Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

Kord majja!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    sõnal varia on üks puudus,mille pärast ta nagu hästi ei sobiks-liiga soliidselt ja teaduslikult kõlab.paneks hoopis eestikeelse sõna- "mitmesugust". ilusasti jutumärkides,siis saab igaüks aru,et see on midagi pullisita ja prügikasti vahepealset.

    Comment


      #32
      Originally posted by fre+Aug 7 2004, 12:07--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fre &#064; Aug 7 2004, 12:07)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Nimi on muidugi tinglik ja kokkuleppe asi, võiks kasvõi neutraalne VARIA olla.[/b]

      Originally posted by fre@Aug 7 2004, 17:24
      Olgu siis kasvõi JURA või JAMA, aga kindlasti mitte inglisekeelne&#33; Liiale oleme läinud selle inglise keelega flirtides, muutub ise mõttetuseks, tuletagem meelde kasvõi naeruvääristatud kadakasakslasi... Jäägem eestlasteks&#33; Õnneks on ka eesti keel rikas&#33;
      sinu pakutud "varia" ei ole samuti eestikeelne sõna, vaid tulnud siia ladina keelest.
      võõrsõnastik pakub vasteks "igasugust, mitmesugust".
      <!--QuoteBegin-fre
      @Aug 7 2004, 17:24
      Siinkohal tahaks küsida, kas poleks mingit sobivat eestikeelset vastet sõnale "subwoofer"? Olen juba mitu aastat helitehnikast suht&#39; kaarega mööda käinud, võibolla elukaugeks jäänud selles osas, varemalt ehitati bassikõlareid ja mingitest subwoofritest polnud kuulda. Kas BASSIKÕLARIFOORUM oleks väga vale nimi? Targemad ehk seletaks...[/quote]
      kõigepealt peab märkima, et subwoofer on ainult üks osa bassikõlari tüüpidest.

      keelelaenud on kahe otsaga asi. ühest küljest keel "globaliseerub" ja kaotab oma eripära, teisest küljest muutub keel tänu selle rikkamaks ja universaalsemaks.
      tänases keeles on väga palju tehnilisi termineid, mida peetakse eestikeelseks ja ilma milleta ei kujuta igapäevaelu ja -keelt ettegi: näiteks elekter, telefon.
      samas on need sõnad samal tüvekujul olemas paljudes teistes keeltes (vene k. elektritsestvo, telefon; ingl. k. electricity, telephone; saksa k. elektrizität, telefon)

      soomlased on muide rahvas, kes "ei tunne" elektrit ja telefoni - neil on sähkö ja puhelin. mis tähendab, et võõrkeelt mittetundval soomlasel on oluliselt raskem aru saada elementaarsetest mõistetest võõrkeelses tekstis, kasvõi nt. mõnes kasutamisjuhendis.
      GSM: 5039624

      Comment


        #33
        Originally posted by admin@Aug 7 2004, 19:51

        3) VARIA (modereerimata) foorum - mõte huvitav, kuid vaadates toodud ettepanekuid meenutaks see foorum pigem foorumite &#39;prügikasti&#39;. Kõik valedesse foorumitesse pandud teemad tuleks siiski moderaatorite poolt viia õigesse foorumisse, teema pideval kordumisel aga lihtsalt kustutada....
        aga mida teha nende teemadega, millede jaoks "õiget" foorumit ei ole?
        too "varia-bullshit" foorumi mõte tekkis ju diskussiooni peale, kas teemad-väited stiilis "xphome on winme-st tulnud" ja "vemis on pankrotis - hä-hä-hää" tuleks kustutada või mitte. mitmed inimesed olid kustutamise vastu - pulli peab ju saama. samas päris korraliku foorumi arhiivi ei tahaks selliseid jutte ka jätta.

        mis puutub veel postitusõiguste ajutist äravõtmist, siis see eeldab, et inimene õpib oma vigadest. mida teha nende inimestega, kes ei õpi ja kellel on veel "õigust" ülegi? ühesõnaga, "teevad ise oma reegleid"?
        GSM: 5039624

