Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kaitse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kaitse

    Selline asi,et autos see pingemuundur, mis teeb 12 voldist 220 volti...sellel kaitse läbi. Mul siin natike kaitsmeid on, aga sellise suurusega 20 amprist kaitset pold ja võtsin kaks 10 amprise kaitse traati välja..mõõtes mikromeetriga sain tulemuseks 0,33mm.VÕtsin neid kaks tükki ja panin juba sees olevasse kaitsmesse kaks 10 amprise kaitse traati.Tulemus peaks sama olema ju. Aga jah netist ei leidnud ja ühestki käsiraamatust ka mitte seda tabelit, kus ampritele vastavad traadiläbimõõdud olemas on. Tean et kunagi olen seda kohanud. Ja palju mõjutab traadi materjal kaitsmes läbimõõtu ja takistust...?

    #2
    Olen kohanud ka sellist tabelit ja see kehtis vasktraadi puhul. Teiste materjalide puhul traadi läbimõõdud on ka erinevad.

    Comment


      #3
      Üldiselt on igale aparaadile tervislikum,kui kaitset ise mitte parandada,vaid asendada õige suurusega tehasetoodanguga.
      Vana helitehnika remont Pärnus

      Comment


        #4
        Lisaks ampritele on oluline ka kaitse reageerimiskiirus. Mõnda elektroonikat kaitseb vaid kiiretoimeline kaitse. Kui sinna paned tavalise, aeglas kaitsme, siis ta kaitseb vaid toitejuhet, kuid muu võib maha põleda.

        Kuid sinu varjant (kaks 10-ne amprist traati) on siiski parem varjant, kui nael kaitsmepessa suruda.

        Kaitsme omadusi mõjutab traadi materjal väga palju. Seetõttu ei olegi antud mingit läbimõõtude tabelit (Kui, siis ainult mingi kindla materjali jaoks).

        Comment


          #5
          Sulavkaitsmete taastamist abistav tabel erinevaid materjale kasutades:
          http://rsputnik.com.ru/pred.html

          Comment


            #6
            Sulavkaitse pole lihtsalt teatava läbimõõduga traadijupp. Kaitsme karakteristikut (tunnusjoon mis näitab, mis voolul ning kui ruttu antud eksemplar läbi põleb)määrab suuresti materjal ning kaitsme konstruktsioon. Elektroonikas kasutatakse kiireid sulavkaitsmeid, siis võibolla kaitsevad. Sellel vene lehel on selge sõnaga öeldud võrgus kasutamiseks. Ju mõeldakse elektrivõrku. Kui trafo elamisele lähedal võib tõesti selle tabeli järgi sulareid ise paigata ning liiv kaa kindlasti sisse panna. Peaks aga liinid pikad ja peenikesed olema ei pruugi kaitsmed enam rakenduda.

            Comment

            Working...
            X