Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akupanga laadimine USB-C adaptriga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Akupanga laadimine USB-C adaptriga

    [LAHENDATUD!: Originaal adapter on tegelt 14v. Ja akupanga väidetav sisend 12V ei ole tegelt piisav, et laadimist alustada!)
    Tere,

    Akupank: Telwin Drive 13000
    12v 1A
    USB C laadija UGREEN CD254
    (5.0v 3.0a, 9.0v 3.0a ,12.0v 3.0a, 15.0 3.0a ja 20.0v 5.0a)

    Eesmärk - Akupanka ennast laadida USBC toiteplokiga (12vadaptri/"decoy boardiga")

    Laadimine toimub kenasti tavaliste 12v toiteblokiidega (Erinevate tootjate omad) kuid ükskõik kuidas ma USBC laadijat ja usbc to 12v adaptreid kasutada üritan limiteeritakse laadimine 0.003A peale(Katsetanud erinevaid decoyd boarde ja daptreid) pinge on kenasti 12v. Samad 12v adaptrid töötavad ilma probleemideta teiste 12v seadmete toitmisega. Katsetatud ka 3.5" välist kõvaketast mille peak tarbimine oli 1.6A

    Olen katsetanud palju erinevaid USBC to 12v adaptreid kuid seda akupanka ei lae nad kiiremini kui 0.003A. Viitab sellele et akupangal on endal mingi loogika sisse ehitatud et "ei lae kiiremini" aga ei mahu pähe kuidas igasugu muud suva 12v laadijad toimivad korrektselt (Ei pea olema akupanga originaal laadija).

    Kas kellelgi on mõte millest selline voolu tugevuse/laadimise kiiruse probleem tingitud võib olla?
    viimati muutis kasutaja rvq; 10 m 2023, 21:40.

    #2
    Kas sain aru et annad toiteplokist lihtsalt 12V peale? Mis asi on usbc to 12V adapter? Kiirlaadimine vajab usb data pealt seadmete kokkulepet et pinget tõsta 12V-ni. Ilma selleta võib tõesti teine pool ignoreerida üldse toite olemasolu.

    Comment


      #3
      Toiteblokiks on USB C laadija Mudel Ugreen CD254 100w
      mis suudab välja anda 5v 3a, 9v 3a ,12v 3a, 15 3a ja 20v 5a

      "Decoy board"/adaptrid mis lepib USBC laadijaga kokku et "anna mulle 12v"

      EDIT: Uuendasin ka esialgset postitust toitebloki infoga ja parandasin sõnastust.
      Suurimad tänud kaasa mõtlemast!
      viimati muutis kasutaja rvq; 09 m 2023, 07:59.

      Comment


        #4
        Kui sa näed voolu 0,3mA, kas siis on ka pinge nähtav? Et vaikimisi peab pinge olema 5V seni kuni seadmed lepivad kokku uue pinge väärtuse. Kas pinge on juba tõstetud 12V peale? Võimalik et toiteplokk ja tarbija ei sobi kokku, pinge tõstmise protokolle on erinevaid ja eri tootjad kasutavadki erinevaid lahendusi. Otsi infot mis tehnoloogiaga kiirlaadimine toimub tarbijas ja siis vaata kas sama tehnoloogiat tunneb ka toiteplokk.
        On muidugi ka võimalus et toitekaablil kõik sooned ei saa ühendust (mõnikord toodetakse kaabel ainult toitesoontega ja data sooni ei ole üldse olemas, selline ei sobi, see kaabel ei lase pinget tõsta), testi erinevate kaablitega.

        Decoy board jäi ikka arusaamatuks. Akupank küsib otse toiteplokilt 12V pinget, miks peaks veel mingi asi vahel olema? Googel ei oska kah Decoy board kohta asjalikku öelda, äkki saad lingi panna konkreetsele seadmele?

