Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale")“

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale")“

    1) Avaldan protesti teema „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale")“ sulgemise vastu ilma eelneva teavituseta ja selgituse nõudeta.


    2) Möönan, et Fr. R. Kreutzwaldi ja I. Asimovi temaatiline modulatsioon pole tehnikafoorumis võibolla ehk kõige arusaadavam oma seisukohtade väljendamiseks. Võib tekitada lühise.


    3) Ignoreerin argumenteerimata soovitusi, mis ilmuvad miskipärast kohe, kui eelnevalt on esitatud küsimus võimaliku litsentsitingimuste, kasutusõiguse ja viitamistava rikkumise kohta. Loodetavasti on põhjuseks punktis (2) toodu ja soovitaja HS-i (huumorisoon) puudumine.


    4) Teema „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale")“ kokkuvõttena soovitan foorumi KKK lehel täiendada lauset või lõiku (pole aru saada, kumb see on, lõpus punkt puudub) „Nõustudes antud reeglitega, kinnitad sa, et ei lisa antud foorumisse solvava, nilbe, labase, pilkava ja muu ebaeetilise ja seadusevastase sisuga sõnumeid“. Täiendus oleks: „Foorumisse postitava mistahes materjali (sealhulgas avatarid ja allkirjapildid) osas ei tohi rikkuda autoriõigusi ning kasutus- ja litsentsitingimusi.“.


    5) KKK lehel on veel suhteliselt palju vormistus- ja trükivigu, mis jätavad just esmaregistreerijale tehnikafoorumist mulje kui lohakust sallivast keskkonnast (mida elfafoorum tegelikult ju ei ole). Teeks selle koos korda?

    elfafoorumile pikka iga ja sisukaid postitusi soovides

    M.L

    amatöörtehnikainimene

    #2
    Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

    Kui inimene päevast päeva piinab tudengeid ja diplomande ning
    katsub neist kirjaoskajaid kasvatada siis võib ta tahta seda teha ka
    hobbyfoorumis kus katsetab elektronide juhtimise kunsti.

    Oma erialas märkad nii mõndagi ja vast oleks aus võimalus sellest ka rääkida.
    Kas otse öeldes või natuke kirjanduslikumalt lähenedes.

    Minu arust katsus tagasihoidlik amatöörtehnikainimene PhD M.L. sellest rääkida.

    Teiselt poolt hindan ma väga õigekirjavigu ja muud kujunduslikku lähenemist.
    Sealt tagant paistab inimene üsna kenasti välja.
    Kui ikka tähed ei taha nõuetele alluda siis saab ka kahe- ja kolmejalgsetega probleeme olema.
    Suurematega veel enam.
    viimati muutis kasutaja A.R.; 09 m 2014, 10:57.

    Comment


      #3
      Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

      M.L võiks psühhiaatrihaiglasse pöörduda oma avatari jutuga. Sama hea kui panna mingi Prisma poe logo avatariks ning siis tuleb Maxima töötaja vigisema selle pärast. Nosence, inimestel pole muud teha, kui nokkida teiste kallal. Kahtlane värk.

      Comment


        #4
        Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

        Mõtlesin, et saadan privasse, aga siis jääksid asjatult punktid 4 ja eriti 5 kui kõige olulisemad, tähelepanuta.


        Hea tiidu93 ja teise foorumlased. Vahel ongi selline tunne, et peaks tõesti paberid muretsema, sest juba ühes raamatus on öeldud : „Õndsad on need, kes on vaimust vaesed.“. Kahjuks/õnneks (lisa asenda ise siia midagi) ma veel ei kvalifitseeru, kuigi vahest tahaks. Elu oleks ju siis palju lihtsam või kuidas?


        Palun lugege see teema ja seonduvad algusest! lõpuni tähelepanelikult läbi. Ma keskendun olulisele ja jätan välja minu arvates kõrvalise, mis asjade käiku ei saanud kuidagi mõjutada (palun parandage, kui eksin).


