Teade

Collapse
No announcement yet.

2.1 lampvõimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: 2.1 lampvõimendi

    Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
    Aga mis aktiivsesse bassi puutub, siis Moi on oma valjukate ehitamise teemas jõudnud samale mõttele, loe #56 ja edasi.
    Minul on aktiivne bass selle pärast, et bassikas on OB (tagant avatud valjukas kõlalaual) ja see vajab õige ASK saamiseks bassi otsa tõstmist 6 dB/oktav.
    Muidu kasutaks ma kõiki valjukaid ühe võimu taga, mul on tehniliselt olemas ka see võimalus läbi pasiivse filtri ja mingis osas (madal bassi puudumine välja arvata) mängib see kooslus isegi musikaalsemalt.

    Comment


      #17
      Vs: 2.1 lampvõimendi

      Kõik mis puutub OB'ndusse on bassi osas täitsa arusaadav ja kattub kaudselt teemaalgataja ideega - seepärast sinu tekstile ka viitasin.
      kuidas on lood selle grammofoni madalsagedusliku müraga?
      Täpsustasin seda müra asja. Probleem on olnud seoses tehnika alusmööbliga, isegi massiivsed puitdetailid kipuvad resoneerima teatud sagedusel ja olenevalt heliregulaatori asendist tekib sellest ka tagasiside. Abi on olnud plaadimängija jalgade disaini muutmisel selliseks, et vibratsioonid neelduksid enne kui helipeasse jõuavad. Plaadimängija mehaanikast lähtuvaid vibrasid pole täheldatud, kuna korpused tehtud samuti massiivsed.

      Comment


        #18
        Sully, ei maksa unustada ka akustilist tagasisidet kõlari ja helikäpa vahel! Siin eespool RRR Arija 102 näide on minu meelest täpselt akustiline tagasiside juhtum.

        Mul on ka selline kogemus akustilisest tagasisidest kus võimendi+grammer olid teisel korrusel, kõlarid aga juhtmetega õues maas. Kõlarid 2x10" midagi 180L korpuses, 2tk... ja ühtäkki hakkas muusikat kuulates tekkima ülimadal vibratsioon mis nähtus esmalt basside suurenevast amplituudist membraanidel. Siin me ei saa rääkida ebapiisavast mööblist või muust - põhjus oli ainult selles et kõlarid suutsid tekitada nii madala helilaine mis läbis seinad ja akna ning suutsid peale seda veel ka käppa ergastada.
        Selles juhtumis osalesid veel Estonia 010preamp (see sama mis hiljuti korrektorina alt vedas), samamoodi Arija102, ortofoni litsensiga GZM pea, isetehtud võimsusvõim, isetehtud kõlarid, juhtus see juba vene ajal.

        Esmalt postitatud Sanches poolt Vaata postitust
        Kasvõi need olid head, aga korteris neid kuulata ei saa http://www.martinlogan.com/images/tr..._black_alu.jpg .
        Miks neid korteris kuulata ei saa? Oled nii suitsumees?
        viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2013, 07:08. Põhjus: 2 kokku
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #19
          Vs: 2.1 lampvõimendi

          OSX - Täpselt, see kõlari ja helikäpavaheline tagasiside ajaski mul asja tookord ikka päris pöördesse, plaadimängija hakkas tuntava amplituudiga võnkuma.

          Comment

          Working...
          X