        Sain nüüd aru. Akupank tahab 12V mitte usb kaudu saada. Annad talle 12V eraldi pistikust aga ta ei laadi. Arvasin et akupank sööb usb kaudu 12V. Vabandust, antud juhul ei tea, ilma toite analüüsimiseta ei oska midagi pakkuda. Teoorias jah võiks nii töötada. Võib olla ka nii et see Decoy board küsib voolu liiga vähe (alla 1A) ja akupank võtab korra suurema voolu ning saab aru et ei jätku ja lülitab laadimise välja. Ossi on vaja et edasi uurida. Võiks pakkuda et 12V peale lisada kondekas, see aitab vooluimpulsse siluda. Aga kas see usb toiteplokile on seeditav ei tea.
        viimati muutis kasutaja urmas78; 09 m 2023, 09:42.

        Comment


          #5
          kui vool on 3ma siis pinge on 12v
          Decoy boardi näide (mul neid erinevaid ja probleem ei ole nendes)- https://www.aliexpress.com/item/1005004562437571.html
          Akupangal endal ei ole USBC pesa ja akupank ei oska ise suhelda USBC laadijaga. Selleks ka decoy board. Ma tahangi teha nii et saaks USBCga laadida akupanka et ei peaks eraldi 12v laadijat kaasas tassima ja saaks USBC laadijaga kõik tehtud.
          USBC Toiteplokk ja 12v decoyboard töötavad teiste 12v seadmetega. Ainult selle akupangaga on kala.

          Decoy board küsib voolu liiga vähe (alla 1A) ja akupank võtab korra suurema voolu ning saab aru et ei jätku ja lülitab laadimise välja
          Hmm see päris hea pakkumine... Kuigi nali on asja juures see et akupank näitab et kenasti laeb. Led tulekesed vilguvad ja näitab palju veel laadida on.
          Ma otsin mingi 12v seadme mis võtab kõvasti rohkem ampreid ja annan teada kuidas läks! Senimaani ma tõesti testisin seadmeid mis jäid alla 1A... loll mina

          Comment


            #6
            Decoy board on minu teada ühepoolne, ta nö imiteerib seadet, kui see tahab laadimiseks 5V-9V-12V-20V. On kindla väljundpingega isendeid ja on ka muudetavaid, nii nagu PD (power delivery) protokoll ette näeb. Decoy kunagi aga ei tööta step-up konverterina, ta annab sellise pinge mida akupank anda suudab.
            Laadida võid ju ikka USB-C kaudu ja kui laadija oskab vajaliku pinge pangale anda (see võib olla näiteks 12V) siis kõik toimib. Aga decoy board'i minu teada ei saa kasutada teistpidi, et annad suvalisest 12V adapterist akupanga sisendisse.
            On küll ka veidi keerulisemaid plokke mis justnimelt teevad 12Vst sellise pinge mis laetavale seadmele vajalik (tavaliselt 5-12V), need aga juba tunduvalt kallimad kui pisike decoy board.

            Midagi sellist. Akupanka laadida saab ja annabki välja sellise pinge mida pank ise laadimiseks soovib, aga ka see ei tõsta pinget. Ehk kui sisendiks 12V, siis väljundisse 20V ei tule. Akupanga laadimiseks pole seda aga tavaliselt vajagi.
            viimati muutis kasutaja sebastian; 09 m 2023, 10:23.

            Comment


              #7
              Eesmärk on akupanka ennast laadida USBC laadijaga (Akupangal puudu igasugune usbC võimekus). Akupank vajab selleks 12v tavalise barrel jacki kaudu. Decoy board ongi vajalik selleks, et akupangale 12v sisse sööta, et ta laeks.

              Katsetasin nüüd 3.5" välist kõvaketast 12v 2A. Peak tarbimine oli 1.6A ja USB C laadija koos 12v decoy adaptriga sai kenasti hakkama. Seega siin ilmselgelt on mingi väga spetsiifiline vimpka selle akupanga laadimisega. Urmase pakkumine Ossiga uurimiseks ja lisakondekas käib mul hetkel üle oskuste.
              esiteks oss on puudu. Ja kondekat ei oska kuhugi panna ja pole õrna aimugi mis väärtustes. Ilmselt minimaalselt 12v aga mitu microfaradit.
              viimati muutis kasutaja rvq; 09 m 2023, 11:00.