        Algas kõik ühest tühisest (?) õnnetust avatarist, millel oli ühe kunagise kommertsprodukti osa kasutatud. Siis tekkis küsimus, et ehk on tegu varjatud reklaamiga. Foorumi alateema kõigevägevam pakkus välja mõned arutelu suunad postis 4 (03-01-14, 18:49). Siis tuli teema algataja poolt üleskutse, et need, kes kaubamärke paremini tunnevad ja teavad ning ka need, kel on vanad materjalid alles, võiksid ehk kontrollida ja ka kaasa rääkida - saaks ammendava vastuse. Pomm plahvatas postis nr 6 (03-01-14, 20:40), milles oleva ( loodetavasti ebaõnnestunud konstruktsiooniga) seisukoha asetamine arutelu teema sisu konteksti (pehmelt öeldes: mõelge hästi kelle sulgedega te end ehite ) pani juba punased tuled põlema. Ma arvan siiralt, et süüdi on see, keda kutsuti välja postituse nr 6 (03-01-14, 20:40) esimese sõnaga. „Ainult nii on lootust postituse 6 seisukohast taganeda ja avaldada teade, et probleemse avatari omanikule on saadetud järelpärimine ning asjaga tegeldakse,“ mõtles M.L ja pakkis edasised olulised küsimused ilukirjanduslikku kesta. Teema edasine staatus tekkis loodetavasti postituses 21 (06-01-14, 00:33) oleva soovituse tõttu (soovituse tühistamisavalduse, kui see ilmub, võtab M.L vastu ja asi on klaaritud).


        Ma arvan, et ei ole eriti keeruline avada http://www.microsoft.com/et-ee/default.aspx , leida sealt kasutajatoe postiaadress ja küsida järgi (täiesti lihtsas eesti keeles ja soovi korral vajalike viidetega teatud avatarile), et kas nad ikka on nõus oma kaubamärgi ja kommertsvara kasutamisega täpselt nii nagu see seal avataril oli? Mida nad arvavad pisiasjadest?


        Elfafoorumis käib (loodetavasti ka edaspidi) praeguseid ja tulevasi üliõpilasi ja tehnikahuvilisi. Nad saavad siis kindlasti palju kasulikku. Oma postituste ilmestamiseks või enda „avateerimiseks“ on ju tore kasutada kõiksugu võrguavarustes leiduvat. Vaatad ja tunned siirat heameelt, et tehnikafoorumisse postitavad arvutigraafikat ning jooniste kujundamise progammide hästi tundjad : http://www.elfafoorum.eu/threads/693...l=1#post496171 . Kui viidet algallikale ei ole, siis on ju see esitaja looming. Aga miks siis ingliskeelsed tekstid joonisel? Võibolla mõnest põnevast artiklist? Loeks ka, aga viidet pole jne. Tehnikafoorum, kui täpsustnõudva ala hästi tundjate kasvulava ja kujunduskeskkond võiks teele kaasa anda ka näiteks : (ah, otsige ise googlest) „general public licence“ ja seonduva. Muidu võib pisiasjadest mitte hoolimine viia üsna lihtsasti välja päris suure pahanduseni, kuna doktorand lihtsalt unustas ära, kustkohast ta joonised ja materjalid sai (küllap teate, millest on jutt, oli ka tehnikavaldkonna töö!).


        Ehk keskenduks nüüd punktidele 4 ja 5, teeks ja koos elfafoorumi väravaesise korda. KKK saaks üsna vähese kohendamisega märksa soliidsem ja õpetlikum.


