimsust saab ka tundlikuma kõlariga. Korralike kõlarite paigaldamisel võid avastada, et võimendi lisamine pole enam otstarbekas.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #3
      Vs: Abi odava inverteriga

      Ega ma ei soovigi autosse teha selle võimu ja inverteriga mingit statsionaarset süsteemi. vb paar korda viskaks suured kõllid peale ja teeks nalja. Muidu mul ikka see subbakas tubases kasutuses. Õigus ja et alalisvooluga ei ole see trafo asi nii lihtne Inverterit kah kohe ei kipu maha müüma, äkki saab siiski asja. Või mis see natuke madalam pinge ja kandilisem siinus võib teha. Kui ainult helikvaliteet natuke kannataks, pole üits lugu A peaasi, et võimu ära ei rikuks või mõnda juppi lausa seal võimus maha ei kärsata. Mõõtsin võimu voolutarbimist, sain max 300w sellise lihtsa musa kuulamisel, niiiet 600W inverter peaks ära küll toitma

      Comment


        #4
        Vs: Abi odava inverteriga

        Veidi madalam pinge ilmselt odavast testrist tingitud, mõõda mõne kallimaga. Aga siinust ei meenuta see väljundpinge küll ühegi kandi pealt, impulsstoiteploki korral pole aga vahet.

        Comment


          #5
          Vs: Abi odava inverteriga

          Mõõtsin selle väga labase julliga pinget see mis pistikule vahele käib ja näitab võimsuse tarbimist kah. Mingi 400 eek maksab. Aga kui panna see jupp narvaga ühendusse, siis saab ilusti 230V täis. Aga äkki see sõltub sellest, et see inverteri vool pole siinuses?.
          Impulsstoiteplokki pidasid silmas võimendil? See mingi kõige odavam võim ilmselt, usun, et seal mingi kõige harilikum tehnika sees. kuidas ma seda teada saaks, mis tüüpi toitekat see aparaat kasutab? Olen sellel alal veel algaja, seega soovin silmaringi natuke lavardada.

          Comment


            #6
            Vs: Abi odava inverteriga

            See imevigur paneb mittesiinuse puhul kõvasti mööda. Proovisin analoogset enda UPS-ga ja 223V asemel näitas 163V, on ka väljundis "modifitseeritud siinus".
            Siin näed, kuidas siinus sujuvalt muutub "modifitseeritud siinuseks": http://upload.wikimedia.org/wikipedi...SquareWave.gif

            Aga võimendi puhul vaatad, kas toitekaabli sissemineku lähedal on pirakas trafo või ei. Kui trafo on illu-tilluke, siis on impulsstoiteplokk.

            Comment


              #7
              Vs: Abi odava inverteriga

              Leidsin netist ühe pildi, kus on näha üks suur asi.. Ilmselgelt on see pirakas trafo. Niiet inverteri ja selle võimu koostöö tuöeb ära unustada vist Äkki oleks veel mõni muu lahendus? sama seeria võimust leidsin pildi.. http://www.markgoldie.co.uk/stuff/batbarn/img_1006.jpg

              Comment


                #8
                Vs: Abi odava inverteriga

                Hangi võrgufilter vahele. Vanasti oli näiteks telekatel vahel selline suur kolakas kast. Puudus on aga et inverteri kasutegur kukub kõvasti sest see kast genereerib reaktiivenergiat.
                A.S. see muutub ristkülik pingeks, tutvu asjaga mis on mod.sine.
                http://www.bdbatteries.com/images/sinevsmod.jpg <-- See on mod sine mitte sinu lingil antud ristkülik.
                Sinu lingil antu viitab harmooniliste seletusele.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                Comment


                  #9
                  Vs: Abi odava inverteriga

                  Tänud väikse abi eest. eks ma siis hakkan uurima seda "võrgufiltrit" . Vanu telekaid kah nagu käepärast ei ole hetkel, seega peab uurima ikka netist, äkki kusagil vedeleb mõni selline jupp. Äkki oskad öelda, palju see "reaktiivmootor " võtab koguvõimsusel vahelt ära? Kui kasutuada ntx 300W, palju selle jupi kasuteguriks umbes on? Kui ta ikka kõvasti üle poole inverteri võimsusest lihtsalt "ära kulutab" siis vist ei ole jälle kõige parem lahendus. Samas aga muud varianti kah ei ole vist

