Teade

Collapse
No announcement yet.

Vincent Audio SV 700 hübriid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vincent Audio SV 700 hübriid

    Paar päeva tagasi jõudis kohale mõnda aega oodatud võimendi, nagu pealkiri juba ütleb on tegemist Vincent Audio hübriidiga (SV 700) - http://www.vincentshop.co.uk/SV-700
    Lampide kogemused mis iganes konfiguratsioonis ja kontekstis on sisuliselt olematud, seega on mul selles kategoorias palju õppida ja uurida.

    Võimendi ise on suur ja raske, näeb vägagi asjalik välja ning koostekvaliteet tundub olevat vägagi asjalik. Tänaseks olen seda kuulanud kahe erineva kõlaripaariga, Sonus Faber Venere S ning Elac FS 247.3. Enne võimendit on siis digitaalne lahendus Macbooki ning Hegel HD12 DAC'i näol, analoogi näol Vincent Audio PHO 700 eelvõimendi - http://www.vincentshop.co.uk/PHO-700 ning vinüülplaadi mängija Pro Ject 1Xpression Carbon Classic. Kaablid odavama otsa Cardas.

    Jõudluse ning heliga olen senimaani vägagi rahul, jaksab palju ning heli on vägagi meeldiv ja elav. Eks aeg ja edaspidised kuulamised näitavad kas jään selle juurde või mitte, praeguseks on seda veel liialt vähe kuulatud. A klassis läheb pill päris soojaks, võib sisuliselt tuba kütta.

    Eelmise omaniku sõnul on sel mingi vahetus lampide osas tehtud, mis täpsemalt seda ei osanud ta öelda. Müüja oli mees kes sisuliselt kuulas sellega raadiot.

    Tootja räägib, et kaane all on 1x12AX7 ning 2x12AU7 /per kanal. Nagu eelnevalt öeldud, puuduvad minul senimaani olulisemad kogemused lampidega ning siit ka mõned küsimused. Mina näen kaane all 3+3+1 lampi. Selle viimase kohta ei ole nagu kuskil mingit juttu, kas ma olen loll või mis, milline on selle lambi eesmärk? Teiseks, visuaalsel vaatamisel ütleksin et mingid vahetused seal siiski tehtud on. ECC 83S mõlema kanali osas on seal sees olemas (Electro Harmonic), teised kaks (12AU7) peal on ainukesed kirjad "12AU7 CHINA", mis nad täpselt on seda visuaalselt ei suuda hetkel tuvastada. Ees oleva üksiku lambi pealt loen välja numbrid 81 ning 6Z4 ja näha on ka viisnurk. Mille järgi neid tuvastada?

    Kas konkreetsete lampide osas on kuskile areneda? Pean silmas nende konkreetsete lampide vahetust ja selle mõistlikust/vajadust? Kui jah siis kuhu? Kui ei, siis miks?
    Lisan veel, et hetkel olen heliga vägagi rahul, kuid see teadmine, et kui seda on võimalik lampide vahetusega paremaks ajada, on juba piisav et seda ka teha.

    Mõned pildid.










    #2
    Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

    Pole konkreetse isendiga kursis, kuid too eraldi läbi illuminaatori vaadeldav lamp peaks olema vist indikaator. Tore kui eksiks ja tegu oleks tavalise puhvriga. Kui sellega, siis jääb illuminaatori auguke esipaneelil arusaamatuks.
    Ülejäänud 12AX7 ja 12AU7 on sedavõrd tavalised, et kas tehtud usas, prantsusmaal, tšehhis, venemaal või hiinas on maitse/kõrva küsimus. Neid tehti ka militaar otstarbel tohututes kogustes ja nüüd lambigurmaanid mekutavad ning võrdlevad nende heli omadusi erinevates foorumites.
    viimati muutis kasutaja martk; 12 02 2017, 19:32.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