        PS
        Aga Cordell (2011, ISBN: 978-0-07-164025-1) on hea valik. Ja tegelikult, kui kasutada siin foorumis levinud fraasi, küsin endalt: „Kurat küll , miks ma ometi raiskasin(?) siin A4 lehekülje pikkuse teksti jagu aega, kui võinuks hoopis helivõimendi lineariseerimise kohta uut ja huvitavat teada saada (põnevam kui krimkad ja seriaalid!)? Siis ehk oskaks vähemalt küsidagi meistrite käest. Ning tegelikult on ju peale hobide ka muu töö, mis tahaks tegemist ...“
        viimati muutis kasutaja M.L; 09 m 2014, 19:39. Põhjus: paar trükiviga

        Comment


          #5
          Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

          Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitust
          Teema edasine staatus tekkis loodetavasti postituses 21 (06-01-14, 00:33) oleva soovituse tõttu (soovituse tühistamisavalduse, kui see ilmub, võtab M.L vastu ja asi on klaaritud).
          Mul on üks lihtne küsimus amatöörtehnikule: miks peab kasutaja OSX saatma kellegile privaat- või avaliku sõnumi teatega "M.L, saatsin ribafiltri ja dekoodri skeemi privasse."ja nimetama seda veel pealegi TÜHISTAMISAVALDUSEKS kui OSX teab et tal kellegagi Eesti territooriumil viimase poolaasta jooksul ribafiltrite või nendega seotud dekoodrite teemal pole toimunud mitte mingit suhtlust?

          Või oli see Vanatühi, kes saatis mulle privaatsõnumi mis muuhulgas sisaldas järgnevat tsiteeringut (kirjaviis muutmata):
          "
          Juhuks, kui teema (ja miks ei peaks) , siis Teie tehtud soovituse tühistamiseks soliidsel viisil ja arutelu jätkamiseks (ma arvasin, et foorum on selleks) võiks kasutaja OSX postitada järgmist:

          "M.L, saatsin ribafiltri ja dekoodri skeemi privasse.".

          Minu poolt oleks tänusõnad ja autorikaitse alla käiva või mistahes muust allikast kui postitaja oma looming pärineva materjali kasutamine foorumis saaks lühidalt läbi arutatud.
          "

          Lähtudes käesoleva teema postitus nr1 punkt 2 järgi (tsiteerin: "2) Möönan, et Fr. R. Kreutzwaldi ja I. Asimovi temaatiline modulatsioon pole tehnikafoorumis võibolla ehk kõige arusaadavam oma seisukohtade väljendamiseks." - siis kõnealuses postituses nr 21 soovitus "mõelda ka kohasema foorumi külastamisele" on igati sobilik, sest kirjanike Fr.R. Kreutzwaldi ja I. Asimovi teemadel "kirjanduslikud võtmed" ei ole tehnikafoorumis teemakohased ei tehnika ega avataride seisukohalt.

          Et aga ajendiks olnud küsimused saaksid mingit mõttearendust siis jätkan.
          Viidatud avatar kujutas fragmenti MS ammu lõpetatud toote KAUBAMÄRGIST, mille valdajaks on MS. Kaubamärkidega tegeleb Eestis Kaubamärgiseadus. Intellektuaalse omandi kaitsega tegeleb Autorikaitseseadus. Kuna tegemist on REGISTREERITUD KAUBAMÄRGIGA, siis AK seadus seda käsitleda ei saa.
          Nüüd oleme koomilises situatsioonis: ühe tundmatut keelt kasutava populatsiooni tehnikahuviline liige postitas veel vähem tuntud tehnikafoorumis rahvusvahelise kaubamärgi fragmenti avatariks kasutades kaks (2) postitust oma senise eluea jooksul, millega on siis korda saatnud terve rea kuritegusid (?).
          Esiteks keegi arvas avatari nähes et " küllap reklaamib seda" ning edasi lõi mõte lausa lendama - " kui seda küsin poes siis saan ju värske!".
          Teine punkt on veelgi huvitavam, sest kui esimene punkt vastaks tõele siis reklaamiti ju MS ammu lõpetatud toodet, mida paljud ei mäleta, paljud ei teagi ja paljud ei tahagi mäletada isegi raha eest. Kas nüüd saaks öelda et kaubamärgi õiguste valdaja on saanud põhjendamatut majanduslikku kahju (suures ulatuses, kuna ikkagi kokku kaks postitust)?. Aga kuidas jääb tasuga reklaamimise eest (juhul muidugi kui keegi sai "värske")?

