Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Auto antenn (FM)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Auto antenn (FM)

    Tere. Sihuke jama on vahest, et sõidu ajal tuleb raadiot kuulates nö. mootori hääl kõlaritesse. St. et vastavalt mootori pööretele tungib sarnaselt ka kahin raadio kaudu kõlaritesse, vahest nii hullult et midagi peale kahina ei kuule aga plaati kuulates sellist jama pole ??? järelikult peab see antenniga seotud olema. Olen uurinud antenni juhet mitmeti aga kuskilt katki ei ole, ühendused tunduvad korralikud. Ei tea mida teha.
    Lisaks sellele ei võta kah raadio eriti hästi, Tallinnas kuuleb küll aga välja sõites kaugemale kui 15-20km muutub signaali vastuvõtt kehvaks. Kindlasti on mingisugused põhitõed olemas antennide kohta ja ka paigaldusel omad nipid. Kas on ka mingid kindlad tüübid ??? või antenni firmad mida eelistada teistele. Kui keegi valdab teemat ja on asjaga kokku puutunud siis võiks jagada oma tarkust ka teistele.

    Ette tänades.

    #2
    Koduste vahenditega vist antenni korrasolekut kontrollida raske ???. Proovi kusagilt laenuks antenn võtta ja siis proovida (otse raadio taha), saad teada, kas raadio käkine või antenn hoopis kutu. Kui sul antenn taga poritiiva peal, siis vahest hoopis ühenduskaabel rikkis. Antenni soovitamise kohalt niipalju, et alla 70 cm pikkust antenni küll osta ei maksa (kui seal sees jus teabmis võimendit sees ei ole).
    ehh... andrjusa

    Comment


      #3
      Ma olen küll enam kui veendunud, et asntenni kaudu ei tule sirinaid sisse. Raadio ei ole ju selline asi, mis lihtsalt võimendab antennist tulevat signaali. . Seal selle signaaliga tehakse ikka muid trikke kah (FM- Frequency Modulation). Ma usun, et sa kas mingil põhjusel ei pane tähele seda sirinat plaati kuulates, või on unit´il miski viga. Või sa midagi olulist jätsid rääkimata.

      Comment


        #4
        Kui antenn kinnituskohast ei saa autokerega kontakti, siis langeb samuti tundlikkus ja mootorimüra võimalused suurenevad. Vaata veelkord ühendus üle, roostes võib-olla. Ja kui ütled, et ei saa ligi ja raske lahti võtta, siis pane raadio külge antenniauku juhe tahavaatepeeglini, antenni eest siis. Olen ise nii teinud, saab raadiot kuulata küll, ja ei ole vaja keretöid ette võtta.

        Comment


          #5
          ma kaldun arvama et asi on autos, mis auto?? vene autodel on põhiliselt see jama, ntx sigullil tuleb jagaja all üx konde ära vahetada, see raadio jama oleneb süütest.

          Comment


            #6
            Vene auto ei ole. Antenn asub taga pagasniku peal. Eks ma vaatan üle kõik need ühenduskohad ja kontaktid kerega. Ja panen mingi suure antenni kah. Ei ole leidnud sellist sobivat antenni, päris neid peeneid traadijublakaid ei tahaks, nats toekam võiks olla. Ma pean silmas seda, et viimistluseks võiks olla mingi kiht kah selle traadil olla, mitte paljas metall. Kõik mõeldavad kohad olen läbi käinud aga igal pool on pikemad tavalised paljast traadist ja mingid 30-40cm on need mida ise tahaks. Eks siis vaatab mis muutub kui leian sobiva antenni. Kas antennidele mingit võimendit pole saadaval. Äkki keegi teab nendest miskit.

            Comment

            Working...
            X