                  Comment


                    #10
                    Vs: Abi odava inverteriga

                    http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...sw#%2B35-23-20
                    see peaks ka asja parandama, pole päris see mida mõtlesin aga peaaegu. Aga selle saab ka ise ehitada. Kui uurid siis suurtes arvuti toitekates on üks traffo moodi asi eraldi korpuse küljes. 2 juhet lähevad sisse. Vajad neid 2tk.
                    Lisaks vajad yhte umbes 4-10uF mittepolaarsed kondensaatorit. Näiteks http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...300vac-27-5mm-
                    Inverterist tulevad juhtmed jooksevad läbi induktiivpoolide ja siis induktivpoolist väljuvate otste vahel on konde(d). Saad LC filtri. Selle konde pealt võtad ka oma seadmele toite. Konde määrab ära reaktiivenergia hulga.
                    Mida suurem on kondensaator seda väiksem on müra aga seda vähem võimsust sa saad võtta välja. Näiteks 1000W inverteri väljund on umbes 4A, 10uF konde hammustab ära umbes 1A, seega 1/4 Võimsusest on läinud.
                    Kogu asja eesmärk on maha saada need järsud nurgad, asi ei peagi olema puhas siinus võib ka veidi moonutatud olla. Põhjus ei tohi otse toita on lihte. Ristkülik sisaldab kõrge sagedusega harmoonilisi. Traffo plekk aga pole arvestatud kõrge sagedusega ja seal tekivad pöörisvoolud mis kuumutavad südamikku. LC filtri eesmärk aga on lõigata maha kõrged sagedused.
                    Lisan veel et pead arvestama et pinge väljundis natuke kukub. See on soovitav ära mõõta ja vastavalt mahtuvust vähendada et jääks normi piiridesse.
                    viimati muutis kasutaja murphy; 16 m 2010, 01:32.
                    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Abi odava inverteriga

                      Missugune asi see peab olema seal arvuti toitekas? Mul sihuke imelik toitekas kah vedeleb kuid siin sees küll nagu mingit eraldiseisvat trafot ma ei leidnud. Kõik värk on joodetud trükiplaadile. Ah üks imelik jupp mis meennutab kondet vms on kohe toite sissetuleku juures. Aga mis sellest arvad, kui seda trafo moodi asja otsida mõnest läbiläinud toitekast. Mul neid üksjagu. Ei tea, kas see jupp kah siis on kannatada saanud või ehk see on töökorras. Kuidas selle töökorras olekut kontrollida saaks?
                      viimati muutis kasutaja muad100; 16 m 2010, 17:59.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Abi odava inverteriga

                        Esmalt postitatud muad100 poolt Vaata postitust
                        Kuidas selle töökorras olekut kontrollida saaks?
                        See on lihtsalt rõngasse keritud traadijupp, testriga mõõdad katkestust. Ja proovid nuusutada, ega kõrbelõhna pole.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Abi odava inverteriga

                          Kas peate silmas midagi sellist nagu pildil näha on all vasakus nurgas?

                          Comment


                            #14
                            Vs: Abi odava inverteriga

                            Tegelikult ilmselt siiski seda, mis üleval paremas nurgas peaks olema ja mille asemele on joodetud vaid 2 traadijuppi.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Abi odava inverteriga

                              mitte kumbagi. See on eraldi kinnitatud selle kaane külge mida pildil pole. Tavaliselt see 400W+ toidetel ja peale märgitud ".. PSU with PFC.." või midagi sarnast lühendiga PFC. Tegemist on PF korrektoriga, või noh osaga sellest. Ainult 2 traati läheb külge, 2 otsa, mitte rohkem. Endal peaks 1 kuskil vedelemas, mingil põhjusel rookisin oma masina toitekast välja.
                              See su pildil olev toide on vast 150W, 400W toitel on seal sees palju vähem ruumi.
                              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                              Comment

                              Working...
                              X