Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Soojuspumba kontrolleri signaalide lugemine / salvestamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Soojuspumba kontrolleri signaalide lugemine / salvestamine

    Tere

    Ehk oskab mõni asjatundja vastata.

    Mul on soojuspump, mille juhtpaneelist läheb cat5 kuskile sisemusse kontrolleri peale.

    Kas on võimalik kuidagi lihtsasti cat5 juhtmele külge haakida mingine salvestaja või lugeja, millega mul oleks võimalik teada saada mis käsklusi saadab juhtpaneelist valitud mingi reziim või seadistus? Nt kui juhtpaneelilt vajutan kaks korda alla et seadistustemperatuuri kahe kraadi võrra langetada. Ideaalis saaksin signaali kätte, ära salvestada ja siis enda raspberry või arduino vahele panna ning ise vastavaid tuvastatud signaale kontrollerile saata.

    Kas on olemas lahendusi millega signaale lugeda? Või on selliste signaalide lugemine tootjate poolt kuidagi ära blokitud?

    #2
    Alustuseks tuvasta, mis keeles see infovahetus toimub:

    All the same, it’s important to understand these protocols individually. We’ve made a table to help clarify some key distinctions:

    BACnet LonWorks Modbus KNX
    Go-to protocol in HVAC and mechanical; growing into lighting and security. Security, lighting, HVAC, metering, and the like. Traditionally for industrial systems, transport, and energy. All sorts of systems including HVAC, access control, sensors, security, and lighting.
    Dominant in commercial buildings, especially campuses. Often interworked with Modbus and LonWorks. Mostly present in commercial buildings, and somewhat on campuses. Often interworked with other protocols. Mostly present in commercial buildings, and somewhat on campuses. Often interworked with other protocols. Mostly present in commercial and residential building automation.
    Testing and certification process; Open protocol; User-friendly; Widely adopted; BACnet Web Services lends itself to IoT; Single pane of glass solution; BACnet/IP is built for the future Testing and certification process; Proprietary, but can be interworked; Was developed as (1) a data protocol and (2) an electrical standard for digital communications Testing and certification process; Open protocol, with no fees or charges required; De facto protocol in industrial applications; Easy to use/understand; Can easily be used over the Internet Testing and certification process; Open protocol, that’s easy to interwork; Works on different transmission types; Decentralized topology; Low energy consumption
    Some customers complain about network issues like broadcasts and MS/TP chain problems; The open protocol means many users must manage several different vendors on one site. Critics say it’s an outdated protocol that’s been outpaced by open, more modern protocols; LonWorks has a lower adoption compared to BACnet, so there’s not the same community of support. Often customers have no choice to use or not use Modbus: the hardware constraints just require it; Widespread adoption of Modbus means not all installations have necessarily been certified. KNX is not widely adopted outside of Europe. That means there just isn’t the same community that there is for other, more widely adopted protocols.
    Setra also has a useful table demonstrating some of the key differences between BACnet, LonWorks, and Modbus.

    At the end of the day, protocols have to be chosen on a somewhat case-by-case basis. And not all protocol implementation is equal: devices from various vendors can have more features or fewer, great capabilities or less. Each installation will also be better or worse in different ways depending on the building or system’s needs. But internetworking between protocols is standard, and together they form a truly interoperable system.
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

    Comment


      #3
      Vaevalt seal BACnet, LonWorks, Modbus või KNX on.
      Tõenäolisem, et seal on mingi tootja oma protokoll, millest midagi välja lugeda on üsna keeruline, kuigi mitte võimatu.
      Kõige pealt pead kindlaks tegema, mis on protokolli füüsiline kiht, siis saad sealt mingeid andmeid lugeda ja loogilisi kihte hakata mõistatama.

      Comment


        #4
        Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Vaevalt seal BACnet, LonWorks, Modbus või KNX on.
        Tõenäolisem, et seal on mingi tootja oma protokoll, millest midagi välja lugeda on üsna keeruline, kuigi mitte võimatu.
        Kõige pealt pead kindlaks tegema, mis on protokolli füüsiline kiht, siis saad sealt mingeid andmeid lugeda ja loogilisi kihte hakata mõistatama.
        Protokolli füüsiline kiht? Ma ilmselt ei saa sellest vihjest piisavalt konkreetselt aru. Nagu öeldud, juhtpaneel saadab oma signaale cat5 kaudu. Mida mõtled 'füüsilise' all?

        Mu algne mõte seisneb selles, et mis iganes protokoll täpselt juhtmes liigub siis ehk on võimalik need ühed ja nullid kokku lugeda ja teades mis käsku ma juhtpaneelilt saadan (nt "langeta temperatuuri 1kraad") siis tean et mis iganes ühed ja nullid sealt kontrollerile lähevad siis see signaal ongi et langeta 1 kraadi jagu. võimalik muidugi et juhtpaneelist läheb mitte 1 kraadi langetus vaid konkreetse setpointi (nt 22 kraadi) signaal, aga selle saaks juba välja uurida, kui saan mingi lugeri vahele.

        Kas on võimalik mingit signaalide lugerit vahele panna?
        viimati muutis kasutaja kspr; 12 12 2022, 10:43.

        Comment


          #5
          Asi selles et kaabel on cat5 aga elektriline signaal vaevalt et ethernet on. Võimalik et kasutatakse mingit oma lahendust. Mingi soon on toide ja mingi soon mingi signaal, näiteks uart, modbus või misiganes. See ongi see füüsiline kiht, leida üles mis juhe mis kujuga signaal ja siis saab teda kokku ühendada vastava lugeriga et baidid maha lugeda.

          Comment


            #6
            Füüsiline kiht (physical layer) ongi see nagu enne seletati, mis moodi nullid ja ühed füüsiliselt liiguvad. Eespool jäid välja lisaks pingete nivood või on äkki hoopis vooluga andmeside, ka see on võimalik.
            Lugeda ja kindlaks teha saab neid füüsilisi kihte digiossiga, peaks olema minimaalselt kahe sisendiga ja selline, mis füüsilisest signaalist bitte oskab näidata.

            Comment


              #7
              OK, sain teada et cat5 (RJ45) sees jookseb Modbus TCP/IP protokoll.
              Kas on mingit lihtsat seadet millega saaksin juhtmed ühendada ilma et peaks leiutama digiossiga ja pingetega?

              Comment


                #8
                Kust sa selle info said?
                On see usaldusväärne allikas?
                Ma kohe üldse ei usu, et soojuspumba puldi ja keskseadme vahele TCP/IP on pandud ja veel Modbus üle selle TCP/IP. Liiga keeruline ja kallis, soojuspumba tegijad ajavad kindlasti odavamalt läbi.

                Comment


                  #9
                  Kuidas juhtpaneel toite saab. Kas eraldi toiteplokk või patareid või sellestsamast kaablist?

                  Comment

                  Working...
                  X