Lugu selline et enda oma lakkas töötamast ja andmeid ka ei tea mis toitekas see olla võis. Ta peaks olema selline et input on 12 v ja output 220 v, aga küsimus sellne, et kes on kokkupuutunud auto põhjavalgustiga, et kui võimas se toitekas olema peab, et mitu w tavaliselt neil käib? Kas 150 w toidaks ära?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Neoonvalgusti toiteplokk
Collapse
X
-
Vs: Neoonvalgusti toiteplokk
Lugu niisugune, et murdsin täitsa pead aga MIS asi on NEOONVALGUSTI? Mis lamp see on mille valgushallikas seda väärtuslikku gaasi sisaldab? Minuteada ei ole need valgustid väga levinud tavatarbijate seas?
Põhjavalgustusest teab aga Eesti Politsei rääkida kõige täpsemalt, küsi neilt!!!-superradical-
-
Mul on vist see: http://www.noortehnik.ee/index.php?id=2&id2=86&id3=1160
Aga siin öeldud et 12 v, ei tea. Mul on mingi must karp vahel ja sel miskit häda, aga kui se ära võtta ja panna otse 12 v siis tööle ei hakka. Mis jama siis on?
Comment
-
Võiksid vähemalt kirjeldada mida seal mustas karbis sees on ja VIST ja VIST näidete toomisega pole ka erilist kasu. Arvatavasti mingi trafo on seal vahel koos jaotusblokiga vms, aga kindel pole. radiotehnika35 juba viitas asjale, auto alla neoni panna on ebaseaduslik...Raske õppustel, kerge lahingus...
Comment
-
Esmalt postitatud tiidu93 pooltneoonlambid, neil on juba inverter sisse ehitatud.
Neoonlamp tahab siis 12V to 600V inverterit(võib ka rohkem olla, kui 600V)
Otsi, kusagil müüakse selliseid invertereid...
Loodan, et enamus mõistab mu kurja irooniat:
Aga:
1. lõpetage oma vanade peldikute CRX-de, vectrate, calide, preludede ja muude künade tuunimine, see jutt, et kuhugi külavahele sõitmiseks on vaja mingit ime valgustust, bullshit, ostke oomipoest või ELFAst mingi elektroonikakonstruktor ja pange see ajaviiteks kokku, harib teid ja on lõppkokkuvõttes rahakotile ka säästlikum.
Neid maitsetuid peldikuid võib kahjuks senini ikka liikluses kohata, täna nägin oma pettumuseks üht 7. seeria BMWd mil olid need rõvedad "sumpsiotsad" (topelt torudega), stange rikutud jne...No ei kujuta ette inimest kelle aju sinnamaale küündib. Olgem siin ikka natuke mõistlikumad, eksju?
2. Jätkuvalt: Mis asi on "neoon"??? Tean, et seda kasut. indikatsioonivalgustina ja mõnedel erijuhtudel ka mujal. Raiuge see pähe, need kes ei tea, tegu on LUMINOFOORLAMBIGA.
Võtke vaadake: http://www.politsei.ee/?id=842
http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=85024
Kel aru peas leiab ise sobiva alakategooria ja otsib vajadusel juurde.-superradical-
Comment
-
Mäletan ka ühte hetke kus siin foorumis midagi sellist küsisin. Kuidagi suutsid ka paljud välja lugeda et olen küsinud mida politsei arvab.... siin pead oma küsimused hästi läbi mõtlema. Et kasvõi toas laes on lambid või nii.Hammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..
Comment
-
No aga see teema on ju suht rumal-milleks seda pedevalgustust on auto alla tarvis? Kas on sellele mõistlikku psühhiaatrilist seletust?
Kui seadus seda ei luba siis ei luba, tee või tina.
Selle eiramine võib üsna kulukaks minna (kordusülevaatus, tolguta sõitmine-jooksmine [resultaat on see, et see on KEELATUD ja tuleb eemaldada], ja kui aru ei saa siis saab üsna soolase trahvi, selle trahviraha soovitan alles hoida ja ehitada siis juba autovõim, selle trahviraha eest saab kindlasti ehitada autovõimu, olen kuulnud, et trahv on kuni 6000 eeku. Eks tarvis omal mõtelda järgi.-superradical-
Comment
-
Esmalt postitatud r2x007 pooltJah aga kui liiklus seduse punktid põhjalikult läbi lugeda siis eesti tänavatel sõitvatest autodest on ju neid suhteliselt vähe mis liikuda võiksid
Milliseid punkte silmas pead? Kui valgustusseadmeid siis see ongi paras kammajaa-olen ise ka pidanud maadlema, BMW-l näit. tehasest tulles ei ole kõigil kasutatud tulede pesureid, need olid lisavarustuse nimekirjas ja kui omanik soovis pandi need külge-kui ei siis ei pandud, kedagi ei kottinud ka, nüüd on seadus korduvalt muutunud ja arusaamatuks läinud, et ilma juristita või vastava huvita jääb inimene tihti hätta (kirjaoskusest on see tihti välja loetav, et huvi taoliste asjade vastu puudub) ja saab jalaga pe..e, siis pead jooksma mööda tootja esindajaid ja kui siiski tehases pandi autole vastavaid tükke külge siis tohib neid ka hiljem paigaldada, muidugi kui seda teha korralikult, liiklusohtlikuks ei tohi sõiduk muutuda (valesti reguleeritud jne...).
Igaljuhul, asi on sellega niisugune , et ühtki põhjavalgustust ei ole teadaolevalt ükski seeriatootmises olev sõiduauto omanud tehaseväravast välja tulles ja seega seda ei tohi sinna ka ise juurde kruvida- vastav seadussäte on olemas ka, kui antud sõidukile pole tehases soovitavat detaili/osa vm. külge pandud siis ise seda igaljuhul teha ei või, see on seadusevastane, mingu sõiduk või reaalselt paremaks/ohutumaks.-superradical-
Comment
-
Alles oli siin ju mingi tuuning VW takso jama, mis mööda linna ringi põletas . tv näitas . Seal räägiti et tallink taksod ka ei tohiks siis ringi liikuda ,neil ka ju mingi valgustatud kast katusel.Et kui ma põhjavalgust panna ei tohi siis kas sellise kasti võin katusele kruvidaHammaste Tundlikus tekkis suvel - Hambaarst soovitas vähem tüli norida..
Comment
-
Ma ei ole küll mingi põhjavalguse pooldaja aga...
Võibolla peaks seda siis nimetama töövalgustuseks.
Nii nagu kaubikutele pannakse tagurdamiseks ukse kohale lisatulesid, nii võib ju ka öelda, et põhjavalgustus on autoremondi lihtsustamiseks paigaldatud. Kui seda liikluses ei tabi, siis peaks ju kõik ok olema.
Teemaalgatajale: kui sa ei tea, mis "must karp" see on, siis mine Noore tehniku poodi ja osta neilt uus "must karp." Ja kui nemad ka ei tea, mis karp see on, siis osta neilt uus valgustus ja pane külge. Aga ära sellega linnavahele vilgutama tule.
Comment
-
Ei lähe ma kuskile linnavahele niimoodi. Juba sellepärast et elan täiesti maal ja asfaldid kaugemal. Lihtsalt kodus paarutamseks ja teistele silmailu natuke. Palun ärge lisage mõtetuid postitusi vaid aidake.viimati muutis kasutaja Karmo22; 04 November 2009, 16:26.
Comment
Comment