    Comment


      #3
      Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

      Vahe neil ju siiski on ning ikkagi kuuldav vahe ju. Kui nüüd edasi liikuda, siis mind väga huvitab kas ja millisel kujul seal mingisuguseid vahetusi on võimalik teha, et kuulata ja proovida ning ka ehk meelepärane või meelepärasem välja valida. Mind siiski huvitab veidikene kas sellel võimendil võivad olla mingisugused piirangud, limiidid või nõudmised teiste lampide osas (kui midagi uut sinna vaadata), valiku variante on ju üksjagu. Lisaks on saadaval igasugu "üleminekuid", ma eeldan et see võib olla väga vale suund, et sinna peale midagi muud üldse panna, samas kui ei küsi või uuri, siis ei saa teada ka. Minu jaoks oluline on hea ja võimalik veel parem resultaat. Hetkel on see hea, kuid kui on võimalik saada hindeks viie asemel viis pluss ning kui seda on võimalik lihtsasti lampide vahetusega saavutada, siis otseloomulikult.

      Comment


        #4
        Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

        Qled kindel, et tahad nende lampide kõiki kuuldavaid vahesid ära kuulata?
        Kui tahad, siis alustuseks võta lambid, mis jäid tootmise "kuldaega", nt sellelaadsed JAN tähisega, mis ongi militaarnõuetele vastavad:
        1952 GE JG-12AX7 Long Plate with U-getter. The JG is an early form of the JAN nomenclature. These are the oldest 12AX7 we have and they are some of the best sounding. Remember, the 12AX7 was released in 1947.
        https://www.tubedepot.com/products/1...ax7-long-plate
        Ja nüüd tulevad kapist välja lambinautlejad ning ütlevad,et pika plaadiga (long plate) isendid polegi audios parimad, vaid hoopis lühikese plaadiga (short plate) kõlab hoopis naturaalsemalt ja kohrutatud plaadiga (ribbon plate) on vokaal eriti sametine
        https://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/long-plate-vs-short-plate-12ax7-ecc83s.235615/
        http://www.diyaudio.com/forums/tubes...ml#post1297536
        viimati muutis kasutaja martk; 12 02 2017, 23:49.
        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

        Comment


          #5
          Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

          Selle all pidasid sa ilmselt silmas, et ma sellisel juhul istuksin suure hunniku lampide keskel ning kuulaksin ja vahetaksin neid hommikust õhtuni? Ei ma ei pidanud midagi sellist silmas, sellepärast ka teema tegin et mingi orjentiir ette saada ning mitte niisama tühja panna.

          Tänan senise abi eest ning vaatame kuhu välja jõuab.

          Comment


            #6
            Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

            Plate/plaat on maakeeles anood. Et siis pika anoodiga ja lühikese anoodiga. See selleks. Teema algatajale tahan öelda et on olemas suur valik
            erinevate valmistajate 12AX7 ja 12AU7 lampe. Telefunken, Mullard (see päris, made in UK), Valvo , Philips, Siemens, Tesla (päris, mitte JJ), GE jne.
            Tallinnas, telefon 5049430. Kindlasti tasub proovida nende hiina ja vene (EH) kräpi asemel mis seal võimendis praegu sees on.

            Comment


              #7
              Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

              Tagasihoidlik elektronlampide mõõtja
              http://vintagetubeelectronics.com/wp...Tester-001.jpg

              http://vintagetubeelectronics.com/ca.../tube-testers/
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

