Teade

Collapse
No announcement yet.

Fender Tweed lampvõimuga probleemid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Fender Tweed lampvõimuga probleemid

    Tervist!

    Olen järjekordselt oma võimu täiendamas.
    Nimelt sai ehitatud aasta tagasi 50W Weberi variant vanast Fender 5E3st.
    Preamp väga lihtne, lõppvõim 6L6-te peal. Alaldiks on dioodsild mis töötab pingekordistina. Kõik muu on nii nagu skeemis. Kasutasin Tesla trafosid, mis oli mõeldud 2xEL34 võimule. Nii toites kui ka väljundtrafoks.
    http://taweber.powweb.com/store/5e3p_schem.jpg
    Võimendi on olnud juba mõnda aega kasutuses, kuid tema tooniga ma rahul ei ole. Heli on küll hästi bassine, mis annab mõista, et väljundtrafot on rohkem kui küll, kuid toon on kohati katkendlik, kui ma löön kitarriga valjema akordi, siis on heli ilus, kuid lõpuks sujuva hääbumise asemel toon "murdub" - nagu saaks võimendil võhm otsa. Samas kui ma intensiivselt midagi mängin veab ta ilusti välja. Kohati on ka kosta madalatel sagedustel "peeretamise" effekti. Üldse on tal "headroom"-i kuidagi vähe. Puhast clean tooni võiks rohkem olla. Proovisin eelastmes ECC81-te, kuid see probeemi ei leevendanud. Kas mõni lambispets tunneb probleemi ära või oskab juhendada, mida võiks üle kontrollida. Vajadusel võin teha pilte ja salvestada heli, kui sellest abi on.

    Lugupidamisega A.T.

    #2
    Vs: Fender Tweed lampvõimuga probleemid.

    Kui suure mahtuvusega sul toites lüüdid on?Kui on kordisti kasutusel, siis hakkavad hädad tavaliselt silukondede väiksest mahtuvusest.Proovi suurendada lüütide mahtuvusi.Samas oleks hea mõõta "peeretamise" hetkel toitepinget.Tundub,nagu langeks toitepinge liialt madalale ja lampide reziimid lähevad seetõttu paigast.Kordisti puhul on soovituslik kasutada ultrafast dioode.
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

    Comment


      #3
      Vs: Fender Tweed lampvõimuga probleemid.

      Kui võimalik, pane oss väljundisse ja kontrolli signaali. Võimendi genereerimine väikese signaaliga tekitab sarnaseid effekte- purisev, krõbisev, "kinnine" heli. Genereerimisest lahtisaamine on jälle omaette teema.

      Comment


        #4
        Vs: Fender Tweed lampvõimuga probleemid

        Tänan tähelepanu eest!

        Kordisti kondensaatorid 22Mf. Edasi lähevad 47Mf. Dioodid on 1N4007.
        Mõõtsin tähtsamates kohtades pinged ka üle.
        Väljundtrafo tsentrisse (A) läheb 437V, lõpulampide võredele (B) 320V, eelvõimu lampidele (C) 300V. Negatiivne võre eelpinge oli -34V, keerasin -44v peale mille tulemusena tekkis natuke headroomi juurde ja toon läks ilusamaks. Lõpulampide anoodidevaheline potensiaal on 10mV ehk praktiliselt olematu, kui ma testri otsad anoodidele asetasin kadus võimust viimanegi vaikne urin (kas maanduse probleem)?

        Pingelang (kui ma lõin valju akordi kitarri peal) jääb umbes 10-20V piiresse. Kas seda on palju?
        Kirjeldan natuke veel heli. Madalatel sagedustel on heli hästi bassine ja murduv (midagi ka pläriseb ja ragiseb kergelt) selline tunne nagu oleks valjukas mehaaniliselt katki. Olen katsetanud muude valjukatega, heli on täpselt samasugune.

        Ossi kahjuks käepärast ei ole. Vajadusel saan seda laenata, kui muud vead on välistatud.

        Comment


          #5
          Vs: Fender Tweed lampvõimuga probleemid

          22uF on ilmselt vähevõitu.Võiks olla vähemalt 100uF,veel parem 220uF.Oss abiks ikkagi.Kas kontrollisid ka faasipööraja lampi?Parem oleks muidugi kontrollida signaal üle siiski ossiga.Paigalda lõppastme katoodahelasse 1R takistid ,ning mõõda reaalne jõudevool signaali puudumisel.Eelpige väärtus ei pruugi alati olla mõõdupuuks reaalsele
          jõudevoolule.
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

          Comment

          Working...
          X