Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

(Delta)Mida oleks vaja Led lambi ja geneka vahele?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

(Delta)Mida oleks vaja Led lambi ja geneka vahele?

Tahan panna esitule, mis koosneb LEDidest kuid olen kuulnud, et sinna pannakse vahele veel takisteid jm vajalikku.
    Niisiis tahan täpselt teada mida ma pean vahele panema? Ja mis järjekorras on vaja(midagi ntx: takistid)) kuhugi ühendada et asi toimiks(delta on 6V)

Tänud aitajatele

Kas need ei sobi? http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=ACLL05W

juurde käiv tekst ka : Auto LED-pirnid

Tehnika arenegus on trendiks üle minna järjest säästlikumale tehnoloogiale. Nüüdseks on jõudnud tootmisse 12V LED pirnid, mis asendavad suurepäraselt tavalisi hõõglampe. LED lambi valgusjõud on sama mis hõõglambil, kuid seejuures tarbib vähem voolu. Lisaks on LED-ide tööiga kümme korda pikem kui hõõglambil. Led lambil on sama sokkel, mis tavapirnil ning arvestatud 12V auto pardapingele - lampide asendamine sama lihtne kui hõõglambi korral.

Tekst võetud oomipoe avalehelt.Nendele pole vast midagi vaja juurde osta

Comment

Kuid Deltal on 6V elektriskeem...minu arusaama järgi eu tohiks seal 12V LED töödata

Comment

sry , minu viga , arvasin et tahad autosse.Aga kas tavalised 3v ledid ei tööta?

Comment

vat ei tea...pole elektriga kursis hästi
          sa peaks paremini teadma ma arvan

Comment

Takistid tuleb valida vastavalt led-ile, et vool oleks õige.
            http://www.led1.de/shop/product_info...roducts_id=179
            sealt leiab led-i ja antud ka vajalik takisti.

Comment

Originally posted by Hents@Mar 14 2006, 19:16
              sry , minu viga , arvasin et tahad autosse.Aga kas tavalised 3v ledid ei tööta?
              töötavad küll. paned kaks 3v ledi järjestikku ja siis nende ülejäävad 2 otsa aku külge.
              sa võid panna selliseid paare palju tahad põhimõtteliselt. teine küsimus on aga kas aku sellele ka vastu peab ?

ledidel on oluline ka polaarsus. ühtepidi ei tööta, teisipidi töötab

vaata ka siia : http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...=0&#entry182902

Comment

Deltal pole akut, kui just ise ei pane. Kogu särtsu saab asi 6V genekast. Vaevalt need paar LEDi geneka koormust suurendavad. Aga enne vist ei tea kui külge paned. Vaatad kuidas põleb. Kui üldse.

Comment

Originally posted by Elektrik@Mar 15 2006, 01:57
                  Deltal pole akut, kui just ise ei pane. Kogu särtsu saab asi 6V genekast. Vaevalt need paar LEDi geneka koormust suurendavad. Aga enne vist ei tea kui külge paned. Vaatad kuidas põleb. Kui üldse.
                  Vat seda ma ka ei tea. Ma ise ei oska neid kokku panna(LEDe) oleks vaja abilist kes enem vähen teab mida teeb, või keege annab nõu kuhu ja kuidas takisteid panna.

Comment

Working...
                  X