              Comment


                #8
                Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                "Lambikuulajatele" paar väikest vihjet:
                - Lamp kui selline iseenesest ei kõla eriti, kõlama paneb lambi skeemilahendus. Erinevused helis tulevad tugevamalt esile tagasisidestamata skeemides. Tagasisidestatud skeemides vähem.
                - NL-is toodetud lambid on märksa enam unifitseeritumad, eri tehaste vahelise toodangu erinevused minimaalsed: anood ja muu elektroodide süsteem samade mõõtmetega jne. Läänes ja idablokis (DDR, Jugoslaavia, Tšehhoslovakkia, Ungari) toodetud sama mudelit lambid on füüsiliselt väga erineva konstruktsiooniga - näiteks juba eelmainitud anoodi pikkuse ja pindala erinevus jne. Sellised eri tootjate lambid ei ole omavahel enam identsele lähedaste füüsikaliste parameetritega, kuigi teatud elektrilised näitajad ilmselt vastavad kõigil minimaalsele tüübistandardile. Sellest siis ka erinevad näitajad neil samades skeemides toimides ja siit omakorda "kõlaerinevused".
                - Sama lamp erinevas skeemis kõlab erinevalt ja siit ei saa üheseid lihtsaid järeldusi teha.
                - Mitmetel lampidel (näiteks ECC81/ECC82/ECC83) on sokeldus sama ja väljanägemine väga sarnane, mistõttu kiputakse neid suvaliselt üksteisega asendama ja kirjeldatakse seepeale entusiastlikult, kuidas kõla paranes/halvenes. Jah, "maha ei põle" need lambid selle peale suure tõenäosusega. Kuigi mitmete lampide sokeldus on sama, on need elektrilistelt omadustelt erinevad ja sellist suvalist vaheldamist ei tohiks teha, vaid kasutada ikka ettenähtud tüüpi. Teise tüübi lambi rakendamisel tuleb üle vaadata ka muu skeemiosa.
                - Lambituuning on sekundaarse tähtsusega. Olulisem on tervikliku skeemi mõistuspärasus ja asjalik lahendus.

                Mis puudutab Vincenti hübriidvõimendeid, milledel on lambid eelastmes, siis pole juhtunud kuulma sellist mudelit, mille heli oleks suutnud tekitada positiivse arvamuse. On kuidagi vedela ja ebatäpsena kõlanud.
                Aken esiseinal on puhtalt ja ainult lambi-ilu imetlemiseks.
                viimati muutis kasutaja GU50; 13 02 2017, 11:58.
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                Comment


                  #9
                  Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                  Tore lugeda, kuis teemaalgataja räägib piltide abil 12AX7 ning 12AU7 eelahelast, mille GU50 keerab tuimalt lahti seletamata ECC81/ECC82/ECC83 radadele ja siis radiotehnika35 kihvtitab teemat irf vertikaalmosfettidega edasi. Kas sellest teemaalgatajale kasu tõuseb - kahtlen. Foorumisse on jäänud peotäis lambihuvilisi ja samavõrd mosfeti huvilisi ning needki süüakse välja
                  viimati muutis kasutaja martk; 13 02 2017, 18:23.
                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                    Äki lampidel sama mõte nagu AudioResearch-HD220. Sellel olid lambid sisendaste ja pingevõimendus.

                    Siin näha mõned NP0 kondekad?
                    Helitehnikas need harva näha, pigem kuskil täpses ajakonstandi ahelas.
                    Odavaid keraamilisi kondekaid pole, need eriti temperatuuritundlikud.
                    Releeplaadil on vist midagi korrigeeritud selle lisatakistiga, pole veaga välja lastud.
                    Väiksel plaadil taga, igal mikroskeemil oma toitelüüdid.
                    Mõni lüüt on lambi ligidal soojas kliimas.


                    Mõni Vincent on arvatavasti eeskujuks olnud Marc Vincent nimelisele jurale, mida legaalselt isegi müüki ei lubata.
                    http://hparchive.com/
                    https://worldradiohistory.com/index.htm

                    Comment


                      #11
                      Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                      Väljanägemise pärast seda võimendit ei ostnud. Võrdluse moment on olemas samas keskkonnas ning sama tehnikaga (kõlarid, signaal jms), selle konkreetse hübriidi heli meeldib rohkem kui näiteks sama tootja SP 991 monoblokid, samamoodi Arcami P1 monoblokid, Rotel RA-1592, Rotel RB-1572 + Rotel RC-1570.

                      Hetkeseisuga olen selle võimendiga rahul, küll aga püüan sotti saada nende lampide tähtsusest selles süsteemis ning kas nende vahetus annab midagi oluliselt juurde või vastupidi võtab midagi olulist ära. Ilmselgelt ei ole see konkreetne võimendi võrreldav tõsiste lampvõimenditega, kuid see ei olnud ka eesmärk mida saavutada.


