Teade

Collapse
No announcement yet.

УИП-1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    УИП-1

    http://www.jogis-roehrenbude.de/Roeh...eile/uip-1.pdf

    Riputan siis sellise "pisikese" aparaadi tehnilise dokumentatsiooni koos skeemiga,et juhtida tähelepanu asja sisule - on ikka powerit!!!
    Kasutan seda ise aastaid lambinduse alal.Vägev ENSV raud ja võimas trafo jms.Rammu jagub ka väga võimsate lampvõimude testimiseks.Oli samuti uuem versioon e.УИП-2 olgugi,et väiksem ja kompaktsem - kahjuks kapriissem.

    Tegu siis mõnele huvilisele kasuliku teabega.Ainuüksi selline trafo maksaks juba poest ostes varanduse.Ja veel 8x ГУ50 stabikas ning täisperioodalaldi 4x 5Ц8С,annab aimu asja idust.Muidugi peab elamises ruumi olema kuhu selline kolakas mahutada...Minul asub ta eramus õnneks - samas kütab ka tuba
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

    #2
    Vs: ???-1

    Hea kui mõnele lamp-stabilisaatorid meeldivad
    Sina viisid vist minu juurest need kaks (vist)toiteplokk-monstrumit ka minema ? Tuli meelde et üks drossel sai sealt millalgi välja võetud, kui on tarvis siis astu läbi.

    Aga üldiselt ma ei saa selle kolaka konstruktsioonist aru. Miks, põrgu päralt, ei võiks inimese moodi autotrafot kasutada ? Potekaga samale võllile panduna ? Mul on toiteplokk 0-600V, 3 faasiline ja nii umbes 10kW pidevat, kasutan ELFAst ostetud 3f autotrafot ja 3f silda koos kondedega. Ja kaalub 2 korda vähem. Kas vene ajal autotrafot ei tuntud ? Huvitav. Isegi isoleeritud trafodega tuleks see asi kergem, pakun et toodud 1500W juures ei kaaluks kokku üle 20kg. A noh, ju siis sellel hetkel autotrafod olid defitsiit

    Comment


      #3
      Vs: УИП-1

      Ei mina see viija küll ei olnud!Ma asun hetkel Eestist peris kaugel ja juba pikemat aega.Minul on see juba aastakümneid kui nii võiks öelda
      Samas on mul ka samast ajastust pärit Ida-Saksa RFT nn.toroidautotrafo võimsusega 2,5kW mis on eraldi primaari ja sekundaariga millega sai vanasti ka igasugu loomkatseid tehtud - praegu vedeleb nurgas...küll saaks vägevale võimule vinge toroidi : A -klassi võimule suurusjärgus 600W!Või siis AB -klassi 1,2kW "rahulikku" moonutusvaba võimsust
      Kõik meeldiv tuleb lambist...

      Comment


        #4
        Vs: ???-1

        Esmalt postitatud KaruTEC poolt
        Aga üldiselt ma ei saa selle kolaka konstruktsioonist aru. Miks, põrgu päralt, ei võiks inimese moodi autotrafot kasutada ?
        Kuulad võimu - kuuled toiteblokki, selles on küsimus... Kodanikud Ida-osariigest on käinud välja dimensioneerimata idee toiteküsimuste lahendamiseks - kuna vooluvõrgust nüüd tuleb seda, mida sealt tuleb (pehmelt öeldes: sousti), siis anoodalaldi toiteks tuleks koostada piisavalt võimas võimendi, seda tüürida siinusgeneraatoriga ja väljundist võtta ideaalilähedane siinuspinge alaldamiseks. Sõnaga - ühe võimuga toita teist УИП on üsna lähedal sellele lahendusele.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

        Comment


          #5
          Vs: УИП-1

          Kodanikel idablokist on ilmselt kuplialune üle kuumenenud.

          Mina pakuks välja hoopis teise lahenduse. Enamikes uutes elamistes on saada 3 faasiline toide. Tehke 12 pulsiga alaldi ja väljundpinge on ilma kondekateta alla 3% pulsatsiooniga. Trafoks 3 sambaga E südamik (NB! Ei sobi 1faasi trafo südamik, kuna sambad peavad olema võrdsete laiustega !). Ja sinna peale kaks komplekti sekundaare. Võib ka 24 pulsi alaldi teha, see on juba liiga hardcore vist. 12 pulsi korral nihkub pulsatsioonisagedus 600Hz peale, seda on palju lihtsam välja filtreerida.

          Comment


            #6
            Vs: УИП-1

            Esmalt postitatud KaruTEC poolt
            Mina pakuks välja hoopis teise lahenduse. Enamikes uutes elamistes on saada 3 faasiline toide.
            3 faasi peal on võimalik kasutada ka 3 tk 220V trafosid, millede sekundaarmähiseid kombineerides saab 3-faasilist alaldust rakendada. Silumine muutub tõepoolest oluliselt lihtsamaks. Lampidega on voolud suhteliselt väikesed ja alaldatud voolu silumine pole ülisuur probleem, kuid suurte transistorvõimude juures, kus toitevoolud suured, oleks abi ilmselt oluliselt.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

            Comment


              #7
              Vs: УИП-1

              3x 1faasiline on lihtsalt rohkem rauda südamikes. Aga see on ka variant.
              12 pulsi alaldi on sisuliselt 6 sekundaariga - ühed on tähes, teised kolmnurgas. Saame justkui 6faasilise pinge. Oleks aega, siis prooviks. Üks kindel koht kus kasutada - zen amp.

              Comment


                #8
                Vs: УИП-1

                Ega keegi ei oska õelda palju see elajas koormuseta võrgust voolu võtab?
                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                Comment


                  #9
                  Vs: УИП-1

                  pdf' is kirjas 1500W

                  Comment


                    #10
                    Vs: УИП-1

                    Esmalt postitatud umbellatus poolt Vaata postitust
                    pdf' is kirjas 1500W
                    See on maksimaalse koormuse all! Kaitse on tal juba 7,5A.
                    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                    Comment


                      #11
                      Vs: УИП-1

                      1500W on ehk ikka koormusega.
                      Mõõdaksin ära, sest leidsin omalgi pööningult sellise asja - küll uuema mudel kus alaldamine dioodidega, aga - see ei tööta.
                      Täpsemalt ei tööta 20-600 V osa, pinge on miski 260V ja reguleerimine ei toimi. 0-400 ja 20-600V väljundite polaarsus on ka erinev. Vahetasin ära lambid, v.a GU50, abi sellest polnud ja nüüd pole rohkem torkinud.
                      Oskab keegi ehk soovitada, et mis detaile kontrollida? Ma ise pole kuigi pädev ja ei taha umbes sorkima hakata.

                      Comment

                      Working...
                      X