Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mondeo starter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mondeo starter

    Starter ei võta enam järgi, solenoid ka ei klõpsi. Kapoti alt releeplokist starteri releest läheb pinge välja. Kuid starterile ligi ei pääse et mõõta? Kuidas ja kus starter üldse asub, kas pääseb põhja alt ligi? Ja veel selline asi et autole on paigaldatud ka alarm Fighter 29 - sellel peaks olema eraldi relee käivituskatkestuseks, kas võib olla et paigaldatakse see relee vahetult enne starterit või pannakse see ikka salongi ja katkestab see relee seda kapoti all olevat releed?
    Mondeo 95 1,6 bensiin

    #2
    Starteri otstelt saad ju mõõta, kas relee juhtpinge tuleb peale. Kui tuleb, siis vahest harjad kutud.
    ehh... andrjusa

    Comment


      #3
      Kas aku on korras?
      See et pinge on olemas, ei pruugi veel tähendada, et voolu jagub.

      Comment


        #4
        starteri releena toimib seesama magnet, mis tema peal on. See tõmbab hambumise sisse ja kui hammasrattad koos, siis lähevad kontaktid kokku. Kui see ei tõmba, siis järelikult on viga ikka kuskil süüteluku ja starteri vahel. Kui käivitusblokeeringu ahel tõesti ka starteri tõmbemähist katkestab, siis väib näiteks see vigane olla.
        Starterile peaks tulema peale kaks juhet. Üks jäme tuleb akult otse ja seal pole midagi, mis katki vast minna saaks. Teine, peenem, on siis see mähise ots. Kontrolli testriga või selle puudumisel kontroll-lambiga kere suhtes.
        Kui starteri tõmbereleele tuleks pinge peale, siis see vähemalt teeks klõpsu. Sel juhul võiks tõesti harju kahtlustada vms. Aga antud juhul vast on ikka viga selle juhtpinge puudumises.

        Btw, Mondeo't müüdi jänkistanis Contour nime all.

        Siit lehelt saad skeemi ka:
        http://www.autolib.diakom.ru/CARS2/index.html
        Küll '97 aasta oma aga ehk mingil määral klapib.

        Comment


          #5
          proovi tõesti selle väiksema juhtme voldid ära!Võivad põlenud olla ka tõmberelee klemmid,siis ei jõua pinge starterini.Otsi ikka startar üles ,siis saad mõne pinge ära mõõta.

          Comment


            #6
            nii... starter vahetatud. Ligi pääseb jah alt ja ülevalt tuleb veel eest ära võtta õhupuhasti kobakas. Harjad täitsa kulunud ja solenoid ka enam ei tõmbanud. vahetuseks aega 1 h kui tõstuk ja teine starter olemas.

            Comment


              #7
              fighter f-29 ei katkesta starteri käivitumist................kui see signa peal on ja süüdet annad, hakkab, karjuma ning starter töötab aga käima ei lähe.
              Helitehnika erinevatele üritustele: http://www.helitehnika.fie.ee

              Comment


                #8
                Miks sa seda arvad, see sõltub ikka sellest mis ahelasse alarmi katkestus on pandud. Alarmil ju käivituskatkestuse ahel olemas, ühenda kuhu tahes.

                Comment


                  #9
                  Vs: Mondeo starter

                  tuli meelde, et mondeol aku läheduses käivitus pistik.
                  Hall juhe mis tuleb süütelukust läheb mööda akust, aku läheduses siis juhtme vahel pistikühendus, kui see lahti võtta ja emase poolepeale traadijupiga + lasta peaks starter vähemalt klõpsuma. Kui pöörlemist järgi ei võta võib esmajärjekorras kahtlustada harjasi ...

                  Comment

                  Working...
                  X