                      Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
                      Aken esiseinal on puhtalt ja ainult lambi-ilu imetlemiseks.
                      See tähendab, et sellele konkreetsele lambile aknakese taga on antud ainukeseks eesmärgiks särada ning sellega ka see piirdub või on sel siiski ka ülesanne mängimise osas kaasa teha?

                      Comment


                        #12
                        Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                        Aknakesest paistev hõõguv subjekt on vist see:
                        the Russian 6C4P is sold as an equivalent to EZ90/6Z31 and works perfectly in my Xiang-Sheng 728a preamp that came with 64Z Chinese rectifier tubes. I had developed a significant hum in my system and upon changing the 2 year old Chinese 64Z's for Russian 6C4P's the hum was gone and the rig sounds great. They are cheap and plentiful, so I got some nice 1969 OTK Military NOS versions. They are a drop in no mod plugin for this preamp.
                        http://www.china-hifi-audio.com/imag...cuit-amp-t.jpg
                        viimati muutis kasutaja martk; 13 02 2017, 22:42.
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                          Eeldasin et tehnikafoorumi kasutajad oskavad kirjutada ja kasutada sõna "google". Möönan oma eksimust.
                          Et asi minu poolt üheselt selge oleks, siis asjakohane täpsustus siinkohal nende kompatiibli sokelduse ja sarnase väljanägemisega lampide kohta:
                          12AT7 = ECC81
                          12AU7 = ECC82
                          12AX7 = ECC83
                          Mida ja miks need tähised sellised on, selle kohta vastab huvilisele sõber google, päris tikkudeks seda palki siinkohal ei hakka lahti võtma. Igal juhul seos selle hübriidseadmega on olemas.

                          Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                          Tore lugeda, kuis teemaalgataja räägib piltide abil 12AX7 ning 12AU7 eelahelast, mille GU50 keerab tuimalt lahti seletamata ECC81/ECC82/ECC83 radadele ja siis radiotehnika35 kihvtitab teemat irf vertikaalmosfettidega edasi. Kas sellest teemaalgatajale kasu tõuseb - kahtlen. Foorumisse on jäänud peotäis lambihuvilisi ja samavõrd mosfeti huvilisi ning needki süüakse välja
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                            See tähendab, et sellele konkreetsele lambile aknakese taga on antud ainukeseks eesmärgiks särada ning sellega ka see piirdub või on sel siiski ka ülesanne mängimise osas kaasa teha?
                            Eks ta üks reklaami ja efekti küsimus on, et pandi aknasse särama ja selliselt diasainitud on, kuid ilmselt on ka asja pärast ja nimelt, kuna tegemist on kenotroniga ja selliselt on lahendatud lampidele anood toite osa, mida ta täidab ja lihtsalt säramise pärast teda sinna ei pandud. Toodetakse ju igasuguseid variante võimendeid ja eks iga firma üritab oma varianti kiita ja turustada, kuid kui räägime lampvõimust siis on see 100% lampidel ja kui räägime hübriid võimust siis eelvõim transsidel ja lõppvõimendi lampidel on on õigem lahendus, sest küsimus on ikkagi võimsusvõimendis, mitte eelvõimendis. See, et konkreetselt see võimendi teeb head häält, selles ma ei kahtle, kuid et eelvõim lampidel siis erilist imet seal ei juhtu kõla suhtes. Eks neid lahendusi nii ja naa on siin elus kõik järele proovitud ja katsetatud pika aja jooksul, kuid ainuke variant on ikkagi täielik lampvõim 100% kui rääkida lampvõimust! Eks ta ole maitse ja arusaamisete küsimus, mida keegi enesele õigeks peab ja kuidas oma tehnika küsimused lahendab.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Vincent Audio SV 700 hübriid

                              Eks se lampidel aste ikka võimul sooja lambiliku (paaris harmooniliste moonutuste suurendamine ja sagedusriba piiramine) heli saamiseks on kasutuses.

                              Comment

                              Working...
                              X