          Siin peaks meenutama et kaubamärgi õiguste ja kasutuse sobivuse üle otsustab ainult kaubamärgi valdaja. Sellest tulenevalt tekib tahtmatult küsimus: kas kohalik probleemi tõstataja on kaubamärgi valdaja? Või tema seaduslik esinadaja?

          Mure foorumi(te) tuleviku ja üldise taseme üle on igati tervitatav. Oleks loomulik kui välistest allikatest pärit materjalid oleks võimalik kuidagi viidata. Kas keegi on reaalselt mõelnud aga sellele, kuidas peaks nägema välja avataride päritolule viide foorumi kujunduses? Kas kasutatavad levinumad foorumimootorid üldse võimaldaksid lisada sääraseid viiteid ja millist infot tuleks viidata kaubamärkide kasutamisel? Taotleda Madriidi komisjonist registreerimistunnistuse koopia?

          ---

          Nüüd ühest teisest mind ootamatult tabanud küsimusest.
          Tsiteerin:
          " PS

          Lõpetaks kasutaja martinj väljendiga "Kurat küll , " ja küsiks, et miks ei võiks elfafoorum olla ikkagi vähemalt niipalju tasemel, et kõiksugu netist võetud nänni alla nagu siin http://www.elfafoorum.eu/threads/693...l=1#post496171 saaks ka viite algallikale, mis ei jätaks kahtlust, kes on selle pildi autor ja kas ja kuidas seda võib kasutada. Tehnikaalases kirjanduses peetakse ju väga lugu täpsusest. Miks ei võiks tehnikaalane elfafoorum seda kena traditsiooni kanda ?


          Lugupidamisega,
          M.L."

          Lugupeetud M.L.
          Vastan: kuna antud viitel olevat teemat külastasin alles pärast Teie poolt viite saamist, siis usun heas tahtes et antud teemas osalejad oleksid palju pädevamad vastama nii avaldatud materjalide päritolu kui muude asjasse puutuvate küsimuste korral.

          Soovin kõike head,
          OSX

          ---

          Et aga meil on tehnkafoorum kus ligimest aidatakse, siis õppisin ära Google kasutamise ja saan nüüd igatahes, uhkelt raporteerida: M.L. niiväga huvitanud algallikas tema soovitud viitele on järgmine - http://marijuana-blogs.blogspot.com/...lorophyll.html
          Niisiis, palun, leidke Teiegi oma ligimese aitamiseks need 8 sekundit...
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment


            #6
            Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

            Lugesin kahte viimast postitust, kohe aeglaselt lugesin. Kes siis millegi poolt või vastu võitleb õieti ? Tundub, ma olen vist lihtsalt loll... ei oska õieti oma seisukohtagi kujundada. Aga seda näen küll et osadele kolleegidele kipub väga meeldima see ameerikamaa moodi ühiskond, kus igaühel õigus igaühte mille iganes eest kohtusse kaevata ja igaüks seda õigust ka hoolega kasutab. Nemad kaotasid oma talupojamõistuse jäänused juba põlvkondi tagasi. Tundub et meil siin on soov neile ruttu järele jõuda.