              Comment


                #8
                +-12V peale 1000uF 25V kondekas paraleeli juhtmete peale. Kui ei aita võib proovida ka suuremat mahtuvust, aga tegelikult ei oska pakkuda miks ei tööta, niimoodi ühendades võiks asi toimida tegelikult küll.

                Comment


                  #9
                  Siis võib tõesti pingega mingi anomaalia olla ja kondensaator võiks siin aidata. Akupanga sisendis võib pinge alguse hetkeks liiga madalale minna, kõvaketas elab selle üle, aga panga laadimisahel arvab teisiti. Kondensaator oleks sel juhul puhvriks ja võiks tõesti olla 25V ja 1000+ uF.
                  Neid decoy plaate on mul mitmeid ja kuigi nad kõik näivat töötavad, siis näiteks 65W Baseus laadija, mis muidu igati asine, ei kipu alati 15V decoy'ga läpakat laadima, kuigi samaväärne adapter seda kindlalt teeb. Alles mitmekordne pistiku sisse-välja panemine aitab. Läpakas (Panasonic) tarbib laadimisel u. 35W, võimsusest puudu ei jää. Samuti koormusega mõõtes tuleb laadijast 65-70W vabalt välja ja kui 2 koormust taga (2 x USB-C), siis kokku liites jääb ikkagi sama väljundvõimsus kuigi teise koormuse lisamisel hetkeks katkestab ka esimese - mis muidugi omajagu tüütu.

                  edit. kasutades sama Baseust näiteks 12V decoy'ga 4x Li-Ion akulaadija toitmiseks, teeb laadija enne justkui mitu "restarti" kuniks tabab ära, et 12V siiski anti. Originaaladapteriga seda anomaaliat muidugi pole.
                  viimati muutis kasutaja sebastian; 09 m 2023, 13:31.

                  Comment


                    #10
                    Ei aidanud 25v 1000uf kondekas. Panin veel teise sama kondeka veel ehk siis "mahutavus" kahekordseks aga siiski ei midagi. Suuremaid kondekaid kahjuks ei ole. Ehk siis ei tundu asi olevat pinges ja mõte täiesti otsas et miks laadima ei hakka.
                    Mul endal on ka Li-Ion akude laadija 12v ka katsetasin toda ka USBC sama setupiga ja seal toimib kõik kenasti (Opus BT-C3100). Ei ole isegi seda restarti anomaaliat.
                    Täielik müstika. Tekib tahtmine oss osta

                    Comment


                      #11
                      Oss kuluks ära niisamuti ka
                      Mul teeb restardi, lihtsa Lii-500 laadijaga kui ka hobby-laadijaga iCharger206. See võib muidugi olla ka Baseuse eripära, aga erinevad decoy'd on 12V ja 15V peale seadistatud. Nii et nende kamm justkui pole. Ma pole küll mõõtnud, aga tundub nagu decoy kaudu antakse pooleks sekundiks vastav pingeimpulss, justkui mõõtmiseks, et kas koormus sobiv ja siis alles pidev pinge.
                      Nähtavasti ei meeldi akupangale lihtsalt see USB-C laadija, sest decoy ei tohiks ise mingeid müstilisi signaale eraldi juskui tekitada, annab edasi selle mille laadija saadab.

                      Comment


                        #12
                        Kas nii ei või olla, et see akupank küsib alguses korraks nii suurt voolu, et selle peale usb toide saab aru, et nii palju mul anda pole? Paberite järgi on küll kolmekordne võimsusvaru, aga eks need on kesmised hiina väärtused
                        Toidan trolle!

