Teade

Collapse
No announcement yet.

Perioodiline umin

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Perioodiline umin

    Mis võiks olla põhjuseks, kui aegajalt ilmub kõlaritesse umin, mis peale paari sekundit järsult katkeb ning kordub mõne aja möödudes? Umin ilmub ja kaob erinevalt, täna näiteks ilmus ca 5 min peale võimendi sisselülitamist, umin kestis 2-3 sek ja katkes järsult, paarkümmend sekundit vahet ja kõik kordus. Peale 3-4 tsüklit umin kadus. Samas olen seda uminat kuulnud ka peale pikka muusika kuulamist ning erinevate heliallikate taga töötades. Umina tugevus on parasjagu selline, et muusika kuulamisel eriti kõrva ei hakka (v.a. lugudevaheline paus või väga vaikne muusika), sagedust ei oska öelda, noh, selline paras budistide OM Kuuldub mõlemas kõlaris. Mõni konde naljatab?

    Võimendi SE, KT66 lampidel, 5AR4 kenotron, paispool, motorrun kondensaator. Skeem siin: http://www.tubelab.com/AssemblyManua...ematic_SSE.htm

    #2
    Vs: Perioodiline umin

    Toiteosas ehk midagi toimumas?!Proovi ainult pooljuhtalaldiga ja vastupidi - ainult kenoga.Kas midagi muutub?
    Samas kontrolli kas võrgupinge, sel umina hetkel on normis.Vaatame seejärel mis edasi teha.
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

    Comment


      #3
      Vs: Perioodiline umin

      Istun kõlarite ees juba pool tundi ja ootan seda uminat nagu hingeõnnistust, aga nagu hulkuvate vigadega ikka- kui vaja avaldumist, siis pole veast enam haisugi Pooljuhid viskasin peale nende kõrbemist skeemist välja ja jätsin ainult kenotroni. Kas eksisteerib võimalus, et keno, mis sai FRED'ide kõrbedes korralikult vatti, võib põhjustada seda uminat? Mul varuks üks otseküttega vene kenotron, mille võiks AR'i asemele panna ja siis jälgida igapäevase kasutuse käigus.

      Comment


        #4
        Vs: Perioodiline umin

        Mina kahtlustaksin ka võrgupinget ja selle muutusest tekkvat pinge nihet ahelas R4, R3, C3 või ahela riknemist.
        Võibolla vajab kütte eelpinge natuke muutmist/täpsustamist mõne lambi parameetrite muutumise tõttu.
        viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2010, 10:32.

        Comment


          #5
          Vs: Perioodiline umin

          Esmalt postitatud urmoo poolt Vaata postitust
          Istun kõlarite ees juba pool tundi ja ootan seda uminat nagu hingeõnnistust, aga nagu hulkuvate vigadega ikka- kui vaja avaldumist, siis pole veast enam haisugi
          Olen sarnase iseloomuga perioodilist uminat saanud lampvõimuga, kui sama faasi peal olev tööstusseade on olnud 100 m raadiuses. Tööpingi mootori juhtimisel kasutatakse ilmselt seal mingit inverterit, mis koormuse suurenedes hoiab pingi pöördeid. Õhtuti peale tööaega probleem kaob. Aitas võimu ühendamine (siinus-) UPS-i järele.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

          Comment


            #6
            Vs: Perioodiline umin

            Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
            Olen sarnase iseloomuga perioodilist uminat saanud lampvõimuga, kui sama faasi peal olev tööstusseade on olnud 100 m raadiuses.
            Olen nüüd võimendit sees hoidnud tühjalt ja erinevatel võimsusrežiimidel mängitanud, aga uminat esile kutsuda pole suutnud. Umin, va ramp, tuleb ilmselt siis kui ta ise seda heaks arvab. Hetkel tundub küll, et rauda ennast pole põhjust süüdistada, kas võrgupinge või mingi seade... See viimane tundub eriti intrigeeriv. Nimelt elan kandis, kus ühist veevärki ei ole ja igal majapidamisel oma kaev ja pump. Umina algamine suvahetkel ja kindla pikkusega tsükkel viib vägisi mõttele- ehk peseb naabrimees oma tagumikku ja tekitab sellega mulle peavalu Võimas pump lööb 2-3 sekundiga suuremale resiivrile töörõhu sisse ja pump lülitub välja, seejärel võtab umbes 15-20 sekundit aega enne, kui surve langeb ning pump lülitub taas sisse.
            Lisaks asub paar kilomeetrit eemal kurikuulus NordLink merekaabli alguspunkt, selle undamine kostab meieni päris hästi ära. Igatahes hoian testri käepärast ja üritan järgmise umisemise ajal vaadata mida too faas näitab, ehk on siiski midagi võrgupingega nihu.

            Comment

            Working...
            X