Teade

Collapse
No announcement yet.

Project Horizon III – hybrid tube+mosfet (48V) headphone amp – modified

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Project Horizon III – hybrid tube+mosfet (48V) headphone amp – modified

    Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
    Siinkohal palun pidada silmas, et olen korduvalt ja korduvalt väljendanud seisukohta (arusaadavalt see kõigi huvilisteni ei jõua), et trafoväljundiga skeemid ei võimalda parimat lahendust, mitte kunagi ega üheski hinnaklassis, olenemata tootja nimekusest või millest iganes.
    Kas Macintoshi üle trafo 100% voolu tagasisidestuses variant ka ei päde?

    Comment


      #17
      Project Horizon III – hybrid tube+mosfet (48V) headphone amp – modified

      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Kas Macintoshi üle trafo 100% voolu tagasisidestuses variant ka ei päde?
      Igasugune induktiivsuse-kamakas on oma reaktiivsete omadustega hädaks. Endiselt jagan seisukohta, et ükskõik milline väljundtrafoga lampvõimendi ei saa olla parima-lähedane (parimat ei ole teadagi üldse olemas).

      Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
      Kurb lugeda, kuid mul süveneb arusaam, et areng peetunud ja mõte kinnijooksnud siin teemas.
      Miks ajada puhast lambindust klapivõimendis ainuvõimalikuks, kui seda eelneva 40 aastaga on valgustatud nii-ja naapidi. Lamp ju primitiivne loom ja sööb/seedib/ väljastab signaali oma äranägemise järgi.

      Mulle meeldib madal väljundtakistus, kasvõi juba seetõttu, et 100 vatises tavavõimendis on alati 200-300 oomi järjestikku klapipesas.

      Tule taevas appi, 800ne sennu on vaid 300 oomi (olen pikalt näppinud ja kuulanud), kuid on ka 600 oomiseid ja 2000 oomiseid uimaseid, mis põnevad kuulata. Mul need olemas, aga nimesid ei pritsi liigse möödarääkimise tõkestamiseks.
      "Taevas kukub alla!" - karjus tibu, kui talle tammetõru vastu pead kopsas
      Loomulikult vajab allikas ja koormus omavahel sobitamist, ilmselt keegi ei vaidle sellele vastu. Sobitamisega seoses esineb vahel selline nähtus nagu "ülesobitamine", mis mingist suhtest olukorda enam ei paranda, seega pole mõtet kalduda ülesobitamisse. Näiteks väga paljud transistorvõimendid omavad nullilähedast väljundtakistust, rääkimata muudest tehnilises mõttes ideaalsetest parameetritest. Nende heli on üldjuhul igav ja kliin, kuigi seadmed justkui ülipüüdlikult järgivad sisendsignaali.
      Eelnevalt viidatud sobitamise suhe 1:6 ei kaldu ülesobitamisele, pigem võiks öelda adekvaatne.
      Lamp ei ole primitiivsem loom kui pooljuhtvidinad. Omadusega mitte vajada sisendi tüürimiseks voolu, st. võimsust (v.a. mõned erilahendused) võiks öelda, et kasvõi seetõttu eelistatum audiosüsteemides.
      viimati muutis kasutaja Scott; 18 m 2017, 07:21. Põhjus: järjestikpostitused kokku
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

      Comment


        #18
        Vs: Project Horizon III – hybrid tube+mosfet (48V) headphone amp – modified

        Võibolla tõesti meie digiheli ajastul, on lambi kasutamine kuidagi õigustatud, selleks et kuidagi siluda seda nurgelist heli. Samas lampidel on nii palju piiranguid: jupid, materjalid, kõlarid... Tööle läheb see alati, aga tulemust ette ennustada pole kunagi võimalik, eks see häälde panek on sisuliselt ühe inimese arusaam sellest, milline heli peab olema, miks see peab õige olema, eriti veel siis, kui peale lampide midagi muud kuulnud pole. Kui võtta näiteks JBL Everest DD66000, isegi lihtsama korraliku võimuga, ja ongi kõik, mitte ükski lampidel asi ei saa isegi ligilähedale sellele tulemusele. Tekib küsimus, mis see ise tegemine on, kas teeme karbikesi, mille materjali hind on väärtuslikum, kui lõpptulemus, või tahame saada head tulemust, mõistliku raha eest.
        Miks heli vallas peab selline taandareng olema, näiteks:http://www.lampizator.eu/lampizator/...m/Fulcrum.html milleks need lambid seal, kui ees on hea heli saamiseks kõik võimalused olemas. See tehnoloogia on juba 30 aastat vana, kunagi ainult soft maksis 25 tuhat, nüüd mõnesaja euro eest saab emulaatori ja kõik vajaliku. Kõik on lahti nämmutatud, võib koodi kirjutada, käsitsi skeemi joonistada, või valmis mooduleid sisse tõmmata...

        Targad mehed, aga tegelete mingi jamsiga, tuleks rohkem uusi võimalusi otsida, mitte teiste sabas sörkida. Nii on heliga palju mõnusam tegeleda: https://www.youtube.com/watch?v=7UaKO4_lDcE
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

        Comment


          #19
          Vs: Project Horizon III – hybrid tube+mosfet (48V) headphone amp – modified

          Ooda, see FPGA värktükk on siis see "uus võimalus" mida otsida?
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment

          Working...
          X