Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nokia monitor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Nokia monitor

    On selliseid molusid Nokia Multigraph 447X päris mitu tükki ja neid mis üldse voolu sisse ei võta olen tööle saanud. aga on veel selliseid mis võtavad kõik järgi ja isegi kõrgepinge on taga aga on siis must pilt või ainult pikk vertikaalne triip sinakas ja peenike. Tegin ka trükkplaatide vahetust monitoridel omavahel ja nagu aru saan töötab süsteem niipalju et kui arvuti ntx standbysse läheb siis lülitab molu ka enda standby peale aga must ekraan kogu aeg ees. Kinekas peaks korras olema vähemalt enamusel aga kas mingi osa kõrgepingest kutu siis ?

    Ahjaa..üks molu teeb sellist trikki et kui käima panen hakkab end kiiresti sisse-välja lülitama releega. Milles point?

    Äkki keegi oskab paar tarka sõna öelda..hädasti abi vaja 8)

    #2
    Sellel Nokial ja ka paljudel muudel moludel on kõrgepingeahel ja realaotusahel eraldi st. kumbagi jaoks oma võimsustrans ja impulsstoitemuundur. Kui ekraanil on vaid püsttriip, kontrolli realaotuse tööd (ossiga mõõtes ca 1200V impulss reatransi kollektril). NB! Enamus väljamaiseid osside pingejagureid ei pea vastu, võta vana vene 1:10 jagur!
    Tõenäoliselt pulsid puuduvad. Kontrolli, kas reatrans on lühises (E -K). Kui on, siis on ilmselt ka tema toitetrans kutu (P-FET, tüüp J306 või J307).
    Kui J306 on lühise, on arvatavasti läbi ka 2,7k SMD takisti ülevoolu kaitse ahelas (samas J306 lähedal plaadi alumisel poolel) Vahel on ka kaitsetakisti (o,47 ohm), kontrolli see ka ära.
    Tunnen kaasa , Nokiat on väga vilets parandada -
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

    Comment

    Working...
    X