            Kunagi paarkümmend aastat tagasi, kui autorikaitse ja kaubamärgindus maarjamaal veel üsna teoreetiline oli, tegid noored kunstnikud plakatikunstinäituse, suured vineeritahvlid maantee ääres kolisid nädalakaupa ühest kohast teise. Ühe peal ei olnud muud kui tuntud sõnapaar "always coca-cola", joonistatud nii et cocacola oli enda tuntud kujundusega ja always oli nii nagu nende pakikeste peal, kus sees on teatud hügieenitarbed õrnemale soole. Cocacola tõstis üles suure skandaali ja üritas kunstnikke risti lüüa kogu oma juriidilise tulejõuga, kaasates kogu ajakirjanduse, samal ajal kui tiivakestega toodete tootja oli ülirahul suuremahulise tasuta reklaamikampaania üle mida coca neile oma raha eest korraldas. Rahvas irvitas.

            Comment


              #7
              Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

              Aitäh, OSX, selguse loomise eest. Tundub, et on olnud palju üksteisest mööda rääkimist. Nagu näen, saab veel üht-teist õppida. Ma ei ole MS-i kaubamärgi esindaja ega kaitsja ega tegele kaubamärkidega üldse. Masinates käib vabavara. Samas olen üht-teist kuulnud mingitest kommertsproduktidest ja nende kasutuslitsentsidest. Palun pane kokku suletud teema ajend, kontekst, suletud teemas postitus 6 ja postitaja staatus. Autoriõiguste ja litsentsitingimuste rikkumine polegi eriline probleem, nii tuleb sealt üsna lihtsasti välja. Oli see siis kehva sõnastuse või mille iganes tagajärg. Võimalik, et M.L oleks pidanud kohe edasise vältimiseks saatma privaatkirja postituse 6 tegijale. Või kus olid teised foorumlased, kes muidu imetlusväärse kergusega loevad keerulisi skeeme? Kas tahtsid "verd näha"? Suletud teema postituses #20 (05-01-14, 21:46) liigsete lisandite kasutamist ma tunnistan, aga sõnumi sisu oli selgelt esitatud küsimustena.

              Foorumivahetuse soovitus tundus eriti kummaline, kuna peale seda läks teema lukku, soovituse saajale enam sõna ai antud avalikult, ega küsitud ka selgitusi muul viisil. Üks pisikene sulgemiseelne postitus: "Kas saaks selgemalt ?" oleks lahendanud probleemi. Ka sõnamänguga oleks saanud asjast väljuda, seda pakkusin. Lisaks võib ju esmapilgul jaburale sõnumile alati vastata kiirelt "Ei saa aru, palun selgita.", kuid selle võimaluse jätsid paljud kasutamata. Miks peaks saatma kellelegi M.L-le vastuse? Kui võtad jõuliselt praktiliselt viimasena sõna mingis teemas, kus algataja ainuke järgijäänud suhtlusvõimalus on privaatkirjad, siis peaks olema valmis ka edasi suhtlema.

              Kaubamärgi omanik on meile teada ja võinuks (võib) üsna kiirelt öelda, et mida ta pisiasjadest arvab. Kas uurisid? Kui kasutajal OSX on teada, et taolise kaubamärgi omanik lubab toodet või toote osa või märki kasutada foorumis igaühel enda ilmestamiseks just nii nagu kasutajale meeldib, siis viit Microsofti vastavale dokumendile või koopia vastusest Microsoftist saabunud kirjast oleks jätnud M.L-i võibolla paljude arvates täpselt talle sobivasse seisu. Igaüks mõtleb siit edasi.

              Viitamise probleemist.
              Avatari puhul on viitamine, keeruline, aga kasutaja võib selle viite sisestada oma profiili või siis teha avatari ise ja arendada oma loomingulisi võimeid. KKK ütleb, et postitaja vastutab postituse sisu (postitusega käib ju kõrval ka avatar või kuidas?) eest. Seega on kasutaja mure, kas ta pöördub Madriidi või mujale, aga tal peavad vastavad kasutusload olemas olema.


