Teade

Collapse
No announcement yet.

UKV 72 / Estonia 2 antenn

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: UKV 72 / Estonia 2 antenn

    Esmalt postitatud Timmu poolt Vaata postitust
    Kas antud tegevusega saab hakkama kodanik kellel on tahtmist, jootekolb ja skeem ? Või on see keerulisem operatsioon ?
    Kuna tegemist on mono raadioga, siis tuleks CD-mängijast tulevad vasak/parem stereosignaalid kokku segustada ja juhtida Estonia-2 raadio madalsagedus-sisendisse.

    Click image for larger version

Name:	e2_sisend.jpg
Views:	1
Size:	39,6 KB
ID:	872072

    Kaabli ühes otsas peaks siis olema 4 mm jämedusega pulgad, milliste saamiseks odavaim viis on võtta need vana veneaegse võrgutoitejuhtme pistikust. Teises otsas siis selline pistik, mis sobib CD-mängija väljundisse, enamasti on selleks RCA.
    Kuna CD-heli on üldiselt stereo, Estonia-2 raadio sisend aga mono, siis tuleks stereokanalid kokku liita/segustada. Kuigi stereohelist õiget monoheli kokku segustada ei ole võimalik (palju faasis nihutatud signaali kompenseerub lihtsalt välja), on segustatud heli siiski parem kui ainult ühe stereokanali kuulamine, kuigi ka see võib olla proovimiseks üks võimalus. Segustamiseks tuleks koostada Y-kaabel, mille 2 haru signaalisoontel on jadatakistid, näiteks 10k oomi toimib üldjuhul.

    Click image for larger version

Name:	mix_cabel.jpg
Views:	1
Size:	22,0 KB
ID:	872073

    Y-harude "ülemistes" otstes on siis RCA-pistikud ja mainitud takistid, "alumise" haru otstel takistit ei ole vaja, seal need eelmainitud pulgad. Segustamine vasaku/parema kanali signaalitraatide lihtsa kokkukeeramise teel ei ole õige tegevus ja võib mõningal juhul rikkuda selle CD-mängija.
    Pulgad pistetakse Estonia-2 raadio madalsagedussisendisse, märgitud "Вход усилителя низкой частоты" raadiokasti tagakaanel. Siis valida raadio klahvidelt väline sisend (vajaliku klahvikombinatsiooni kirjeldus on skaalaklaasi parempoolse nupu kõrval) ja asi peaks toimima.
    Kui pulgad on pesades valepidi, siis kaasneb heliga märgatav võrgumüra. Sel juhul tuleb pulkade asukoht omavahel vahetada.
    viimati muutis kasutaja GU50; 28 m 2019, 18:31.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #32
      Vs: UKV 72 / Estonia 2 antenn

      Krt. kui see ka nüüd toimima saab siis tuleb küll GU50-le pudel posti panna!

      Comment

      Working...
      X