        Comment


          #34
          Originally posted by kreeklane+Aug 7 2004, 21:36--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (kreeklane &#064; Aug 7 2004, 21:36)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>sõnal varia on üks puudus,mille pärast ta nagu hästi ei sobiks-liiga soliidselt ja teaduslikult kõlab.paneks hoopis eestikeelse sõna- "mitmesugust". ilusasti jutumärkides,siis saab igaüks aru,et see on midagi pullisita ja prügikasti vahepealset.[/b]

          ma olen üritanud mitu korda rõhutada, et sõnad "varia", "mitmesugust" jms. ei seostu mitte kuidagi jamajutu, pullikaka ja prügikastiga.
          "modereerimata" seostub, kuid samuti mitte konkreetselt.

          Originally posted by madis@Aug 7 2004, 21:02
          Milleks avastada ameerikat ja mõelda mingeid imelikke foorumeid välja. Tuleks teha küll üks uus foorum, mille nimeks varia ning kuhu saaks kirjutada mujale mittesobivaid asju, näiteks nagu kokkutuleku, jalgpalli jne teemad.
          kokkutuleku teema on aktuaalne üks kord aastas ja selle aja kleepuv. selle jaoks eraldi foorumit ei ole minuarust küll mõtet teha.
          (jalgpalli teema on minust mööda käinud, pole kursis, kui palju seal juttu on.)

          <!--QuoteBegin-madis
          @Aug 7 2004, 21:02
          Veel üks mõte. Minuarust tegi Vtl väga toredad reeglid foorumis käitumise kohta. Tema nõusolekul võiks selle teema tõsta kõigisse foorumitesse, suht mõttetu on, et iga moderaator kirjutab põhimõtteliselt sama jutu natuke teistmoodi ringi.[/quote]
          minu kirjapandud reeglid on kõigile soovijatele kasutamiseks.
          GSM: 5039624

          Comment


            #35
            Kes veel mäletab - kunagi oli "Noorte Hääles" (Päevalehe eelkäija) selline rubriik nagu "Viimane veerg". Seal oli kõikvõimalikke uudiseid, nagu siingi mõni.... Kes tahtis, see uskus.
            Äkki selline (või sarnane ) nimi sobiks?
            Vtl-i pakutud nimi on tegelikult üsna lõbus aga minu arvates võib see tõmmata liigset tähelepanu ühele kasutajale mida ta (jälle minu arvates) ei vääri.
            Ürituste foorum võiks siiski olla, ehk hakkab kokkutulekuid/töötubasid tulevikus rohkem olema. Reeglite järgi nagu ei tohiks üleskutset teemaga mitte haakuvatesse foorumitesse postitada&#33;?

            Kasutajate kustutamise ja viiteaegade suhtes olen admin&#39;i ettepanekute poolt, ega meil siis mingi Gestapo ole&#33; Ja kui ikka on eriti küündimatu küsimus, on põlglik vaikus parim vastus/õpetus või kuidas?
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #36
              Originally posted by felch@Aug 7 2004, 23:42
              Ürituste foorum võiks siiski olla, ehk hakkab kokkutulekuid/töötubasid tulevikus rohkem olema. Reeglite järgi nagu ei tohiks üleskutset teemaga mitte haakuvatesse foorumitesse postitada&#33;?
              nüüd räägime juba kahest uuest foorumist?
              ega siis kellegi ümbertõstetud bullshitta-jamajuttu ja tõsist kokkutulekute-ürituste arutelu ei tasuks ühte "varia"-foorumisse kokku panna?

              pealegi foorumite liigne killustamine ei too samuti head.

              tooteabi, tooteotsing, veebiabi, adminnifoorum... ausalt öeldes, mina ei jõua küll neil kõigil pidevalt silma peal hoida, millal miski oluline teema välja ujub.

              kui kokkutulekuid/töötubasid/muid üritusi tulevikus rohkem hakkab olema, siis jõuab ka alati nende jaoks omaette foorumi teha. iseasi, kes neid korraldama hakkab. praktika näitab isegi kord aastas arvestatavat rahvast kokku saada on paras orgunnimine. praegune osalejate hulk (koos korraldajate ja esinejatega 40 inimest) näitab ka reaalsete huviliste piirid.
              GSM: 5039624

