Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

tuled

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    tuled

    mure see et tahaks mootorrattal tulesid vähe ringi teha, või nende lülitamist. Originaalis on et lähituli ja kaugtuli, neid saab vahetada kaheastmelise lülitiga. Nüüd tahaks teha sedasi et kaugtuledega koos põleb ka lähituli. El süsteem peaks välja kannatama selle koormuse kül, aga ise ei suutnud lihtsat ühendusviisi välja mõelda selle jaoks.
    Oskab keegi aidata? lülitit ei taha vahetama hakata...

    #2
    Vs: tuled

    Põhimõtteliselt peaks piisama ühest lisareleest mida juhib siis kaugtule otsalt.

    Aga on nad sul eraldi pirnidega? Kui on näiteks üks H4 ja mõlemad niidid korraga pingestada, on pirni eluiga üsna lühike.

    Comment


      #3
      Vs: tuled

      Kaugtuli jääb nii nagu ta on, kuid lähitulele võtad voolu otse enne seda tulede ümberlülitit, teise lüliti väljundist, mille abil sa tuled üldse sisse lülitad.

      Kuid seal võivad tekkida probleemid, tulede lüliti jms ühendused(süütelukk jne) ei kannata poole suuremat voolu. Siis tuleb lisada abirelee lähitule lülitamiseks.

      Lisaks oled sa proovinud, mida esitule pirn sellisest asjast arvab ka? 2 hõõgniidi korraga põlemisel läheb asi ju palju kuumemaks kui ettenähtud ja lõpptulemusena võib tekkida ohtlik olukord, pimedas sõites, kui esituli ära kustub.

      Comment


        #4
        Vs: tuled

        pm võimalus ka kaugtule ja lähitule vahele diood panna, sel juhul muidugi lähitule heledus on nõrgem, kui kaugtuli põleb
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #5
          Vs: tuled

          kaks eraldi H1 pirni on.
          lüliteid juurde ei taha panna, see releevärk vist mitte eriti lihtne ja odav? dioodi mõtlesin ise ka korra, aga ei olnud kindel et kas nii suurele voolule dioodi saada ka on...

          Comment


            #6
            Vs: tuled

            350A diood on mul kodus riiulil, tee omad järeldused...
            lähituli on autol reeglina kuskil 50W, dioodi puhul arvestad jämedalt 1A iga 10W kohta. nagunii dioodi lisamisega võimsus kahaneb, seega peaks 5A dioodist piisama. halvimal juhul põleb diood maha, aga siis tuleb lihtsalt uus ja suurem panna. võimalusel kasuta shottky dioodi, väiksem pingelang, seega rohkem heledust ja diood on jahedam
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

            Comment

            Working...
            X