Teade

Collapse
No announcement yet.

Projekt "Two Trick Pony"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Projekt "Two Trick Pony"

    Sai siin vahepeal nokitsetud valmis üks kitarrivõimendi. Suundumuseks kodune harjutamine ning salvestamine. Tingimused, mida täitma pidi olid töö- ning pillimehekindlus, originaalne lahendus ning pentoodidel vastastaktlõpp. Võimsuse koha pealt oli eesmärgiks jääda kahe vati piiresse ning lõpptulemusena see ka õnnestus.

    Idee sai alguse tegelikult ühest jutuajamisest tegevkitarristist sõbraga, kes oli soetanud endale just mõne aja eest ühe Tartus suhteliselt tuntud nokitseja-meistrimehe käe alt tulnud võimendi. Kaebas ta aga selle niru kvaliteedi ning olematu kaubandusliku välimuse üle. Eriti heitis ta ette ebakvaliteetseid lüliteid ning pesi, mis kohe algusest peale pidavat tekitama tunde, et kohe-kohe lagunevad laiali. Kogu sellest kaebamisest tekkis idee tõestada, et ka kodukootu võib olla korralikult ehitatud, töökindel ning kannatada ka natuke karmimat kohtlemist.

    Võimendi südameks on hetkel kaks 6Z5P kõrgsageduspentoodi, mis on rakendatud tööle AB klassis. Kohe-kohe peaks jõudama kohale ka ports USA kroonu tarbeks valmistatud 6AH6 lampe, mis siis idee poolest lõpuks sinna pesadesse maanduvad. Esimene aste ning faasipööraja kasutavad 6AK5/6Z1P lampe. Montaazil püüdsin kasutada kvaliteetseid komponente - potekad on meditsiinitehnika ning välitingimustes töötava tehnika jaoks ette nähtud 2W Clarostat'id, montaažimaterjalid on roostevabast terasest, lülitid sellised, mida ma olen hulgim kasutanud ning mis on töökindlust tõestanud, sisend-väljundpesad inglaste Cliff (samad, mida ka Marshall kasutab) lambipesad korralikud vene kroonu hõbetatud klemmidega keraamilised pesad jne. Kuna antud isend on tegelikult alles prototüüp ning jääb mulle endale, siis on sel küljes veel mõningaid konstruktiivseid ning viimistluslikke vajakajäämisi, järgmine isend, mis peaks juba siis kundele minema, saab juba vigadeparandustega koostatud. Ilmselt tuleb prügimäele saata ka idamaist päritolu sidestuskondekad, mis juba natuke peavalu põhjustasid.

    Kust riist endale nime "Two Trick Pony" sai - 2 lõpulampi, 2 tämbrinuppu, 2 vatti.

    Paar pilti ka (profiilis pilt on tehtud veel enne nurkade paigaldamist, oleks ilmselt näinud ka ilma enam-vähem välja, aga idee oli ikkagi pillimehekindlus):

    Click image for larger version

Name:	2trick_chassis_rs.jpg
Views:	1
Size:	191,2 KB
ID:	875659 Click image for larger version

Name:	2trick_front_rs.jpg
Views:	1
Size:	134,0 KB
ID:	875660 Click image for larger version

Name:	2trick_profile_rs.jpg
Views:	1
Size:	124,6 KB
ID:	875661
    viimati muutis kasutaja rnx; 26 m 2012, 16:36.
    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

    #2
    Vs: Projekt "Two Trick Pony"

    Kena töö ja kvaliteetsed jubinad - kõik eeldused korralikuks "pillitamiseks"!Kodu jaoks on 2W küll ja veel,eriti kui tundlik valjukas järel on...
    Pesad ja poted on peamised tööelemendid.Need peavad olema head.Ja tegelikult ka ülejäänud komponendid mis seal salata.
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

    Comment

    Working...
    X