Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Võltsitud transistorid?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: võltsitud transistorid?

    Eks aliexpress ole teada tuntud crapi soetamise koht, need on kindlasti võltsingud, millel puudub Toshiba markeering ja kus plastkorpusel on valudefektid.
    Aga samas ei saa välistada ka seda, et suvalisele võltsingule saab siiditrükiga suvalise teksti trükkida.
    Ja nagu eelnevalt mainiti, pannakse tehastes praak toodang kõrvale ja müüakse maha aliexpressi ja ebay kaudu.
    Part #: 2SC5200. Description: Power Amplifier Applications. File Size: 127.51 Kbytes. Manufacturer: Toshiba Semiconductor.

    Aga pole paha, "10 paari transistore 8€ eest, saatmine tasuta, originaal made in Japan, Best Quality jne."
    See iroonia ei ole mõeldud foorumlaste pihta, küll aga müüjate aadressil.

    Comment


      #32
      Vs: võltsitud transistorid?

      Ma olen selle lingitud selleri käest ostnud korduvalt neid transistore ja ei ole pidanud pettuma. Tuleb jälgida müüja reitingut ja aastate jooksul tehtud positiivsete tehingute hulka ning ostjate tagasisidet. Eriti palju tellijaid on venemaalt ja seal katsetatakse enamus transistoride partiisid korralikult läbi elektroonikute poolt. Nii kui feik isendid leitakse, on kära ja pretensioonid seljas, ning müüja on aasia suurimalt turult kadunud.... ja uue fima tegemine samade "nägudega" nagu meil siin banaaniwabariigis, ei ole nii lihtne, seega püüavad sealsed müüjad olla võimalikult ausad ja vastutulelikud. Kui ikka pakk peaks päriselt ära kaduma, siis saadetakse tasuta uus, kuid ega nemadki rumalad pole ja oskavad suurepäraselt guugledada, seega tuntud pättidel seda teemat mõtet arendada pole...
      Kordan veelkord, ärge jälgige neid kirjasid seal transistoride peal, made in japan pole neist ükski, selles võite kindel olla. Toshiba on lihtsalt selline vana ja tuntud brand name, mille nimega on tooteid lihtsam müüa.
      Mina lähtun nende transistoride testimisel reaalsetest tulemustest, kui kollektori ja emitteri lülituses 80V juures stendis vastu ei pea, siis on saast ja ei tasu võimendisse sisse keerata. Võimendustegurid olid ka sama juhtivusega mudelitel väga sarnased, mingi 150- 160 ühiku kanti. Mina ei kujuta ette, et kui ma pean ostma neid mudeleid omale lattu hinnaga 5€ või isegi 2,5€ tk. ja kui tuleb jälle remonti suur kontsertvõim, mis on praktiliselt maha põletatud ja otstarbekas on välja vahetada kõik lõputransistorid kanali kohta ja neid on seal tervelt 30 paari, et mis võiks tulla selle remondi hind, kui kõik kulud ning aeg kokku lüüa.... ilmselgelt ei taha keegi sellist arvet saada, ega selle eest tasuda.... Hobitroonik võib osta oma old school võimendi remondiks need juba eelnevalt paari pandud transistorid 10€ tükk ja väga suurt rahalist hävingut ei tuleks....

      Comment


        #33
        Vs: võltsitud transistorid?

        Kas lähiminevikus on keegi foorumlastest ostnud neid 2sc5200 näiteks oomipoest ja ootaks kvaliteedi kohta infot-või on mingi koht mille peale võib 100% kindel olla?

        Comment


          #34
          Vs: Võltsitud transistorid?

          Kindel ei saa enne proovimist kunagi olla.
          AGA, pigem laseb Oomikas sind üle ja võid saada närud.
          Mouseriga, Farnelliga või RSiga on tõenäosus kaduvväike.
          Oomika kahjuks räägib ka pidevalt laienev kaubavalik, mis on järjest enam eBay letikapluse moodi.
          Erilahendused.
          PS või mail.

          Comment


            #35
            Vs: Võltsitud transistorid?

