Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tinutada väikstesse aukudesse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tinutada väikstesse aukudesse

    On olemas lcd ja need 16 auku järjest kuhu tuleb juhtmed tinutada on nii väiksed ja nii kõrvuti, et algajale nagu mina on see väga raske. Pluss veel on mul kolb päris laia otsaga. Kas pole mingit võimalust mingid traadid või postid sinna sirgelt tinutada ja siis sinna otsa vajaminevad juhtmed tinutada, või kas üldse panna ennem tina ja siis hiljem juhtmed külge tinutada... päris mitu korda on kinni lahti tinutatud ja mõni ülekanne või see augu ümbris on ära kulunud... Igasugune abi on teretulnud!

    #2
    Ega muud kui osta aga väiksem kolb ja harjuta, tasub kindlasti ära! Algajatele on hea harjutamiseks otsida mingi vana jubin, kus hästi palju peenikseid vidinaid peal on, kasvõi mõni vana emaplaat, jooda algul jubinad pealt maha ja pärast pane kokku tagasi. Siis on jootmine selge ka.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    Comment


      #3
      Kas ennem tina külge sulatada ja siis juhe vastu panna ja siis uuesti sulatada, et juhe kinni jääks. Või mingi muu moodus on parem?

      Comment


        #4
        eks selle vastu aitab harjutamine...kolvil saab ju otsa sa v2iksemaks viilida...

        Comment


          #5
          Sul ju augud seal. Kõigepealt paned juhtme august läbi, ja siis paned tina peale.
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

          Comment


            #6
            a pane ikka kampolit või jootevedelikku ka kindlasti.
            st. tee juhe ja jootekoht sellega kokku
            Andke andeks mulle minu lollid küsimused
            nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

            Comment


              #7
              Et juhtmeid oleks lihtsm aukudesse toppida olen mitmekiulise juhtme kõik kiud enne näppude vahel "kokku keerutanud" ja siis üle tinutanud. Kui on kampolit, torka juhe hetkeks kampoli vastu ja suska kolviga. Siis tina peale.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

              Comment


                #8
                Veel selline võimalus,et jämedama kolvi otsa meisterdad vaseplekist..nii pooleteist milline plekk umbes... et selline vidin et saad panna kolbe otsa tangidega kinni suruda. ja selle vidina otsas selline auk. et kui see väike vidin valmis tehtud, siis kasta see kampolisse ja tinasse ja siis veel kampolisse ja siis aseta see augu kohale, kust oled läbi pistnud juhtme. siis pane kolbe ots sinna juhtme otsa ja keeruta nii paarkümmend kraadi ja siis samal ajal tina valgub ilusti juhtme ümber..nii saab jämedama kolbe otsaga tinutada pisemaid auke.ja hästi mugav on, et saab igasuguse venekolbega teha peenemaid töid..eriti hea on trükkplaadile nii jubinaid joota,kuid siis juhtme asemel väljaviik..
                Et selle vidina kirjeldust hästi kirjeldada ei oska, aga tänu sellele toimub jootmine kiiremini ja jooted tulevad ka ilusamad..

                Comment


                  #9
                  Kui sul on need augud nt. 2.5mm vahega, siis unusta otse tinutamine ära ning pane sinna ampmodule pistik. Juhtmete otsa pigistad klemmid, torkad pistiku teise poole korpusesse ning saad lahtivõetava ja töökindla ühenduse.
                  Ampmodule - see on musta värvi pistiksüsteem, kasut. näit vanemates arvutites speakeri, reset nupu jne ühendamisel. Jupid saad A-Kaablist.
                  Üldiselt plaadile otse juhet ei joodetagi.
                  Aga - kui soovid joota siis kasta kiulise juhtme ots jootevedelikku, keeruta näpu vahel kokku, torka august läbi, kääna ots ära ja jooda peenikese kolviga mõlemalt poolt. Jootepastat ära parem kasuta, raisk läheb kiu vahele ja oksüdeerub.

                  Comment


                    #10
                    ... 16 auku järjest kuhu tuleb juhtmed tinutada on nii väiksed ja nii kõrvuti, et ... Pluss veel on mul kolb päris laia otsaga. Kas pole mingit võimalust ...
                    On veel üks võimalus. Kunagi külas olles oli vaja tinutada minidetaile, aga kolb oli 100W.
                    Kerisin puhastatud kolvi otsale mõned keerud jämedat vasktraati, sain niimoodi väikese otsaga kolvi, millega sai kõik tehtud.

                    Comment


                      #11
                      Njah, seda olen mina ka proovinud kui mul vana kolb oli .
                      transistor[ätt]starline[punkt]ee

                      Comment

                      Working...
                      X