Teade

Collapse
No announcement yet.

6H13C pp

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    6H13C pp

    Mõni päev tagasi hõiskasin siin väljundtrafode teemas oma saavutustega ja nüüd ka esimene katsetus võimendis tehtud. Praegu lauatükil istuv 6H13C lõpulampidega vastastakt lülituses stereo. No jah, mis ma oskan öelda... suur edasiminek vanade rigonda trafodega 6p6s UL faasipöörajata vastastaktist. Praegu on nende trioodide tüürimisega natuke raskusi aga üldiselt sellest võimust võiks isegi lõpetamiseni minev projekt kujuneda. Pole veel eelastet ja faasipöörajat lõpuni ehitanud ja paika ajanudki, mõtlen veel mis lampe kasutada ja kuidas. Heli koha pealt veel nii palju, et natuke mahedam kui eelmine võim aga samas justkui teravam ja helisevam. Natuke "attacki" jääb justkui puudu bassiotsast. BG20 kesksageduses olevad lohud rikuvad kah mõnusat kidra kärinat ja ei teagi päris täpselt arvata kuidas seda kompenseerida. Väljundtrafod peaks küll tublid olema, primaaris Rdc = 111oomi anoodist anoodi ja sekundaaris Rdc oli vist alla 1oomi midagi. Trafod said sektsioneeritud ja kihid kenasti paberiga isoleeritud. Lõppastmel on fixed bias tehtud ja režiimiks sai Ua = 170V Ug = -71V ja Ia = ~75mA. Hetkel tüürimiseks 6H9C lambid millega saab midagi 2W kanti võimsust väljundis kätte. Üritan midagi skeemi moodi kah näitamiseks välja panna aga praegu oleks vast kõige suurem huvi tüürimise nõuannete vastu. Pikk ja lohisev jutt, vast keegi viitsib lugeda ja muljetada.

    Panin skeemi kah juurde, vast näeb suure suurendusega lugeda.
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja guits; 04 m 2010, 19:22. Põhjus: lisatud skeem

    #2
    Vs: 6h13c pp

    Esmalt postitatud guits poolt Vaata postitust
    Pikk ja lohisev jutt, vast keegi viitsib lugeda ja muljetada


    Aga Mina arvan, et need RCA kaablid on Jamad
    Esmalt postitatud guits poolt Vaata postitust
    Heli koha pealt veel nii palju, et natuke mahedam kui eelmine võim aga samas justkui teravam ja helisevam. Natuke "attacki" jääb justkui puudu bassiotsast. BG20 kesksageduses olevad lohud rikuvad kah mõnusat kidra kärinat ja ei teagi päris täpselt arvata kuidas seda kompenseerida

    Ning Me ei tea keegi sisendallikast midagi.. '
    Ei midagi isiklikku, jllgin kindlasti huviga teemat!

    Comment


      #3
      Vs: 6h13c pp

      Head tähelepanekud! RCA kaablid on jah jamad, seda tean ma isegi. Sisendi varjestus vajab arendamist jne. Alles eile öösel sai aparaat kokku joodetud, et esimesed helid kätte saada. Sisendallikas on kas arvuti odav helikaart või väike CD-player, mõlemil on üpris väikse amplituudiga väljundid. Eks kõik areneb nii kuis raha jõuab kulutada ja kuna seda palju ei liigu siis areneb aeglaselt.

      Vaikselt õpin ja nokitsen. Vähemalt areneb

      Comment


        #4
        Vs: 6h13c pp

        Plaadil ruumi on, saaks lambid trafodest kaugemale paigutada...
        http://hparchive.com/
        https://worldradiohistory.com/index.htm

        Comment


          #5
          Vs: 6h13c pp

          Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
          saaks lambid trafodest kaugemale paigutada...
          Isiklikust huvist: mis see muudab?

          Comment


            #6
            Vs: 6h13c pp

            Tõsi ta on, otsest vajadust selleks praegu ei näe kuna müraprobleeme pole.

            Comment


              #7
              Vs: 6h13c pp

              Tore et siin foorumis ka keegi elu sees hoiab!Kuna hetkel pole aega põhjalikumalt süveneda, siis siin on ehk väheke abi olemas.6H8C on hea draiver.6H9C esimeses astmes peaks tagama ka parema tundlikkuse.Väljalülitatav tagasiside jmt.
              Küllaltki ortodoksne lähenemine.Samas läbiproovitud ja lahtiseletatud.