            Click image for larger version

Name:	IMG_2168.jpg
Views:	1
Size:	485,3 KB
ID:	871004 Viimati kui sai neid veel oomikast tellitud, siis tulid ikka peamiselt sellised nagu fotol näha. Kallimad tulid ka Toshiba kirjadega, JAPAN alumisel real, kuid neid ka reaalselt kasutada ei kannatanud, kui siis ainult lahjemas D või H klassi režiimis, madalate jõudevooludega ja kuni 60V toitepinge juures. Mingi viie aasta eest tüdinesin sellest raha raiskamisest ja hakkasin aasiast tellima. Eks kõik ole puhas joppamise värk, sama müüja käest võid mõni kuud hiljem saada hoopis teise kvaliteediga toote, sortiment neil muutub ka pidevalt, osa asju müügilt kaob, mingid uuemad variandid tulevad taas müüki, ühesõnaga kindel ei saa 100% milleski.

            Comment


              #36
              Vs: Võltsitud transistorid?

              irfp4668 TO252 TO247 sees

              Click image for larger version

Name:	pilt.jpg
Views:	1
Size:	39,4 KB
ID:	872519
              "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

              Comment


                #37
                Vs: Võltsitud transistorid?

                Aliexpress on senikaua hea kuni tellitud jupid töötavad, missiis kas järeletehtud või mitte. Aliexpressi rämpsuks nimetada on küll liialdus- 10 aastat tagasi ehk tõesti midagi tellides said 3x vastu pead kvaliteediga. Täna saad samamoodi kui ostad vale toote- hiinlased kardavad negatiivset tagasiside ja selle nimel hoiavad mingitki kvaliteedi taset et puhast rämpsu müüa ei saa. Kui mõnel jupil ikka tagasiside 4.9 ja 1000 positiivset, siis kutsub ostma küll. Ju siis müüja head tööd teinud, aliexpressis tagasiside aus, kui ikka midagi ei meeldi siis pannakse märk maha. Teiseltpoolt ega elu nii roosiline pole kui pead x asju remontima. Vaatad oomipoodi, serigot(kusjuures väga 5+ tarnija) farnelli, lemona.ee jne. Otsid kõik kohad läbi, keegi mõnikord ei tunnista isegi mõnda mikroskeemi, aliexpress aga pakub- tellid olematu raha eest ja uskumatu, isegi töötab. Niipalju siis "eestlaste rämpsostukohast"

                Comment


                  #38
                  Vs: Võltsitud transistorid?

                  Ali on hea, kõike saab. Seni on pea kõigega vedanud ja asjad toiminud nii nagu vaja. Aga viimane lõpu kivi töötas 5 minutit. Siis oli läbi. Oli see originaal või mitte ei saanudki teada.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Võltsitud transistorid?

                    Mul küll värsked vastupidised kogemused. Alati tuleb valvas olla, tõmbavad kohe alt kui ise tähelepanelik ei ole. Just hiljuti reklaamiti Alis suuri elektrolüüte odava hinnaga ja selliste mõõtmetega, et üksi tootja sellise pinge ja mahtuvusega nii väikses gabariidis ei ole võimeline tegema, rääkimata reklaamitud Elna Audio variandist.
                    Teine juhtum oli optilise kaabliga, mis ei töötanud. Lubasid uue saata ja saatsid samasuguse mitte töötava aga nii pika venitamise ja transpordi ajaga, et Ali pani enne uue kohale jõudmist konkreetse ostu all tagasiside andmise kinni, ilmselt nad teadsid täpselt, kuidas seda asja nii ajada, et ei jõuaks negatiivset arvamust lisada.

                    Comment


                      #40
                      Vs: Võltsitud transistorid?

                      Alis on "kõrgelt hinnatud si**a" päris palju. Mõni lihtsalt lepib vähemaga.
                      Ebay on turvalisem, sest raha saad tagasi üsna suure tõenäosusega. Näiteks mootorikontroller oli rämps. Ostsin neid igasuguseid katsetamiseks... Praktiliselt kõik põlesid mingi ajaga maha, sest ei vastanud tõele see jutt toote juures.

