Tekkis veel kiire küsimus hübriidinverterite osas, kas 48V süsteemidel on alati toide väljundist eraldatud eraldustrafoga? Või on ka võimalik, kus boost inverteriga aetakse pinge üles ja seega aku ja võrgu väljundpinge jääb tegelikult omavahel seotuks ja poleks galvaaniliselt eraldatud?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
48V hübriidinverterid
Collapse
X
-
Et siis piltilikult öeldes boost step up, sisend 48VDC ja väljund 320VDC vms ja sealt muundatakse omakorda 230VAC? Ja mismoodi siis aku otsad eraldatud saavad olla, pigem siiski ei ole, kui see minu lingil viidatud põhimõtte alusel pinge ülesse muundamine toimub?otsija
Comment
-
On isoleeritud sest aku on ju kahesuunalise muundusega, kus isolaatoriks on trafo. Laadimiseks on eraldi modulaator, mille töötamise korral muutub step-up akust dioodsillaks, kui laadida ei saa siis hakkab muundama. Pinge on ca 385V. Tegelikult käib kõik see elu ümber selle DC Bus'i, sinna tehakse PV DC, sinna lisatakse võrgust DC, akust ja ka Chargeri toodang läheb sinna samma. Juhtprotsessor lihtsalt kontrollib kõiki saadaolevaid parameetreid ja keelab käseb vastavate sõlmede tegevusi.
Soovitan hankida netist mõni hübriidinverteri skeem, sobivad ka 24V omad sest põhimõte on neil ikka üks.viimati muutis kasutaja OSX; 08 June 2025, 19:10.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
12V oma mul on ja sellel on kenasti eraldustrafodega see 12V ja kõrgepingepool eraldatud, boost step up ei toimikski enam ilmselt normaalselt 24V to 385V, sellise lahendusega mingi 3-4 korda öeldakse, et on normaalne, üle viie korra pinget tõsta, siis kasutegur kukub ära juba. 48V to 380V boostiga on ka tegelikult juba väga piiripealne ja kahtlane ju. Kindel, et sealt 48st voldist 380V sarnaselt nagu siin lingil ei muundata?otsija
Comment
-
SG3525 või sarnane osaleb küll, aga lahendus on palju keerukam, sest PWM abil juhitakse mitte ainult step-up'i, vaid ka teisel pool trafot olevat IGBT gruppi, mis dioodideks muutuvad kui vaja, nende juhtahel on veel täiendava trafoga isoleeritud. DC siini pingeks on skeemis kirjas +300-450V.viimati muutis kasutaja OSX; 08 June 2025, 20:34.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Skeemid mis mul on, pole lubatud avalikuks levitamiseks, aga kui otsid nt juutuubist igasugu inverterite remondivideosid, käivad ka võtmemomendid läbi. Mõnikord vilksatavad ka skeemijupid.
Esmalt kinnitasin seda osa et "boost inverteriga aetakse pinge üles" ja et aku on seejuures galvaaniliselt lahutatud. Täiendama pean, et muud sisendid ei jää samas galvaaniliselt lahutatuks, näiteks PV sisendi miinus saab läbi sinewave inverteri mosfettide kokku võrgu N'iga, nii ka siis võrgusisend ise. Osadel läheb N otse AC sisendist AC väljundisse, osadel on katkeks relee vahel, seda saab lihtsalt testriga mõõta (ok, häirete drossel jääb küll sisendi ja väljundi vahele, st perfektne null ei tule kui releed ei ole pandud). Töötava inverteriga saab ka maandamata paneelide pealt tajuda õrna sirinat kui raami puutuda, samas (vähemalt mulle) see mingit segadust ja kiireid liigutusi et tekita.
On ka tegelasi kes teevad täieliku galvaanilise lahutamise välisvõrgu suhtes, seda siis nii et inverter töötab nagu kogu aeg aku ja PV pealt, aga akudele on pandud lisaks väline laadija, mis ise on galvaaniliselt lahutatud väljundiga. See väldib ka juhuslikke momente kus inverter võib näiteks järsu koormuse muutuse tõttu suunata energiat välisvõrku, kuniks MPPT muutunud koormusega kohaneb. Mul on selleks testiks varutud 9,6kW laadimine, aga pole aega olnud ära teha.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
Comment