              Comment


                #37
                Tuli pähe kaks asja seoses loetuga:
                Olen kahel käel nõus nendega, kes ütlevad, et eesti keel on ilus ja seda ei maksaks võõrkeelsete sõnadega risustada. Samas on üsna raske paljudele väljenditele üldse eesikeelset vastet leida ja veel hullem, kui neid vasteid kasutatakse mitmes kirjapildis...saa siis aru, mida ikkagi silmas peetakse. Netis on ju valdav osa infost ikkagi inglisekeelne, samuti operatsioonisüsteemid ja programmid mida kasutame. Näiteks sõnaga amplifier tuleb kohe meelde võimendi, sõna crossover paneb juba natuke mõtlema...aga postituste idee on ju ikkagi targalt küsida ja abivajajaid aidata, mitte seejuures pikalt maadelda eestikeelsete vastete tuletamisega. Pealegi, kui ei osata isegi eesti keeles kirjutada (võimendite sillatamine jne.) siis taoline "tõlkimine" võib veel koomilisem välja näha.
                Teiseks...ei tahaks nn. spämmijaid kaitsta, kuid osades foorumites ei tehta selliste "sellest-on-juba-sada-korda-räägitud..." küsijatega justkui midagi. Ka väga vanad tegijad, kel tuhandeid postitusi, lihtsalt kannatlikult vastavad ja keegi ei pane kurja kirja et "tegele otsinguga, enne kui küsid&#33;&#33;&#33;". Lihtsalt jäetakse pikemalt vastamata, kui on eriti nõme küsimus ja kui lõpuks satub vastama täiesti asjatundmatu, siis viisakalt ja lühidalt parandatakse. Võibolla on see tolerantsus ka moderaatorite poolt?

                Comment


                  #38
                  Originally posted by vtl@Aug 7 2004, 23:07
                  pealegi foorumite liigne killustamine ei too samuti head.

                  ausalt öeldes, mina ei jõua küll neil kõigil pidevalt silma peal hoida, millal miski oluline teema välja ujub.

                  aga mis seal foorumi killustamises nii halba siis on ? mul on küll parem vaata/uurida foorumit kui on kõik erinevad teemad õigetes kohtades , parem tunne kohe.

                  sa mõtled selle silma peal hoidmise värki selles et ei jõa modereerida kõiki ?

                  Comment


                    #39
                    Vaieldamatult keelelaenud ja võõrsõnad rikastavad keelt, kuid ei tahaks hakata (kui täpne vaste olemas) võimendit nimetama amplifaieriks või usiliteliks, hoopis see oleks koomiline. On igaühele veel mõtteainet sellest edasi...
                    Kahjuks jah, igale ei suuda selgeks teha mis õige, aga selle poole tasub vähemalt püüda...
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                    Comment


                      #40
                      Jah, tegelikult ikkagi pole sellist foorumit, kuhu teistesse mittesobiv panna. Olgu selleks siis mingid üldisemat laadi küsimused ja arutelud, nagu kasvõi seesama organiseeritav kokkutulek või muu "päevakohane", hooajaline jms. Ei pea ju seda seepärast foorumite prügikastiks nimetama, kuid hoiaks teised teemapuhtad... Tasub veel mõelda...
                      P.S. Foorumite arvu suurendamisega ei peaks minu meelest eriti kasvama veel postituste arv, mida üle vaadata, küll aga saavad teemad paremini sorteeritud/korrastatud.
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                      Comment


                        #41
                        Originally posted by fre+Aug 8 2004, 12:34--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fre &#064; Aug 8 2004, 12:34)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Jah, tegelikult ikkagi pole sellist foorumit, kuhu teistesse mittesobiv panna. Olgu selleks siis mingid üldisemat laadi küsimused ja arutelud, nagu kasvõi seesama organiseeritav kokkutulek või muu "päevakohane", hooajaline jms. Ei pea ju seda seepärast foorumite prügikastiks nimetama, kuid hoiaks teised teemapuhtad... Tasub veel mõelda...[/b]

                        mis need muud üldisemat laadi küsimused oleks?
                        kokkutulekust räägib üks teema, mis pealegi on kleepuv, on seetõttu eraldatud ja seisab omaette ühe koha peal.
                        kas meil on praegu probleem selles, et on palju üldist laadi küsimusi, mis vajaksid eraldi foorumit või on probleem siiski rämspostitustes, mis vajaks prügikasti?