                      Raha sain kõigi eest tagasi. Oli see siis üle 150€ (Suur raha tegelikult)

                      Aga Ali on selline koht, et kui saidki asja kätte, siis on kindel et sa raha tagasi enam ei saa.

                      Ebay kasuks veel lisaks see, et müüjad on enamjaolt väga vastutulevad ja kui toode ei vasta nõuetele, siis aitavad sind meeleldi.
                      Näide: 5 käiguline käigukast... Öeldud, et on töökorras... Aga lahti tegin siis avastasin, et seest oli puudu reevers käiguosa. Saatsin pildi, et miks on puudu ja 4 päevaga olid need osad mul pakiautomaadis...

                      Comment


                        #41
                        Vs: Võltsitud transistorid?

                        Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust

                        Aga Ali on selline koht, et kui saidki asja kätte, siis on kindel et sa raha tagasi enam ei saa.
                        Saab Alis ka raha tagasi. tuleb leida messenger ja sealt kaudu asju ajada. Nood messengrid on väga hästi peidetud ja kui üles leiad siis on jamade lahendamine kiire ja korralik.

                        Comment


                          #42
                          Vs: Võltsitud transistorid?

                          Kas väljakates saab siis kindel olla, kui mõõdan sisetakistuse ära ja vastab andmelehel olevatele parameetritele? Päris tihti seal saadetakse mingi jura millel sisetakistus kordades suurem, viimasel ajal mulle tundub, et asi hullemaks läinud selles osas. Ma muidugi olen neid üliodavaid ka sealt tellinud, et saad umbes 10tk ühe oomipoe hinnaga, ent jah viimasel ajal peab 3-4 korda tellima, enne kui trehvab õige takistusega.
                          otsija

                          Comment


                            #43
                            Vs: Võltsitud transistorid?

                            Andmelehti vaatangi ja selle järgi võrdlen mis peaks olema ja mis on. Gate-source pinge panen näiteks 10V nagu andmelehel väljakale(see eraldi toide GS-le), lisaks mul teine toide, millel saab stabiliseeritud voolutugevuse seada, hoiab konstantselt 1A näiteks sealhulgas puhta lühise korral. Nüüd siis panengi väljaka Drain-source jalad sinna ahelasse jadasse ja edasi mõõdan multimeetriga otse transi enda jalgadelt tekkivat pingelangu. Näitabki kenasti näiteks 6 millivolti, mis tähendab siis antud hetkel 6 millioomi ja siis võrdlen andmelehega ning saangi 1A korral sisetakistuse.
                            otsija

                            Comment


                              #44
                              Vs: Võltsitud transistorid?

                              Meile müüdavatel transsidel ongi näitajad pigem max kui tüüpiline. Ilmselt vähese raha eest ei saagi paremaid ja muidu läheksid prügikasti.
                              Teine põhjus on selles, et tehases mõõdetakse parameetreid impulssidena, et kristall ei kuumeneks. Temperatuuri tõusuga suureneb R-DS.

                              Comment


                                #45
                                Vs: Võltsitud transistorid?

                                Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
                                100% ei nõustu, osa tootjate andmelehtedel olevast infost on võetud ränilt - pane sinna juurde ühendusjuhtmed ja viigud, saadki suurema takistuse.
                                Tootmises kontrollitakse küll kristallide korrasolekut enne korpusesse panekut. Vähemalt vanasti oli see nii. Komponendi parameetrite lõppmõõtmine on ikkagi korpuses ja lõplikult valmis kujul. Nagu ma eespool mainisin, siis lühikeste impulssidena, et ei esineks kristalli suuremat kuumenemist või siis antakse tulemus graafikuna temperatuurist sõltuvana.

                                Mis puutub mõõtmistesse, siis igal mõõtmisel on olemas muidugi mõõtemääramatus. Kui kasutada täpset tagasisidega voolugeneraatorit, siis pole juhtmetel erilist mõju - eeldusel, et mõõta piisavalt suure sisendtakistuse ja täpsusega mV otse transilt.
                                Odavad mõõteriistad on pigem mänguasjad või paremal juhul indikaatorid.

                                viimati muutis kasutaja Svago; 02 m 2020, 21:11. Põhjus: lisa

                                Comment

                                Working...
                                X