              Ootamatust küsimusest pildi kohta.
              See oli üks näide viitamise puudumise probleemist. Hm, mida põnevat sealt kõik võibolla hargnema hakkab... Kas pole siis viitamine vajalik? Kui ma selle pildi algallikat (kas ikka on?, ehk on juba sealgi mujalt sisse laenatud) nüüd vaatasin Sinu toodud viite järgi, siis lehe pealkirja "theMarijuana blogs" arvestades ei pane "Grow box" teemas selle viite puudumine ka eriti imestama. Klorofülli neeldumisspektreid leiab ka ilma häbenemata viidatavatelt võrgulehtedelt.

              Lõpetuseks

              Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
              Et aga meil on tehnkafoorum kus ligimest aidatakse, siis õppisin ära Google kasutamise ja saan nüüd igatahes, uhkelt raporteerida: M.L. niiväga huvitanud algallikas tema soovitud viitele on järgmine - http://marijuana-blogs.blogspot.com/...lorophyll.html
              Niisiis, palun, leidke Teiegi oma ligimese aitamiseks need 8 sekundit...
              Abi on teretulnud! See google kipub muidu head teksti rikkuma. Lõigu vormistus oleks võinud olla lihtsam ja lisanditeta (kannatasin just selle probleemi käes, aga sain abi). Kujutan juba ette, kuidas Eestis koolitatavad (sh ka elfafoorumis kogemusi omandavad) tehnikaalade tudengid bakalaureuse, magistritöö või doktoritöö teema kaitsmisel või mistahes avalikul esinemisel oskavad end alati edaspidi google stiilis välja vabandada .

              Samuti parimate soovidega,
              M.L

              Comment


                #8
                Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                Täiendus oleks: „Foorumisse postitava mistahes materjali (sealhulgas avatarid ja allkirjapildid) osas ei tohi rikkuda autoriõigusi ning kasutus- ja litsentsitingimusi.“.
                Mis selle mõte oleks? Miks imeda mitte millestki välja mingi teoreetiline probleem? Või on mingeid näiteid kuidas avatarist kaubamärgi omanikuga probleem on tekkinud? Siin või mõnes muus foorumis? Pealegi see kas seadusi võib rikkuda või mitte, see ei sõltu mingi foorumi reeglitest.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                Comment


                  #9
                  Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                  Ma tahan ka teada KUS ON REAALNE probleem ?
                  Terve mõistus peab võidutsema.

                  Reaalne probleem oli näiteks see, et täna öösel võeti foorum jälle maha.

                  Aga nendele, kellel pole tõesti targemat teha. Kirjutagu see KKK siis oma äranägemistmööda ringi ja saatku ülevaatamiseks. Arvestada tuleb sellega, et kindlasti lisanduvad sinna kaks punkti:
                  1. Kasutaja vastutab isiklikult oma postituse sisu eest.
                  2. Moderaatoritel on õigus MISTAHES põhjusel postitusi/teemasid kustutada või liigutada.
                  Muu on tilulilu..

                  Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                  Mis selle mõte oleks? Miks imeda mitte millestki välja mingi teoreetiline probleem? Või on mingeid näiteid kuidas avatarist kaubamärgi omanikuga probleem on tekkinud? Siin või mõnes muus foorumis? Pealegi see kas seadusi võib rikkuda või mitte, see ei sõltu mingi foorumi reeglitest.
                  Vaata, kui inimene on elus palju saavutanud ja elu muutub heaks, siis hakkab tal igav ja mõtleb välja uue probleemi. Võrdluses igasugu õigusi nõudvad vähemused.Me elame liiga hästi.
                  viimati muutis kasutaja martinj; 10 m 2014, 09:08.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                  Comment


                    #10
                    Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                    Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                    Ma tahan ka teada KUS ON REAALNE probleem ?
                    Terve mõistus peab võidutsema.
                    Kui reaalseselus tekkib olukord kus inimese paari aasta töö muutub nulliks
                    seetõttu et ta on valesti kasutanud ja viidanud allikatele siis on see natuke nukker.
                    Oli hiljuti selline juhus.

