Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Laser

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Laser

    Toodi mulle üks Philipsi keskus probleemiga et väidab No Disc. Uurisin veits asja aga aru ei saa sel hetkel kui panen play siis vajub toitepinge 5voldilt 3,7 voldini. Ja siis vahetab plaati et pole nagu sellel kohal midagi sees. Kõige pullim on see et kui lased sahtli välja siis vahest põrutab plaadikeerutusmootot sellise vingaaliga et vähe pole. Oleks väga kena kui keegi suudaks mulle kasvõi mõne idee anda.

    #2
    Mul oli ka kunagi umbes taoline asi. Lõpuks tuli välja et lugemis laser on ära väsinud ja see tuli välja vahetada(Võib kalliks minna). Oleneb kui vana keskus on, kui on uuem siis seda probleemi ei ole.

    Comment


      #3
      Ei keskus mingi 1,5 aastat vana aint. Panin lüüdid toiteahelasse siis läks isegi korraks käima vahetas lugusid jne. Aga mitte heli kõssugi välja ei tulnud. Sel hetkel kui panen play siis 5 volti langeb selleks ajaks 3,7 peale. Äkki on seal mingi op voimendi heli jaoks mis on lühises ja seetõttu veab pinge alla.

      Comment


        #4
        Siis on ilmselt kuskil lühis jah. Ei oska rohkem aidata

        Comment


          #5
          Mul on selliseid probleeme olnud arvuti CD-lugejatega. Enamasti on viga CD-plaadi kinnitis või plaati ringi ajavas mehhanismis.
          Kui plaat ei kinnitu korralikult, siis ei saa ta libisemise tõttu piisavalt kiiresti pöördeid üles. Pärast jälle ei saa enne sahtli avamist pidama.

          Comment


            #6
            heh. Aga see mootor teeb aint imepisikese jõnksu. Ta ei saagi ju niimoodi pööret saada. Ja korra hakkas sekundeid lugema ja käima aga héli ei tulnud. Ja korraks tegi aint mingit paha kräginat.

            Comment


              #7
              Kui sa seda veel teinud pole, siis soovitan sul värgi nii palju lahti võtta, et näeks kuidas lugeja mehhaanika täpselt töötab.

              Oma CD-lugejat parandades tegi ka mootor algul ainult väikese jõnksu. Kui plaadi pöörlemiskiirus ei tõuse mootoriga võrdselt, siis arvab lugeja, et plaati pole ja lülitab mootori kohe välja. See toimub umbes sekundiga.

              Krägina põhjuseks võib olla plaadi libisemine või mõni purunenud plastmassjublakas.

              Comment


                #8
                Põhjuseks võib olla ka see, et vedaval mootril mingi s..t vahel ning ei jaksa vedada...sellest võib tulla ka pingelang...samuti võivad lüüdid jootest lahti olla või siis toiteahela dioodid õhtal olla...põhjuseid võib olla sadu...
                8)
                Audiol on hing sees...
                NotAnotherDigg

                Comment


                  #9
                  oh mehad

                  optika ple 2ra v2sinud vaid must
                  pealmine osa optikast ehk l22ts on vaid j22m2e tipp
                  all pool on peegel mis suunab 90kraadise nurga all laserdioodi kiire läbi läätse plaadile ja see peegeldub alla lugejasse (samuti läbi peegli)
                  tava olukorras piisab l22tse puhastusest aga tihti piale eriti samsungi keskuste puhul tuleb ka peegel 2ra puhastada

                  :

                  viirus teinud kõikvõimalike keskusi ja siiamaani kõik töötavad, optika v2ljavahetamist ple veel vaja olnud - nii et s22stkem sadu kui mitte tuhandeid

                  P.S.
                  yks asi veel
                  l22tse ple mõtet puhastada plaadiga (suht saast saab l22tsaga juhtuma sest plaat teadup2rast k2ib ühele poole ja kui need harjased ... ai ai ai ai)

                  jõudu jaksu
                  hrrp://www.dialab.ee

                  Comment

                  Working...
                  X