                        Comment


                          #13
                          Ma olen lolliks minemas...
                          Ma esimese hooga ei märganud, et tavalistel 12v laadijatel oli erinev vooluvõimsus laadimisel (Vaatasin lihtsalt, et ah suur number ja korras!). Kui märkasin, et number erinev, viskasin USBC nurka ja keskendusin ainult 12V laadijatele.

                          Tulemused järgmised:
                          1. Originaal mis kaasas Telwin
                            Model 169888
                            Output 12V 1A
                            Voolutugevus akupanka laadides 0.508A
                          2. Model SYS1428-1812-w2e
                            Output 12V 1.5A
                            Voolutugevus akupanka laadides 0.388A
                          3. Model KYT120300BV
                            Output 12V 3A
                            Voolutugevus akupanka laadides 0.062A
                          4. Model AD-E001 EU
                            Output 12v 2A
                            Voolutugevus akupanka laadides 0.001A
                          NB! Setup on kõigile sama. Polaarsused kenasti kontrollitud. Juhtmete paksus ei muutu, multimeeter ei muutu. Korduvalt mõõdetud. Kas ma ei oska multimeetrit kasutada? Mis toimub?
                          PS! Kõikide laadijate puhul hakkavad akupanga tuled näitama et "laadin viiest pulgast kahte viimast pulka" kaasa arvatus see mis näitab laadimise võimsuseks 0.001A

                          Kui maja peal veel ringi sobrada leiaks ma veel 12v laadijaid...
                          viimati muutis kasutaja rvq; 09 m 2023, 19:33.

                          Comment


                            #14
                            Kuidas sa üldse voolutugevust mõõdad? Akupank lahti, selle sisendi pesal (pluss-)juhe küljest ära ja multimeeter 10A mõõtepiirkonnaga vahele? Või mingi vahejupp tehtud? Kas pole äkki nii, et pank "mõtleb" mõnda aega, enne kui laadima asub, sina aga mõõdad mõned sekundid. Veel võimalus, et multimeetri pikad juhtmed pangale/laadijale ei meeldi, tekib ju neiski mingi pingelang tänu multimeetris olevale 10(20)A šundile või veel hullem - viletsatele mõõtekaablitele, mis kord toimivad siis mitte.
                            Kaableid saad kontrollida, kui paned multimeetri võimalikult väikest takistust näitama, otsad kokku ja siis painutad kaableid, mudid pistikuid/mõõteotsikuid. Kui näitab mingil ajal üsna mitu oomi, ei jäägi akupangale suurt midagi laadimiseks.
                            Kolmas võimalus, et osade laadijate sisemised kondekad (470-2000uF tavaliselt) on otsad andnud ning nende väljundpinge pole enam kuigi silutud. See siiski küll väiksem võimalus..
                            Nii et tulistan puusalt nagu paranormaalsete juhtumite puhul ikka

                            Comment


                              #15
                              • Vahejupp tehtud ja multimeeter seal vahel. Multimeeter on 20A mõõtepiirkonnas.
                              • Korduvalt mõõdetud ja ülalolevad tulemused ei muutu sõltuvalt sellest kaua ma ootan.
                              • Juhtmetes ei ole erinevus sest kõikide mõõtmiste juures on täpselt sama "setup" (va vooluadapter ise).
                              • Pingeland/pingeerinevus on väga hea märkus! Pean teise multimeetri otsima ja samalajal pinget mõõtma. Hetkel ma selle setupiga kahte asja mõõta ei saa. USBC katsetuste juures sain mõlemat mõõta sest mul on eraldi USBC tester"
                              • Kord toimivad ja mittetoimivad kaablid ei ole siin probleem. Korduvalt testitud ja tulemused ei muutu mitmendal mõõtmisel
                              • Otsa saanud kondekad ei seleta ju erinevate 12v laadijate vooluerinevust?
                              Igatahes ma mingi hetk teen kõik uuesti ja võtan ka teise multimeetri ahelasse, et testida samalajal ka pinget. Hea soovitus ja oleks pidanud ise selle peale tulema! Teen pilte kah. Aitäh!

                              Comment

                              Working...
                              X