Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

    Tahaks loota, et mõni lilleke ei tunne end puudutatuna.
    Lihtsalt jäi häirima siin mõne päeva eest toimunud sõnavõttudejada tahtlikust emakeele vägistamisest, moderaatori süüdistamisest kui viimane oli asjaosalise tähelepanu juhtinud, üldisele arvamusele, et siinne foorum kuidagi ahistab vms võrreldes teiste "asjalikumate" foorumitega, kus iga rumalat teemat, abivajamist ja rumalat keelekasutust või sõnavõttu justkui rutataks aitama, poputama, takkakiitma...

    Mitmes suuremas lääne ja idamaa foorumis ikka jääb aeg ajalt silma sarnast rumalust ja reageeringuid sellele. Pigem peab ütlema, et meil siin kohalikus foorumis on need asjad liigagi liberaalsed - ma olen saanud nende kohatiste teravate väljaütlemiste pärast küll sundmodereerimist, küll postituskeelde. Peab märkima, et lääne ja idapoolses on asjad kohati vägapalju vastupidised. Mõnes foorumis kehtib reegel, et kui liige on aktiivne olnud, kasutab väljendusviisi mis on arusaadav, peab lugu keelereeglitest jne siis vahel on nende liikmete poolt mõnele võib-olla teravana tunduvad sõnavõtud õigustatud ja põhjendatud.

    Kõik foorumid kus liikmeks olen, viimastel aastatel on uputatud teemadega, justkui elektroonika või isenokitsemise osa oleks varjusurmas. reaalsus aga päris nii ei ole. Samad väited on ka siin korduvalt läbi jooksnud, teemasid on küll vähemaks jäänud aga pole enam niipalju rumalaid teemasid ja lõppkokkuvõttes on viimane kasulikum kui palju sisutuid teemasid mille saaks lahendada kasvõi ainuüksi otsingut kasutades. aastate eest oli väga levinud, et kasvõi näiteks võimendifoorumites tekkis päevas kümmekond teemat ühelt ja samalt kasutajalt kes takisti ühendamiseks küsis abi ühe teemaga, kondeka puhul teise ja transistori puhul kolmanda jne iseseisva teemaga. Ka juba siis leidus noomijaid, kes soovitasid asjad panna kokku ühte teemasse, et oleks parem ülevaade, ka siis said soovitajad enamasti vastu kõrvu. Kirjaoskuse teema on teine, ammutuntud probleem. Selle laiem analüüs ja näidete toomine elust on samamoodi ajast aega palju paksu verd loonud (isiklik kokkupuude just maru rahvuslike, ja eestlust [sõjalises mõttes] promovate kujudega, kes samalajal meetritega viina joovad ja idanaabreid on valmis kohe peksma tormama on eelkõige minu tähelepanekute kohaselt kõige s..ema kirjaoskusega).

    Ühesõnaga jäi see lambiteemast kripeldama, aastate eest jäi silma üks post mis ikka meenub aegajalt ja iroonilise hoiaku tekitab.
    Väited justkui mujal oleks rohi oluliselt rohelisem ja taevas sinisem, ei pea alati paika.

    Lisan siia asjakohase pildi, et rumal küsimus, loll sõnavõtt, enda rumaluse eksponeerimine jne ei saa meeldivat vastukaja ka "muudes ja asjalikumates" foorumites.

    PS: tark inimene leiab algallika ilmselgelt üles kui kasutab otsingut
    Lisatud failid
    -superradical-

    #2
    Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

    ehh, ma arvan et see pole ilma asjata olemas: https://viki.pingviin.org/Kuidas_targalt_küsida

    tõepoolest rumalad küsimused ja muidu rumalad postitused saavad igal pool foorumites, kas kustutamise või räige sõimu osaliseks.

    sõimata sain ja saan ise ka.

    uudisgrupid olid oluliselt paremad paigad, kus mitte just väga andekaid küsimusi esitada, neis kohtades olid vist paksema nahaga häkkerid.
    viimati muutis kasutaja olavsu1; 16 m 2017, 19:21.

    Comment


      #3
      Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

      Usenetti ei taibanud iga mees kasutada nagu siinset foorumit ja sealne seltskond oli vähe peenemast filtrist läbi käinud aga kindlasti mitte häkkerid.

