Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampide paraleelühendus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Lampide paraleelühendus

    Mul hull idee, teate vastaktsidestuses lampvõimu(näiteks mingi veneraadio Rigonda lõppvõim). Idee järgmine teha :lol: vastaktsidestuses võim ja ühes ahelas on ühendatus mitu lampi paraleelselt. ootan minu ideele linke ja komentaare!!!
    Negatiivne tagasiside on saatanast

    #2
    Eesmärk siis sellega suurendada väljundvõimsust. Lampidele pead ühtlustavad katoodtakistid panema.
    Ma arvan, et asja jääb segama väljundtrafo. Lisaks hakkab väljundaste kaks korda rohkem voolu võtma (ka tühijooksul)+küttevool. Niiet reaalset kasu saad suht vähe kui ainult lampe paralleelitad.

    P.S Minu arvamus. Ei ole mõtet ajada lampvõimu väljundvõimsust ülemõistuse suureks. Asja kasutegur nadi ja lärmi saab ka transsvõimuga teha. Lampvõim on minuarust kvaliteetse heli kuulamiseks.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Minu eesmärk on kvaliteet ja vähemalt 50w võimsust.
      kavatsen kasutada vene lampe 6p14p ühel õlal vist kolm, kokku 6 lampi. Väljund trafo mähin ise(valemid panen ka üless, muidu valemid on mingi Televiisorite ja Raadiote remontimise raamatust) :lol:
      Negatiivne tagasiside on saatanast

      Comment


        #4
        mõtetu tegevus. selleks võta 2x EL-34 ja anoodpinge 520V negatiivne eelpinge -45V . kuid kuidas sa lahendad trafo küsimuse, kust võtta korralikke plekke, mis selleks sobivad ja väljundtrafo kerimine pole nii lihtne, selleks et saada hea trafo peab kerima sektsioneeritud mähise, kui just pinki pole siis küllaltki lootusettu ettevõtmine. korralik väljund trafo on jõu trafost natuke väiksem või sama suur ja peab olema spets materjalist. ainuke kui tellid trafio LUNDALIST kusagil ca 270 taala tk. kui korralikku väljund trafot pole siis pole mõtet asjaga vaeva näha.Ja kõige halvem variant lampide par. lülitus, sest parameetrid aja jooksul muutuvad.,ning loodetud tulemust pole ja sellisel lülitusel pole mõtetki, milleks?vaata vene saitidel on sellekohast õpetust küll.6P14C sa muud ei saa kui hea tahtmise korral 10W kahe lambi korral ja sedagi juba küllalt suurte mooutustega.

        Comment


          #5
          [URL=http://www.lundahl.se/][URL=http://igdrassil.narod.ru/audio/pamps/index.ht[URL=http://vlab.netsys.ru/index.php?option=com_frontpage&Itemid= Webpage[

          Comment


            #6
            :angry: krt kas siis peab mingite kividega jamama. no siis õelge palun kivi mis suudaks arendada +12v juures väh. 75w võimsust ja sea kuskil 4% mittelineaarmoonutuse juures.
            Negatiivne tagasiside on saatanast

            Comment


              #7
              Originally posted by amd486@Apr 5 2004, 11:06
              :angry: krt kas siis peab mingite kividega jamama. no siis õelge palun kivi mis suudaks arendada +12v juures väh. 75w võimsust ja sea kuskil 4% mittelineaarmoonutuse juures.
              Kas lampvöimu oleks teind 12V peal B)
              Muidu :
              70 W peaks olema midagi sinnakanti.
              Head susserdamist !

              Comment


                #8
                :blink: no ei saa aru mis see +12V siia puutub ja 4% klirri on nii palju , et kui elevant on kõrvapeale astunud siis saad kah aru, et midagi on väga pahasti.Lampvõimendi juures on mõtet rääkida 0,05% klirrist, kui võhma on 70W.Mingit kivivõimu ja lampvõimendit ei saa mitte kuidagi võrrelda ja paraleele vedada need on liiga erinevad asjad.

                Comment


                  #9
                  kle ma olen näinud ja oma käega katsunud võimu, oli u 350W oli vastakttüüpi lõppvõim kus ühel õlal oli 3 lamp paraleelselt st. 6 lampi võimupääle B) .
                  Negatiivne tagasiside on saatanast

                  Comment


                    #10
                    oli u 350W oli vastakttüüpi lõppvõim kus ühel õlal oli 3 lamp paraleelselt st. 6 lampi võimupääle.
                    siuke loom peaks maja täitsa soojaks kütma juba

                    Comment


                      #11
                      Pole küll eriline lampvõimude spets kuid Radio ajakirjadest on silma hakanud et paralleellampidega võimud on täitsa olemas!
                      Teine asi on see et lampvõimul on 0,5% klirri hoopis parem tulemus kui transsvõimul 0,05%. Lampvõimu harmoonikute spekter on teistsugune ja kõrvale väidetavalt vähem häiriv (ainult paarisharmoonilised). Sama asi (vist) on väljakatega.
                      Loomulikult suurenevad parallelühendusel voolud - luksuse eest tuleb maksta. EE teeb ehk pisikese taskukohase püsitasu ka juurde ?
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                      Comment


                        #12
                        Ei ole ainult paarisharmoonilised lampvõimude spektris.
                        Vaata näiteks siit
                        Ka väljakatega ei ole ainult paarisharmoonilised.

                        Comment


                          #13
                          Endale tegin 5*20w lampvõimu. Selline väike surroundiprojekt oli. Mingine vahe on täiesti olemas. Tegelikult annab vahe tunda peale üht korralikku kidravõimu ehitust. Muidugi pillil ka 5 pead. Mis moonutustesse puutub, siis igasugu kidraoverdrived on lampide peal, vähemalt minu arvates, tunduvalt mahedamad kui mingi 1,5K-eekuse bossi või ms omad.

                          Comment

                          Working...
                          X