Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

LED jooteühendus "kõhu" all

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    5000K - 26lm - CRI95 - 139lm/W või 3000K - 23lm - CRI95 - 124lm/W
    Esimesed tunduvad täitsa korralikud olema, 5000K on värvustemperatuur päikese käes keskpäeval.
    Pole teab mis kallid ka, võib plaadile hulgim laduda.

    edit: sellised ka päris soliidsed, 195lm/W.
    viimati muutis kasutaja sebastian; 01 12 2022, 00:09.

    Comment


      #17
      Oletused on kesine väärtus.
      Mõni variant mis kasutuses täna:
      SMD 5050 mitme tootja ribad on kasutuses. Kestavad tõepoolest; aga tsipa liiga kollane ja valgusjõudlus on kesine võrreldes teistega. Lubatut 4000K päris ei ole, aga on seal lähedal.
      SMD 5730 on kasutuses alu-platvormidel nii sinist kui kollast tooni. Valgusjõudlus on päris hea, aga eluiga on kesine. Lubatut 4000-4500K ei ole.
      Kaks värvi kombineeritult annab sinna päiksevalguse kanti värvuse; aga see pole siseruumi ja kandelampi tegelikult hea- vaja on sellist tooni kui päike paistab läbi aknaklaasi tuppa või on üleval õhuke pilvisus päikese käes; seega pole ikka päris see mis vaja.
      SMD 2017 COB on kas liiga sinine või roheline; head nahka pole kohanud. Lubatut 4000K ei ole. Minu ostetud variandid kestavad.

      E: Kõige parema tulemi olen saanud kollakate SMD 5730 kasutades, kui sinna ette panna naturaalklaasist paks hajuti. Siis tulem on silmadele lähedane 100W hõõgpirni valgusega. Kottpimedas ruumis, 2,2m laes põlev 1 valgusti, 62 elementi sees, klaasist hajuti ees ja valgusti all 1m põrandast mõõtes on 230lm valgustugevus.
      Katsetatud ka välitingimustes, ainult talvisel ajal, öövalgustites. Ja läbi lähevad samaselt siseruumis olevatega- fakt.
      Seega, asi ei ole jahutuses, kui kiiresti need konkreetsed läbi lähevad.
      Alul arvasin et lähevad kuumaks ning termopaisumine lükkab nad plaadilt lahti. Aga mõõtmised, jootmised ja katsed näitasid, et joodetes pole asi.
      viimati muutis kasutaja erku; 02 12 2022, 08:55.
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

      Comment


        #18
        Eks seal ka toitevooluga tuleb mängida. Andmelehel toodust natuke nõrgem vool heledusele suurt ei mõju, aga elueale küll. Endal ribad siiski kestavad, tähtis et riba oleks võimalikult õhukese kleepekaga ja alum. profiilil. Palju on müügil nö extra strong paksu soojust mittejuhtiva kleepekaga, need ka läbi põlevad suht kiirelt. Kõrge temperatuur neid hävitab.
        Paljude LEDde häda on ka spektris roheline või harvem ka punane varjund (isegi CRI90+ korral), sai selleks soetatud minusgreen ja plusgreen LED filtrid ja spektromeetriga paika sätitud. Mõnigane efektiivsuskadu küll on, aga mitte oluliselt, filtrid üsna heledad.
        Mulle meeldib HighCRI 5000K, kasvõi toa laes põlemas pilves/hämara ilmaga. Nagunii meil talvel päikest vähe ja mingi 20W lisakulu tükki küljest ei võta. Omal ajal nautisime kõik tubades õigeid toone, kui hõõglampide ja kasvõi küünalde CRI oli 100 lähedal. Seejärel tulid säästu(luminofoor-)lambid oma rõveda-rohelise spektriga, seejärel LED lambid väga madala CRIga ja nüüd siis lõpuks pannakse rõhku ka LEDde paremale spektrile. Esialgu kahjuks veel efektiivsuse arvel, aga vast seegi muutub.

        Vabandust, et teemast veidi kauge..

        Comment


          #19
          Mul on kõigil elemetntvalgustitel PTC ees, mis peavad reaalselt valgustama. Muidu polegi asjal mõtet, kui pead neid sagedasti vahetama.
          Vahetan nii, et kõrvuti on plafoon ja lühter. Lühtril läheb 3 jooksu pirne ja plafoonil samas ajavälbas 1 komplekt elemente. See on kõnekas argument.
          Kui arvestada seda, et pikkade aastate jooksul on ostetud kõiksugu "kvaliteetsemaid" pirne, nii poodidest kui netist tellides ja kord on olnud ka tuba suitsu täis selle kvaliteedi pärast.
          Lubatut 20k või 50k tundi pole kunagi veel kohanud; enamuses pirnidel ei tiksu 2k tundigi täis.
          Inimene loodab, et ostab kvaliteetsemad LED elemendid ja saavutab midagi. Kas lööb massi või kvaliteediga.
          Ei taha tujurikkuja olla, aga massiga löömisest ei tule midagi välja kui kõik hõõguvad.. ja kui paned kõik küdema on läbiminek vaid aja küsimus. Mage lugu, aga nii on.
          Click image for larger version

Name:	IMG_20221202_001347_246.jpg
Views:	133
Size:	65,7 KB
ID:	1123605
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment

          Working...
          X