      Comment


        #4
        Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

        Oh ei, ei pidanud selle heietusega silmas üldse rumalaid küsimusi.
        Tänapäeva siiruviirulises maailmas ei ole vist isegi olemas liiga rumalaid küsimusi.
        Rohkem pidasin silmas, et kohutavalt (ma ei tea miks aga nii on alati olnud) häirib kui elementaarne tehniline sõnavara kohitsetakse ja vägistatakse ära. OK, võibolla see on mingi idiootne (minu isiklik arvamus) tatikate släng nagu ratekeel ja feissbuuk kus "wä, ss, ns" jne, jne värdsõnu kasutatakse - ok, võibolla mingi 16a nokk saab aru mida sellega ütelda tahetakse aga millele ma pigem tahtsin tähelepanu juhtida on see, et kõvasti üle 20. ja 30 inimesed ei saa aru mida nende idiootlike lühendite ja värdsõnadega nagu "trahvo" tahetakse, tõesti, ehk mõni kes pikemalt asjadega kokku puutunud, tõesti mõikab ja ma saan aru ka kui keegi kirjutab "trahvo", et mõteldud on transformaatorit siis ometi on see ääretult häiriv. Ilmselt on see üks sõna mis on siin foorumites kõige enam peksu põhjustanud, ma mäletan küll selle sõna värdkasutamist juba dekaadijagu.
        Point on, et võimalik, et neist sõnadest saadakse aru aga kirjutaja peaks arvestama võimaliku reaktsiooniga ja sellega siis ka leppima, mitte hakkama süüdistama tähelepanu pööranuid või parandanuid natsismis. Natsism kui niisugune pole läbinisti paha, kohati teenisid-teenivad natsisimi ilmingud ka üllamaid eesmärke.
        -superradical-

        Comment


          #5
          Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

          Koolis eestikeelt õpetavad ju naised. Egas need tehnilisi käsiraamatuid kättevõta. Trahvo on naiste ja laste keeles.




          Ja üks teine koht annaabi.ee, mis arvab nõnda,




          sellejärgi on mõlemad õiged ja nende tähendus on sama. Kumb neist kohtadest on autoriteetsem?


          Teine asi kaupmehed nimetavad asju valesti.

          Kumb neist on kõlar?
          Variandid:
          A: https://www.thomann.de/intl/ee/krk_rp6_rokit_g3.htm
          B: https://www.thomann.de/intl/ee/fane_sovereign_15400.htm
          Mõlemaid neist aetakse omavahel mõnuga segi.

          No ja omaette nähtus on autokõlar: https://www.noortehnik.ee/komponentkolarid/ Tegelikkuses on autokõlaril ka paksust valgest plastikust vormitud kast.

          Comment


            #6
            Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

            Ei tea, see on suhteline, ega siis sugu ei määra inimese taset.

            Tean üht eakaaslase ema, ilmselt ühte minule teadaolevalt targemat elektroonikainimest - õppinud mingis Moskva ülikoolis omalajal elektroonikainseneriks ja olevat jõudnud mõned aastad enne eestimaale tulemist ka seal mingis tõsises sõjaväelises büroos töötada, sõjalennukite ja kosmoseträni arendamises.

            Mis puudutab kirjutamisoskust siis üldiselt naistel on (vähemalt varem) olnud tahe ikka olla korrekt(sem), muidugi jah, sellised -20 ja 20+natuke on juba puudelised.
            Mina mäletan selgelt oma põhikooli ja kutsekaajast, naisõpetajad eesti keele õpetajad ja meil oli ikka transFormaator, mitte transHVormaator. No kuda sa ei saa juba seda sõna hääldades aru, et midagi on nagu teistmoodi - kas kohv või koff??? kohver või kofer? saad ju hääldades juba aru, millised tähed kuhu.
            Mis aga puutub praegusesse haridussüsteemi siis omaaegse kutsekaõpilasena oli hiljem vajadus formaalsetele täiendustele ja paari aasta taguse gümnaasiumi 12.klassi ja 15a taguse 11. klassi kutseka vahele võib väga selgelt võrdusmärgi kirjutada, mandunud on see praegune haridus. 15a tagasi oli keemia ja füüsika hoopis midagi muud kui praegune tilulilu, emakeeles on praegusel ajal tähtis, et oleks multikulti, sooneutraalsuse jne olukord selge ja selged ka sellealased mõisted, muu on juba teisejärguline.

