Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Suured takistid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Suured takistid

    On ühed suured kõlarid, mille filtrites on kasutatud 17w keraamilisi takisteid. Probleem aga selles, et iga kord, kui need kastid kasutuses on, läheb üks neist takistitest katki (erinevad, mitte ükssama kogu aeg), st paar milli korpuse sees katkeb jala ühendus. Tevalos on müügil samad takistid, aga kitsama korpuse sees (vt. Elfa lk.708), neid on paha sinna panna, sest seal on plekist radikad tehtud ja kitsad ei istu 3 küljega seal vastas ju. Sellepärast olen ostnud Oomipoest, seal on olemas suure korpuse sees, nagu originaalis. Üks takkidest on siiski Tevalost, see on vastu pidanud.

    Küsimus siis selline, et kas keegi on neid kasutand ja oskab öelda, kas on viga takistite konstruktsioonis, et nii juhtub või on siis filtrid valesti arvutatud või peab üldse võimu väljundit kontrollima hakkama? Kui oluline see jahutus neile üldse on? Kastid ise on tehtud Benoris, seega ei tahaks seda valesti arvutamise varianti hästi uskuda, vennad teenivad ju leiba sellega...
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    #2
    Mina arvan et tegu on lihtsalt kastides tekkiva vibrag
    Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

    Comment


      #3
      Mõtlesin ise ka korraks selle variandi peale, aga kuna tegu ei ole kinniste kastidega, siis pidasin seda ebatõenäoliseks. Aga proovin järgi, silikoneerin natsa ja annan mõni tund valu...vaesed kõrvad, peab vist kodunt ära minema selleks ajaks...
      Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

      Comment


        #4
        Ega sa happelist silikooni ei pannud ??? Ise kasutan sellistes kohtades liimipüstolit. Lahtistest kastides niipalju et seisa meetri kaugusele kasti ette "lahtises ruumis" ja proovi mis tunne on :P.
        Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

        Comment


          #5
          Ära pane takistijalgu jäigalt PCB peale, vaid mingite lühikeste kiuliste juhtmejuppidega, mis on tiba kaardus ja ei anna vibrat edasi.
          Ja Benor ei ole Pioneer, need vennad teevad vahel päris "põnevaid" asju kuid samas eksperimenteerivad hoolega ja ei taha palju raha.

          Comment


            #6
            Nende kõlarite kohta ei tea öelda aga vibra mõju jälgimiseks vaadake mõne monitori või teleka trükiplaadile.Peale poolt aastat on enamus trafosid peaaegu plaadist väljas. Suurema kaaluga takistid jm detailid samuti. Ometigi ei anna seda vibrat võrrelda kõlaris oleva helirõhuga.
            Kui juhtmete otsa jootmine ei peaks aitama siis monteeri Tevalo takistid ntx. 2 kruviga kokku tõmmatud Al lehe vahele. Peaks ka jahutama. Kaubanduslik välimus muidugi kannatab...
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment

            Working...
            X