Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kondensaatori kontrollimine testriga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kondensaatori kontrollimine testriga

    Kas kondensaatorit testitakse-

    Alalispinge alas vaadates, kuidas vool väheneb või kuidagi targemat ja kindlamat moodi.

    Hetkel tean vaid, et parim viis oleks vaadata nendel väljaajamist ja paisumist, siis kindlasti katki, aga kuidas saaks kontrollida testriga?

    Palun võimalikult täpset seletust või linki - ise ei leidnud otsinguga.
    Ka minul on ALATI palju probleeme!

    #2
    Vs: Kondensaatori kontrollimine testriga

    Harilikke kondensaatoreid kontrollitakse nii,et ühendatakse võrgujuhtmega jadamisi huumlamp ja proovitav kondensaator.Pistik ühendatakse võrku ja hinnatakse kondensaatori korrasolekut järgmiselt:Huumlamp süttib ja kustub aeglaselt-kondensaator on töökorras;Huumlamp ei sütti või helendab pidevalt või siis õrnalt-proovitav kondensaator on lühises või kaotanud osaliselt oma mahutavuse;Huumlamp süttib heledalt ainult voolu sisselülitamise hetkel-proovitav kondensaator on hea dieelektrikuga.See meetod ei sobi aga elektrolüütkondensaatoritele,sest need juhivad ka teatud määral alalisvoolu.Nende ja harilike kondensaatorite proovimisseadme skeem oli minuarust täitsa olemas Jakoobi Raadiovastuvõtjate Korrastamine raamatus.Kasulik on konntrollida nii harilike,kui ka elektrolüütide lekkevoolu,laadides neid täis ja siis peale tükk aega kontrollida neid huumlambi või elektripirniga.
    viimati muutis kasutaja Henzzman; 27 m 2008, 17:48.

    Comment


      #3
      Vs: Kondensaatori kontrollimine testriga

      Esmalt postitatud Henzzman poolt
      Harilikke kondensaatoreid kontrollitakse nii,et ühendatakse võrgujuhtmega jadamisi huumlamp ja proovitav kondensaator.Pistik ühendatakse võrku ja hinnatakse kondensaatori korrasolekut järgmiselt:Huumlamp süttib ja kustub aeglaselt-kondensaator on töökorras;Huumlamp ei sütti või helendab pidevalt või siis õrnalt-proovitav kondensaator on lühises või kaotanud osaliselt oma mahutavuse;Huumlamp süttib heledalt ainult voolu sisselülitamise hetkel-proovitav kondensaator on hea dieelektrikuga.See meetod ei sobi aga elektrolüütkondensaatoritele,sest need juhivad ka teatud määral alalisvoolu..
      Oled kindel oma pakutud meetodi ohutuses? Nt. 50 voldise tööpingega konde kontrollimiseks?

      Ei maksa need mahtuvuse mõõtmise funktsiooniga multimeetrid enam nii hirmsat raha, et osta ei jõuaks.
      Nt. http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=DVM760&

      Saab umbkaudselt testida ka oommeetriga: korras konde külgeühendamisel hüüpab näit mingile väärtusele ja hakkab siis aeglaselt suurenema lõpmatuse suunas. Püsiva näidu korral on konde tuksis. Viimatikirjeldat moodus sobib rohkem osutiriistale

      Comment


        #4
        Vs: Kondensaatori kontrollimine testriga

        http://www.serigo.ee/product_info.ph...ducts_id=70347 oman sellist ja see saab väga edukalt hakkama. eks ta ka natuke eksi aga saab selge pildi kas elekrolüüt on elus või juba pool surnud
        Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

        Comment

        Working...
        X