                    Siin foorumis on saanud mõnigi kord pakkuda otsest abi hädalisele ja sageli on kohtumisel ilmnenud et
                    rauga avatari taga on noor tudeng. Kas on väga mõistusevastane teda veelkord hoiatada?
                    Rääkida teemal mida sobib ja mida ei sobi teha.

                    Täitsa võimalik et see võib mitteakadeemilisele seltskonnale tunduda jamana.
                    Aga huvid on inimestel erinevad. Kõigile pole antud kuulda 70 kHz võnkumist.
                    Teised jälle ei mõista milleks on seadused. Nemad ehitavad igiliikurit kassi ja võileiva baasil.

                    Kohe tuli näide elust: Firefoxi speller peab sõna "igiliikur" vigaseks,
                    samas aga filosofti speller tunnistab õigeks.
                    Kui ikka aru ei saa, siis võib viga olla ka arusaajas endas.

                    Reaalne probleem oli näiteks see, et täna öösel võeti foorum jälle maha.
                    Kaua kulus automaadil avastamaks et foorum on maas ja kaua ta süsteemi taastas?

                    Kunagi aastal 90++ kulus mu 20 MB lehe uuendamiseks üle 20 sek aga kui sai servereid togitud
                    tuli aeg alla paarile sekundile.

                    Küsimus puht uudishimu ja üldhariduse mõttes.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                      Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                      .....

                      Kaua kulus automaadil avastamaks et foorum on maas ja kaua ta süsteemi taastas?



                      Küsimus puht uudishimu ja üldhariduse mõttes.
                      No ma ennast veel täelikuks automaadiks ei pea.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                      Comment


                        #12
                        Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                        Ma tõesti arvasin ja arvan et kaasajal jälgib serverit teine arvuti
                        mis automaatselt vahetab soditud sisu.
                        See on ju nii tehtav? Milles probleem?
                        Muidugi, selleks peab olema server hallatav.
                        Palju selle foorumi üldine andmemaht on?
                        viimati muutis kasutaja A.R.; 10 m 2014, 11:29.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                          Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitust
                          Kujutan juba ette, kuidas Eestis koolitatavad (sh ka elfafoorumis kogemusi omandavad) tehnikaalade tudengid bakalaureuse, magistritöö või doktoritöö teema kaitsmisel või mistahes avalikul esinemisel oskavad end alati edaspidi google stiilis välja vabandada .



                          Huvitav kui erinevalt võivad inimesed asjadest aru saada... Mina näiteks pidasin silmas siinse foorumi KKK's väljatoodut:


                          sa ei taha ju olla üks luuserite seast, kel kodutöö tegemata ja kes tuleb teiste aega raiskama.

                          seega, enne, kui sa esitad küsimuse:
                          viimati muutis kasutaja OSX; 10 m 2014, 11:13.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

                          Comment


                            #14
                            Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                            ---
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

                            Comment


                              #15
                              Vs: Kokkuvõte teemast „Pilt avatariks (teemast "Vs: Karp LED ribale&quot

                              Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                              ---
                              Ehk võiks nüüd olulisi asju arutada?

                              OSX, et kas Sa kogenud foorumikasutaja ja osava googeldajana selle pildi allika leidmise järel ei kahtlustanud näiteks teatud kiutaime sugulase lõhna? Kas oleme ühel meelel taolise liigi mittesobivusest siia foorumisse olenemata sellest, kas kahtlustel võis alust olla?

                              martinj, minu siiras tunnustus Sulle elfafoorumi jaoks tehtava töö eest. Arvan, et kõik ühinevad selle avaldusega. Jah, ma võin selle KKK põhiteksti muutmist koordineerida. Kel on (parandus) asjakohaseid ettepanekuid, siis privaatpost on avatud. Elu lihtsuse või keerulisuse üle arutamiseks jääb muude kohustuste kõrvalt küll kahjuks vähe aega.

                              Comment

                              Working...
                              X