                        <!--QuoteBegin-fre
                        @Aug 8 2004, 12:34
                        P.S. Foorumite arvu suurendamisega ei peaks minu meelest eriti kasvama veel postituste arv, mida üle vaadata, küll aga saavad teemad paremini sorteeritud/korrastatud.[/quote]

                        kategoriseerimine/sorteerimine on abiks siis, kui grupid on üheselt määratavad.
                        liiga killustatud ja sarnaste gruppide korral tekib hulk kattuvaid teemasid, kuna inimesed saavad tihtilugu külgnevate teemade liigutusest erinevalt aru.
                        (ere näide on kasvõi seesama teema, kus arutelu uue foorumi tegemisest liikus "tahanteada" jms. postitustest sujuvalt kokkutuleku jms. hooajaliste teemadeni. )

                        asi peab olema lihtne nagu kirves.
                        GSM: 5039624

                        Comment


                          #42
                          Seda, et kas on mõtet aasta tagust teemat uuesti ülesse võtta. Vana teema võib olla mitu lk pikk ja seega sageli küsimusest kõrvale kaldunud ja teemast mööda. Võiks ju ka uuesti küsida, kui mingit asjalikku teemat küsimusele ei leia?

                          PS&#33; Küsia suu pihta ei lööda.

                          Comment


                            #43
                            Originally posted by a11an@Aug 8 2004, 17:32
                            Seda, et kas on mõtet aasta tagust teemat uuesti ülesse võtta. Vana teema võib olla mitu lk pikk ja seega sageli küsimusest kõrvale kaldunud ja teemast mööda. Võiks ju ka uuesti küsida, kui mingit asjalikku teemat küsimusele ei leia?

                            PS&#33; Küsia suu pihta ei lööda.
                            kui mind huvitab miski teema, näiteks trükkplaatide söövitamine, siis põhjaliku inimesena huvitab mind läbi lugeda kõik, mis selle teema kohta kirjutatud on.
                            ühte teemat on järjest oluliselt mugavam lugeda, kui kümnest eri kohast tarkuseteri taga ajada.

                            ps. üks loll jõuab rohkem küsida, kui seitse tarka vastata.
                            GSM: 5039624

                            Comment


                              #44
                              Originally posted by a11an@Aug 8 2004, 15:32
                              Seda, et kas on mõtet aasta tagust teemat uuesti ülesse võtta. Vana teema võib olla mitu lk pikk ja seega sageli küsimusest kõrvale kaldunud ja teemast mööda. Võiks ju ka uuesti küsida, kui mingit asjalikku teemat küsimusele ei leia?

                              PS&#33; Küsia suu pihta ei lööda.
                              aga tavaliselt kyssatakse uuesti siis ka kui ei viitsita läbi lugeda vanu teemasid .
                              seda juthub päris sageli.
                              või ei viitsita kasutada otsingut.

                              just natuke aega tagasi pani Martinj ühe teema lukku , kus oli jälle küsitud et kuidas käib sildamine no seda teemat on olnud siin foorumis ikka palju ...

                              jah , Küsia suu pihta ei lööda. , peaks hoopis taguma (nagu ToomasM ükskord mu king audio teemas ütles)

                              Comment


                                #45
                                tegelikult võiks olla need asjalikumad teemad omaette välja sorteeritud kuhugile et neid oleks kergem leida ja nendest teemadest muu "solk" välja koristada, et oleks põhjalikum ja korrektsem... <_< siis VÕIBOLLA ei tule neid korduvaid teemasid ka nii palju... :unsure:

                                aga noh see on kõigest minu arvamus :huh:

                                Comment

                                Working...
                                X