Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

EGS002 paar küsimust

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    EGS002 paar küsimust

    Mõte proovida sellest moodulist 400VDC to 230VAC muundurit kokku joota. Selle induktiivpooli peaks ilmselt kusagilt tellima, südamik kindlasti mingi spetsiifiline seal, mida kusagilt elektroonikaromust naljalt ei leia. Leidsin midagi sellist , võiks ehk sobida? Kuigi netist niipalju kui erinevaid skeemilahendusi leidsin, siis kord oli sinna pandud 2,5mH induktiivpool filtrisse, kord 1,8 mH, on mingi tark valem, mille kaudu seda sinna kalkuleerida saaks? Sagedus 23,4 kHz pidavat olema sel asjandusel. Ja see sisendpinge, tavalisel võrgupingel tippväärtus 320V ja siis see tuleneb 230VAC-st, kas siis võiks eeldada, et võiks piisata ka 320VDC alalispingest, et see genereeriks selle 230VAC või tuleb seal sellest filtrist tulenev pingelang või kadu veel mängu, mistõttu peaks sisendpinge siiski nii palju kõrgem olema? Ja kuidas sellised moodulid üldse toimivad, on kellegil siin huvi olnud näppida seda vigurit? Ja kui peaks tekkima huvi seda väljundvõimsust kasvatada niivõrd kõrgeks, et ületab induktiivpooli voolutugevuse, siis lihtsalt kaks identset pooli paralleelselt peaks/võiks voolutugevuse topelt suuremaks viia? Või oleks targem mähised maha kerida, kaks südamikku kokku kleepida ja kahele poolile üks jämedam mähis uuesti peale kerida?
    Find many great new & used options and get the best deals for 1pc 2000W-3000W Iron-Silicon-Aluminum Inductor SPWM Filter MLCI Sine Wave at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!
    otsija

    #2
    Minu meelest on niisugused lahendused ikka tagasidega (U2 pin 13), nii et ta väljastab eeldatud 230VAC ilmselt veelgi laiemast sisendpingevahemikust. Millisest, jään vastuse võlgu, aga kuna kontroller töötab eraldi 5V ja 12V toitelt, siis ma arvan (keegi ehk parandab mind kui eksin) et 400V ahel on ülalt piiratud mosfettide lubatud pingega ja alt pigem lubatud vooluga, kui tahta järgida väljaöeldud parameetreid. Selline induktiivsusega filter on seal lõpus siinuse kuju silumiseks, kuid kui võimsust suurendada, siis tõesti tuleb ka induktiivsuse juhtme D panna suurem. Ühtlasi tuleb ka väljundastmeid (mosfette) siis dubleerida. Uue jämedama mähise puhul tuleb ossiga väljundi siinust jälgida, et see oleks ikka korrektne. Suurema võimsuse seadmisel võib ka IFB vajada korrigeerimist, sest kui U2 arvab et on "overcurrent", siis viskab vea välja.

    Mul on ühes inverteris sellise layout'iga moodul sees, aga kuna see töötab tervikuna 24V pealt (DC-DC-AC), siis on seal ka pingekõrgendustrafod, nii et väljundahelad on igal juhul teistmoodi. Siinuse THD on ca 0,6%, nii et see "high accuracy" peab ilmselt paika küll. Mis pingele DC tõstetakse, ma pole mõõtnud ja kuna asi on ametis suht pidvalt, siis on keeruline mõõtma ka hakata.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment

    Working...
    X