            Muidugi on aina enam tunne, et ega sellised tõsised huvilised tõrjutakse juba modedegi (mitte kõigi aga no, enamuse) poolt välja, sisuliselt on üks suht kaljukindel veel Jaapani ja ka Hiina huvilistering, vaatamata suurele pressingule kapitalismi poolt on nende riikide foorumites veel palju friike kes asju reaalselt teha tahavad, mujalt naljalt asjalikku midagi enam kasvõi analoogtehnika kohta ei saagi, idablokk väljaarvatud. Aga selline NOS, kaasaegsem värk on jaapanlastel ja hiinlastel ausees - kultuur määrab palju.

            E: Kõlari ja valjuhääldi kohta peaks andma infot Abo "Raadiolülitused" (mis võiks igal valdkonnast huvi tundjal ikka raamaturiiulis olla), seal oli minumeelest kõlariteema sissejuhatuses seletatud, mis on kõlar ja millest see koosneb - võin eksida aga pole ka raamatut kätte aastaid võtnud ja kõlariteema pole kunagi väga paelunud ka, et kui neid teemasid siin on (ei kahtle ) siis sinna ma prääksuma naljalt ei satu
            -superradical-

            Comment


              #7
              Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

              Eksimine on inimlik ja sellele tähelepanu juhtimiseks on kui muid viise, kui postituse parandamine punase fondiga ning pealkirja mõnitav kommenteerimine caps-lockiga. Selline tegevus näitab lihtsalt moderaatori väiklust.
              Selle asemel, et analüüsida inimese postitust terviklikult, hakatakse ühest kirjaveast kinni ja üritatakse sellele võimalikult alandaval viisil tähelepanu juhtida.
              Ka haritud inimesed teevad vigu - põhjuseid selleks võib olla mitmeid. Piisab ka sellest, kui tegeled trükkimise ajal paralleelselt mingi muu asjaga ning juba ongi täheviga sees. Ma olen oma tekstidest ikka väga imelikke sõnu avastanud, mida ma teadlikult kunagi ei teeks, aga ekraanile on nad kuidagi ometi jõudnud.

              Comment


                #8
                Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                Eksimine on inimlik ja sellele tähelepanu juhtimiseks on kui muid viise, kui postituse parandamine punase fondiga ning pealkirja mõnitav kommenteerimine caps-lockiga. Selline tegevus näitab lihtsalt moderaatori väiklust.
                Ma ei oska neid muid viise leida, aga kui kätte näidatakse, siis äkki leiangi, et on head. Palun?
                Postituse parandamine punases kirjas ei näita moderaatori väiklust, vaid on tehtud selleks, et vea tegija viga märkaks ja sellest õppust võtaks. (Ja teised ka).

                Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                Selle asemel, et analüüsida inimese postitust terviklikult, hakatakse ühest kirjaveast kinni ja üritatakse sellele võimalikult alandaval viisil tähelepanu juhtida.
                Ka haritud inimesed teevad vigu - põhjuseid selleks võib olla mitmeid. Piisab ka sellest, kui tegeled trükkimise ajal paralleelselt mingi muu asjaga ning juba ongi täheviga sees. ...
                Ühest juhuslikust kirjaveast ei ole siin keegi kinni hakanud, õiendama kukutakse ikka krooniliste kirjahädade korral, ja eriti siis, kui elementaarne viisakus eeldaks korrektset kirjutamist, näiteks ühikute puhul.
                Ma olen küll kaunis laisk keelenats, aga vahel siin ikka midagi parandan, ja ise arvan, et see on kaasfoorumlasele heategemiseks, mitte tema mõnitamiseks. Sest pikk elu on mulle õpetanud, et lohaka lauseehitusega, kirjavigadest ja argooväljenditest kubisevad tekstid võib vabalt lugemata jätta ega muutu siis maailmarevolutsiooni seisukohalt midagi halvemaks. Aga kirjutaja ehk tahtis, et tema sõnum minuni jõuaks?

                P.S. Muidugi juhtub igaühel. Minu isiklik rekord on trükki lasta lugu, kus sõnast "kliimaseade" oli l-täht ära jäänud.

