Mida ette võtta kui kumminuppude voolu juhtinud (kummi)pind ei taha enam voolu juhtida? Piiritusega nühkimisest pole abi. Testriga mõõtes kipub takistus kümnetesse kOhmidesse minema. On äkki mingit voolu juhtivat keemiat olemas?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kumminupud ei taha enam toimida :'(
Collapse
X
-
Äärmise abinõuna võib lõigata fooliumist rattakesed ja need nuppude külge kleepida.
Mingi spetsiaalne vahend pidi ka olema mis nuppude alla plätserdada, aga see pidavat hirmkallis olema.transistor[ätt]starline[punkt]ee
Comment
-
http://www.contacteast.com/product/group.a...?parent_id=3057
seda varjanti olen kasutanud,halb selle vahendi juures on
see et üht komponenti on nii vähe.Tuleb koguda hulk remonti
vajavaid pulte ja kõik korraga remontida.Teine korralikum
varjant on venemaal käivate "kotimeeste" käest osta remondi
komplekt mis sisaldab kummi-litrikesi ja liimi.Sellega
saab nuppe üksikult remontida...."Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)
Comment
-
Äärmise abinõuna võib lõigata fooliumist rattakesed ja need nuppude külge kleepida.
Comment
-
Mul ka see jama, et liimitud foolium liguneb higi ja muu saasta toimel lahti ja pudeneb ära. Olen teinud kandiliste nurkadega U-kujulise teravate otstega traadist koba, mille vajutan kumminupu sisse (loomulikult plaadi poolt!). Tundub täitsa toimivat, vähemalt ei kuku ära!
Tekkis loll mõte: vanast ajast mäletan kanalite sensornuppe, kus tuli näpu takistusega 2 kontakti kokku ühendada. Kui on suurte nupuvahedega pult ja pole kommet puldiga mööda villast kampsunit hõõruda, oleks äkki seegi variant? Nii et näpp suus märjaks ja ... 8)
Comment
Comment