Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mis asi on watchdog

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    mis asi on watchdog

    tahaks teada mis asi see watchdog on picil...

    #2
    Ausalt öeldes pole päris kindel, aga vist selline loendur, mis ületäitumisel teeb PICile reseti. Loenduri nullimiseks on assembleris mingi käsk.

    Comment


      #3
      Nii ongi, loendi tiksub koguaeg ja kui teda õigel ajal programmselt ei nullita, teeb ta prosele reseti. Mõnikord kasulik, mõnikord mitte.
      Watchdogi annab ka välja lülitada prose konfi biti abil.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        Watchdogi idee on see, et kui prose mingit lollust hakkab tegema või prog kokku paneb, siis tehakse sellele reset ja asi töötab edasi. Kuidas siis asi saab aru, et prog töötab korralikult? Väga lihtne - proge saadab iga natukese aja tagant wdt-le signaali, et ta on korras. Wdt ise on loendur ja iga impulss resetib tema. Kui siis loendur mingi ette määratud kriitilise piirini jõuab ja impulssi ei ole tulnud, siis tehakse reset kogu kontrollerile ja pannakse prog uuesti tööle. Sellega kaitseb süsteem ennast näiteks mingite lõpmatute luupide vastu, kus prog tsüklit paneb ja midagi vajalikku ei tee. Selle viimase kriitilise piiri peab siis ise ette andma, kui kaugele wdt lugema peab. Muidugi peavad need wdt reset käsud olema ka kavalates kohtades, et see näitaks prose korralikku tööd. Asi ei kaitse ainult progeja vigade tõttu, mõnikord võib ise ko prose olude sunnil midagi väääga imelikku teha ja siis ka tehakse korda.
        Lisaks sellele kontrollib wdt enamasti ka kontrolleri toitepinget ja kui mingil põhjusel pinge normist välja läheb, tehakse jälle reset ja sellega välditakse seda, et näiteks pool mälu on kustunud ja prog jälle lolliks läinud.
        Ja wdt enamasti by default seisab, selle saab vastava seadistusega käima panna.

        Comment


          #5
          ok ait2hh abi eest

          Comment

          Working...
          X