Teade

Collapse
No announcement yet.

lampvõimendi kui selline

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    v6imalus ka kasutada mingit h2sti panduvat õhukest plekki, ytleme alumiiniumi ning keerata vastavalt lambi l2bim66dule see plekk ümber, et siis nö. 'lisajahutus'aga kudas ta hoidma jääb sinna lambi ümber seda ei tea, vist peab jootma servad kokku, nu suht segane sai jutt :P

    Comment


      #17
      Mina arvan,et lampi pole küll mõtet hakata fooliumisse mähkima.Lambi ilu peab ikka välja paistma.
      Vana helitehnika remont Pärnus

      Comment


        #18
        Ei juhtu selle lambiga midagi, kui see lahtiselt on. Ngu juba keegi mainis, olid need alumiiniumkopsikud KS-osas elektrostaatiliste varjetena kasutuses. Mida tasuks pigem vaadata on see, et trafod paikneksid jõujoonte suundadelt risti (väiksem müra) ning kuumenevate osade läheduses poleks suremaid lüüte (vahetamine võib kalliks minna).
        Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

        Comment


          #19
          ma leidsin pööningul kolades ühe lampvõimu, on rohelise kesta sees ja persi hunnik trafosid ja lampe vahib seest vastu. Sisendeid on 6 esipaneelil, mõned lülitid ka nagu vanadel raadiojaamadel...kellegil ideid on, millega võiks tegu olla? B)
          Pildimaterjali saaks alles paari nädala pärast ülesse panna.
          Siis veel leidsin ühe lampvõimu veel, see peaks olema kinovõim aga kahjuks küpse omadega ...

          Ja lampvõimudega on mul kogemusi niipalju et olen palju kasutanud Benor lampvõime ... mitte ühtegi halba sõna pole kosta selle asja peale, heli on puhas, vääna palju tahad, võimsust on kõvasti. Keegi siin mainis kuskil teemas et 10x 200W lamvõimu jaoks läheks vaja väikest tuba... kas see Benor pole mitte 2x500W? ja ma tassin teda ikka süles, küll on vaja teist ka tasakaaluks teise kätte aga ikkagi ... ... pidude lõpuks saab õhutusvõre peal vorsti grillida
          -

          Comment


            #20
            Mis lambid sellel Benori omal lõpus on?
            Kas Benori kitrivõimudest on keegi midagi kuulnud, ühte pakuti mõne aja eest müüa... Tahaks teada, mis elajas see sihuke on.
            Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

            Comment


              #21
              vaata sellele ei oska ma vastata kuna rendin neid ühe kohaliku tüübi käest ja lahti kakkunud pole aga no kui mul meeles on, siis paari nädala pärast vb saan ühe hetkeks endi valdusse ja kruvin lahti, siis saan öelda.

              Täienduseks veel et enne mängima panekut tuleb võim nn üles kütta vms, st et tavaliselt panen hommikul võimu stand by'sse et kütaks lambid soojaks ja siis õhtal võib pidu alata.

              Lisan veel lingi, olen kokku puutunud sellisega mis on seal allpool ehk siis Grand600 vms. tavaliselt neid 2 tk või siis subwoofrite puhul 1 subwoofri kohta. Kuna ma ise venekeelt ei jaga, siis ma oleks tänulik kui keegi viiciks mulle tõlkida need andmed sealt et mis 4 oom'i jne juures jne.

              Vaat polegi nii rasked 22kg per tükk aind
              -

              Comment


                #22
                Huvitav kuidas see alumiiniumplekk jahutust parandaks ? Sellega et kiirgab soojuse lampi tagasi ?

                Loogiline mõtlemine abiks.

                Comment


                  #23
                  Originally posted by Deus@Aug 11 2004, 15:32


                  Täienduseks veel et enne mängima panekut tuleb võim nn üles kütta vms, st et tavaliselt panen hommikul võimu stand by'sse et kütaks lambid soojaks ja siis õhtal võib pidu alata.

                  :P nii hull see asi ka pole!!

                  Comment


                    #24
                    oh häda ja viletsust ,kurb lugeda kui asjast ettekjutust ei ole ja jutt juba lolluse taset ületab.Pole enne näinud ja kuulnud et mingile lampvõimu lampidele midagi ümber pannakse ja jahutama hakatakse. kui lambi võimsus juba 200W piiridesse küünid ja seda kõrgsageduse puhul, siis ehk veel ja kunagi oli saatjate ergutuses ja lõpus lambid mida jahutati sund ventilatsiooniga ja kus oli võimsus 300W-30KW -ni ja need olid lambid, millel oli spetsiaalne jahtus radiaator ja kasutati kõrgsageduses. Kui üle 100W lampvõimendi on aetud väga väikseks oma gabariitidelt ja töötab pidevalt suure koormusega siis ehk tekib vajadus ja rakendatakse õhkjahutust ja sedagi selleks, et kõrvalasuvate detailide temperatuur ei tõuseks liiga kõrgele, el. lüüt kondekad ,trafod korpus ise j.n.e.Tõsi küll on olemas spetsiaalsed jahutusradiaatorid paljudele lampidele mida kasutatakse klaas kolvi peale asetatuna. olen selliseid näinud profi võimus kus oli kasutusel 2X EL-34 võim ise oli 100W ja väga kokku surutud ja seda jahutust kasutati selleks, et hajutada soojust kõrvalasuvate detailide suhtes ja tekitada sooja õhu vool soovitud suunas alt üles. Raadiaator sellisest materjalist on ime õhuke ja väga täpne, kus on arvestatud klaaskolvi paisumis tegurit ja mat. ise on väga hea soojusjuhtimisega ja väga kallis. ja selline lahendus on konkreetselt sellele lambile, mida kasutatakse.Selliseid lahendusi kasutatakse vähe.Kui lamp töötab õiges reziimis siis pole mingit jahutust vaja, sest teil olevates seadmetes sellised ekstremaalsed tingimusi pole. lampi jahutusega ei säästa. Või kui keegi arvab teisiti siis võib ka lambile vesijahutuse teha, kuna olen ka sellist varianti lampe näinud ja sellist saatjat hooldanud.See oli 10KW kesklaine saatja. töötas hästi ainult vee kulu oli suur, sest vesi võeti veevärgist.Nii et jahutage oma võimu lampe ja kui aega saate siis ajusid kah.ja kui aega üle jääb ,siis lugege erialast kirjandust ja jahtuvadki kired maha ja jääb ehk nii mõnigi lamp oma ea ja tervise juurde pikaks ajaks.Edu teile lamptehnika kasutamisel. mina juba kasutan seda väga kaua.Aastast 1957.

                    Comment


                      #25
                      Originally posted by rnx@Aug 11 2004, 14:43
                      Mis lambid sellel Benori omal lõpus on?
                      Kas Benori kitrivõimudest on keegi midagi kuulnud, ühte pakuti mõne aja eest müüa... Tahaks teada, mis elajas see sihuke on.
                      Benori võimudes kasutati 6P44S lampe. Ja neid on seal palju. Näiteks Grand 600- s 14tk (2*7 push - pull).
                      Harjutamine teeb harjutajaks.

                      Comment

                      Working...
                      X