Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

sagedukara mõõtmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    sagedukara mõõtmine

    Kui õigesti aru olen saanud siis käib asi nii-ühendan võimu helikaardi väljundisse, kõllid/valjuhääldi järgi ja kõik.Loomulikult peab mingi programmiga sageduskara üles võtma.Tekkis aga väike küsimus, et kas ma sageduskara ülesvõtmiseks mitta mikrofoni ei pea kasutama, sest, mis muidu selle ära registreerib?

    Andke siis natuke nõu :

    #2
    Mikrofon peab kindlasti olema, aga seda ei oska öelda, et kas tavalisest piisab, sest mikril on endal ka mingi moonutus ja selle tõttu sealt täiesti õiget tulemust ei saa.

    Comment


      #3
      ..aga kuhu auku ma mikrofoni ühendama pean,kas helikaarti(aga kuhu siis?), ja selline küsimus veel, et kas tulemus oleneb ka helikaardi kvaliteedist, osad helikaardid nagu vist ei mõõda alla 60hz sagedusi....

      Comment


        #4
        Kui tahad vaid võimendi karakteristikut, kasuta kõigusagedusgeneraatorit (sweep) või lihtsalt heligeneraatorit ja ossi. Paned tulemused kirja ja lased Excelil graafiku joonistada.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          ..võimu oma pole mul vaja, tahan kõlari/valjuhääldi oma.Seda ju vaja kõlari häälestamiseks resonantssagedusele!Selline küsimus veel et kuidas saaks sellise graafiku, kustakistuson sõltuvuses sagedusest-millega seda mõõta?

          Comment


            #6
            See on päris keeruline küsimus, et lühidalt vastata. Kui kasutad mikrofoni, helikaarti ja võimendit saad tulemuseks nende kolme asja summaarse sageduskarakteristiku. Oluliselt mõjutab kast milles valjuhääldi on ja ka ruum milles asuvad valjuhääldi ja mikrofon, mikrofoni suunakarakteristikust jne. Tulemus muutub ka olenevalt võimsusest mille juures mõõdad.
            Takistuse sõltuvuse peaksid kätte saama kui lisad ahelasse järjestikku väikese takisti ja mõõdad sellelt pingelangu muutes sagedust. Edasi kasutad Ohmi seadust...
            Soovitud näidu saamiseks vali mõõteriista!

            Comment


              #7
              ..aga kuhu auku ma selle mikrofoni pistan! >

              kui suur peaks takisti olema, ja kuidas sellest pingelangust aru saada, ohmi seadust ma jagan küll. et mõõdan pinge ja selle järgi arvutan ka vastava takistuse?on nii , aga mul ju voolutugevust ka vaja(R=U/I)sageduse järgi ju ei anna mõõta? või siiski

              Comment

              Working...
              X