Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Relee?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Relee?

    Tere,

    tahaks lisada päevasõidutuled. Nende toide on plaanis võtta gabariittulede klemmilt (loomulikult vahele ka lisalüliti, et saaks vajadusel päevasõidutuled ka välja lülitada).

    Nii, aga päevasõidutuled võiksid lähitulede süttides välja lülituda.
    Kuidas seda teha? Eraldi lülitist ei tahaks seda lülitada, tüütu.
    Peaks panema miski relee - a'la kui lastata 12V sisse, st. lähituled lähevad põlema, siis peaks see päevasõidutuled välja lülitama.

    On selliseid releesi, mida mulle vaja autoelektroonikas olemas? Kuidas neid releesi nimetatakse? Umbes palju maksavad,

    Siis teaks edasi mõelda.....

    Või on Tartus kellegil pakkuda?

    #2
    http://www.tevalo.ee/cgi-bin/YaBB.cgi?boar...;num=1058424513

    Comment


      #3
      Tekkis seda teemat lugedes üks kaval idee, kuidas seda kõike ühe releega realiseerida. Nimelt siis otsid üles oma tulede lüliti otsad ja just sealt gabariidi otsa ja siis selle otsa, mis läheb lähi/kaug ümberlülitisse. Relee mähise siis pistad nende otste vahele.
      Põhimõte oleks siis selles, et kui on ühes pinge ja teises ei ole, siis relee saab massi läbi pirnide ja rakendab su päevatuled. Kui siis tekib mõlemasse pinge (lähi/kaugtuli) või mitte kumbagi (kustutasid ära) siis kustutatakse see päevatuli ka ära. Lisaks pane veel selle relee ühele mähise otsale lüliti ka vahele, et saaks lülitada välja kui ei ole vaja.
      Siis võtad relee kontaktile kuskilt kenast kohast +12, kasvõi kuskilt suht jämedast kohast läbi eraldi kaitsme või mingi olemasoleva kaitsme alt, kus niipalju reservi või mida iganes ja kontakti teise otsa külge pirnid ja pirnide teine ots maha nagu alati.

      Comment


        #4
        Tänx lingi ja nõuannete eest.
        Sain asja tööle nii nagu soovisin.

        Mainiks vaid seda, et odavaim hinnakiri, kust leidsin sobiva relee (30A - 30kr) oli Automaailmal. Kahjuks Tartu esinduses pidin 10min seletama, mida soovin - katkestavat releed (asetasid järjekindlalt letile vastupidiselt toimivaid releesi 8) ).

        Comment

        Working...
        X