Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

MIDI helipea?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    MIDI helipea?

    Viimasel ajal liiguvad ekstreemkitarristide seas sellised asjad siis. Erinevus tavalisest helipeast peaks olema see, et analoog(kitarri)signaali asemel annab see helipea väljundiks digitaalsignaali, mis saadetakse edasi MIDI-süntesaatorisse. Ja sealt edasi võib igasuguseid saunde juba välja võluda (nt. võib niimoodi kitarril klaverit mängida).

    Küsimus oleks siis järgmine. Kas keegi oskab ära seletada, mil moel see kitarrikeele võnkumine MIDIks tehakse/digitaliseeritakse? :-/ Postitasin selle teema elektroonika alajaotuse alla, sest mind huvitaks just skeemilahendus. On keegi kuulnud säärastest vidinatest äkki?

    #2
    Natu guugeldamist ja ongi lahendus käes:
    HOW DOES IT WORK?
    The ultra-sensitive hex pickup sends the analog sound of each individual string through analog filters to the micro computer in the SH075. After quickly analyzing each signal, the micro computer then converts the analog signals to digital information containing FREQUENCY (which note was played), VOLUME DYNAMICS (how loud the note was played), DECAY TIME (how long the note was held), STRING BENDING etc.

    http://www.intelliware.com.au/interfac/guit2mid.htm

    Comment


      #3
      ohoh see on küll huvitav... nii saab katsetamisel ju hullult erinevaid sounde välja võluda

      Comment


        #4
        Jah, seda küll. Ainult et see on pagana kallis lõbu. :-/ Helipea ise vist nii lootusetult palju ei maksagi, aga MIDI-protsessor on juba natuke teine teema.

        Comment

        Working...
        X