Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Antec SP-450P toiteploki takisti tundmatuseni põlenud

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Antec SP-450P toiteploki takisti tundmatuseni põlenud

    Juhtus nii, et majas keegi vist käis elektrikapi kallal ja mingi moment läks kõigil vool ära, siis tuli tagasi ja jälle läinud. Kõige selle tulemusena hakkas toiteplokk vastikut pininat tegema ning lahti tehes avastasin, et mõned konded punnis (vahetasin juba ära) ja 1 takisti on nii süsiks põlend, et ei aja kuidagi koju, mis väärtus tal olla võis. Kõik pinged jäid paika ja raal töötas edasi, aint 1 toiteka vent ei tööta (vent ise on korras). Kui kellelgi on ehk sama toitekas lahtivõetuna laual või teab niisama, mis väärtusega tak seal olema peab, siis võiks mind informeerida.
    Pilt taki asukohast: http://www.zone.ee/marko238/tak.jpg

    #2
    Vs: Antec SP-450P toiteploki takisti tundmatuseni põlenud

    oled kindel, et see takisti läbi on. takisti söestub ikka päris räigelt, enne kui läbi põleb.
    vea näpuga järge mööda trükkplaati, äkki on see mingi termotakk, mis otse ventikat tüürib.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #3
      Vs: Antec SP-450P toiteploki takisti tundmatuseni põlenud

      Kõik väljaminevad pinged on normis peale 9 nda (kokku 24), standby pinni , netis on näidatud +5, mul aga +12. Kas selline pingete vahe võib emaplaadile hukutavaks saada?

      Comment


        #4
        Vs: Antec SP-450P toiteploki takisti tundmatuseni põlenud

        Mul oli ka selline toiteplokk, pärast aasta aega 24/7 sees olemist hakkas pinisema ja pärast pooleaastast pinisemist suri maha ja võttis ka emaplaadi kaasa. Hiljem pingeid mõõtes oli samamoodi ühe pinni pinge 5V asemel 12V nagu eelkõnelejal. Nüüd siis kiskusin lõpuks lahti ja avastasin kaks põlenud piirkonda ja kaks punnis kondekat, nagu näha sellel pildil http://www.hot.ee/sisu/AntecSP450P.JPG

        Kondekatega on asi lihtne, neil on kõik ilusti peale kirjutatud, zeenerdioodi kohta võiks oletada, et see on 18V 1W, nagu on kirjas selles foorumis http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=2224, aga samas kohas kirjas olev takisti väärtus 5.6 Ohm (1W) tundub väga kahtlane, sest see põlenud takisti, mis mul sinna plaadile veel jäänud oli, selle mõõtmete järgi hinnates peaks olema pigem 1/4W mitte 1W. Oleksin tänulik, kui keegi saaks õige väärtuse järgi vaadata ja teada anda.

        Comment


          #5
          Vs: Antec SP-450P toiteploki takisti tundmatuseni põlenud

          Hämmastav, laupäeval võtsin ka ühe sama toiteka lahti ning täpselt samad jupid on otsa andnud. Lisaks olid veel toitekonded mõlemad punnis. Paistab päris tüüpvea moodi.
          Minu DIY blogi
          <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

          Comment

          Working...
          X