              Edu!
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

              Comment


                #8
                Vs: 6h13c pp

                Tundub et esialgsel skeemil on eelpinge liiga väike ja sidestus konded liiga pisikesed? Tüürimiseks on vaja umbes 60 V puhast siinust väljundisse andvat astet.

                Comment


                  #9
                  Vs: 6h13c pp

                  Räägi trafoplekkidest. Ega ometi UPS'i trafo südamikud?

                  Comment


                    #10
                    Vs: 6h13c pp

                    Väljundtrafo plekk on ühest ressiivri toitetrafost mille raud pooleks jagatud sai. Kummalegi trafole sai 800mm^2 südamikud ja arvutuste järgi peaks mängima 14Hz kuni mõnikümmend kilohertsi. Ei teagi kui hea või halb see plekk on aga vast on parem kui veneaegne kraam.

                    Eelaste ongi hetkel veel täiesti katsejärgus ja sealt tuleb praegu ainult 40V p-p välja. Mõned 6H8C lambid on kah olemas ja üritan maaaluse näidatud varianti katsetada. Sidestuse soovitusi?

                    //Mõni mode võiks ehk teema pealkirja natuke parandada ja sinna suured tähed panna...
                    viimati muutis kasutaja guits; 05 m 2010, 16:39.

                    Comment


                      #11
                      Vs: 6h13c pp

                      Esmalt postitatud guits poolt Vaata postitust
                      Väljundtrafo plekk on ühest ressiivri toitetrafost mille raud pooleks jagatud sai. Kummalegi trafole sai 800mm^2 südamikud ja arvutuste järgi peaks mängima 14Hz kuni mõnikümmend kilohertsi. Ei teagi kui hea või halb see plekk on aga vast on parem kui veneaegne kraam.
                      ..
                      Ennem on asi vastupidi, eriti kui võrrelda venelaste väljundtrafodele mõeldud plekkidega. "Kapitalistid" oskavad nii hästi koonerdada, et plekk kõlbab ainult 50-60Hz läbi laskmiseks ja mitte rohkem. Otsi vene transalatsoooni võimude plekke, need peaksid sobima ka lambi väljunditele.

                      Comment


                        #12
                        Vs: 6h13c pp

                        Tõsi ta on, et tänapäeval igasugust saasta toodetakse. Ma tean praegu ainult seda, et minu trafodele on mõeldud kasutada 3,5% suunatud kiuga ränisisaldusega plekki ja kui see on saavutatud peaks nad kõigi muude arvutuste järgi 7W @ 14Hz madalsagedus piiris olema. Seda mis moodi praegune plekk tehtud on ma ei tea, vähemalt see toitetrafo mille ära lammutasin tühivooluga kuumaks ei läinud, rohkem katseid ei teinud.

                        Eelastet pole veel jõudnud näppida aga sai arvutatud, et ühe 6H9C'ga tüüriks isegi peaaegu mu lõpulambid ära. Ei tea kas absoluutselt minimalistlik mõtlemine on siin kohal kõige parem või teeks ikka selle kaheosalise maaaluse soovitatud eelastme?

                        Comment


                          #13
                          Vs: 6h13c pp

                          Maitse asi millise teed sest kindlasti on nad erineva heliga. Lampidega kipub olema - mida vähem seda parem (õigemini - lambilikum).

                          Comment


                            #14
                            Vs: 6h13c pp

                            No minu mõtlemine kisub kah sinna suunda, et mida vähematest komponentidest helisignaal läbi käib seda rohkem on lootust midagi head kuulda. Praegu tundub küll, et kui mõnusalt tundlikku eelastet tahan saada peab ikka mõne lambi juurde panema. Võiks täitsa proovida otsesidestust teha eelastme lampide vahele ja jätta konded ainult lõpulampide võredele.

                            Comment


                              #15
                              Vs: 6h13c pp

                              Ehitasin lõpuks ka eelastet natu kurjemaks. Uuteks tüürijateks sai võetud juba päris kaua karbis kükitanud 6F5M lambikesed. Tulemus --- no peaaegu juba ja sound läks kah paremaks(isegi mu ülimalt kriitiline vend arvab nii :P )

                              Comment

                              Working...
                              X