                Comment


                  #9
                  Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                  Ühikute retsimine on masendav ja lausa inimvaenulik, eriti, kui seda tehakse järjekindlalt ja himuga. Millibitimeeste aeg peaks ometi otsa saama(PISA uuringutulemusi arvestades).

                  kus sõnast "kliimaseade" oli l-täht ära jäänud.
                  See on näide, kus selgelt inimlik/tehnkalik? teeb ainult nalja. Mõeldagu suurte masinate kasutusjuhendute peale-

                  Comment


                    #10
                    Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                    See foorumis vigade parandamine on vägagi kahe otsaga asi.
                    Siin tavaliselt üksteist ei tunne ja ainus viis inimesest midagi
                    teada saada on vaadata mida ja kuidas ta kirjutab.
                    Sealt paistab üsnagi palju tema harjumiste ja eluviiside kohta.

                    Samas on huvitav et need harjumused on üsna püsivad.
                    Mul oli korjatud parandaja programmi kokku ca 300 inimese artiklite tekstides olnud vead.
                    Uue artikli puhul leidis programm sageli needsamad vead ka sealt.
                    Meenutab natuke sõrmejälgi.

                    Vigu juhtub ka tähtsamates kohtades kui foorum.
                    Näiteks Riigikogu poolt vastuvõetud Ülikooli seaduses oli sees kaks õigekirja viga.
                    Neid ei tohtinud teksti kordustrükis parandada sest
                    "selline tekst on (olevat) seaduslik, püha ja puutumatu".
                    ***
                    Aga kui trahvo on kuritegu siis on karta et varsti tuleb jälle hakata kaffet jooma.
                    Selline matside kõnepruuk ju ei sobi väärikale inimesele.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                      Kirjaoskuse, teksti korrektsuse ja oma tegemistes täpsuse ja hoolikas olemise vahel võib äki tõesti mingeid paralleele leida.

                      Aga huvitav mida arvata elektroonikust, kelle töölaual on selline segadus?

                      http://hparchive.com/
                      https://worldradiohistory.com/index.htm

                      Comment


                        #12
                        Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                        Tuntud lugu: sellise laua tagant sündisid aastakümneid tagasi mu parimad väljatöötlused. Ülemused inisesid, aga tulemuste raha keeras selle volüümi maha. Aga ühikuid/termineid ma ei visanud mittekuidagi lohalile.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                          Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
                          Aga ühikuid/termineid ma ei visanud mittekuidagi lohalile.
                          lohalile
                          Järeldused:
                          1. Kiirustab, teksti üle ei loe.
                          2. Valdab pimekirja, kuid mitte täiuslikult.

                          Kui silmast silma kohtud siis on tore inimene.
                          Saa siis aru.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                            Esmalt postitatud olevtoom poolt Vaata postitust
                            "kliimaseade" oli l-täht ära jäänud.
                            Kas see seade baseerub lampidel või transsidel
                            Kaasajal neid tundub olema tehtud lausa vist kaasaskantavaid ja ilmselt hiinast tulevad igaleühele taskukohased - muidu seda igasuguste "...-fiilide" suurt hulka seletada üpris keeruline


                            Mis Jim Williamsi lauda puudutab siis ei olnud tegu mingi lihtsa hobitroonikuga. Nationali ja Lineari üks asjalikum analoogi insener.
                            Selle laua sündroom on ilmselt paljudel.
                            Minumeelest tundub lihtsam üks laud umbes sellises seisus - kõik mingi asja juures kasutatavad jupid enne välja otsida, umbes samamoodi kuhjata ja sealt on vähemalt isiklikul kogemusel ajaliselt kiirem midagi leida, kui juhul mil kõik on kuskile ära pakitud. Samas peab tööpinnal valitsema ikka liikumisruum. Peale aretamist siis saab jälle kolapinna puhtaks kasida Ja siis uus ring.
                            -superradical-

                            Comment


                              #15
                              Vs: Re: Vs: Liikmelisusest ja postitamisest "teistes ja asjalikes" foorumites

                              See oli jah trikiga pilt.
                              Selle laua legend on see, et teised töölised "laenasid" tema laualt labori tehnikat, Jim tekitas meelega sellise segaduse siis ei hakanud keegi nende prototüüpide alt tehnikat minema vedama.
                              Tahtlik, plaanitud segadus.

                              Millegi pärast tuleb ette väga vähe elektroonikaga tegelejaid, kes selle laua ära tunnevad...
                              http://hparchive.com/
                              https://worldradiohistory.com/index.htm

                              Comment

                              Working...
                              X