Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuni 5W trioodrežiimis pentoodiga skeemi vaja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kuni 5W trioodrežiimis pentoodiga skeemi vaja

    Jõudu kõigile ehitajaile!

    Siin pikemat aega juba on peas keerelnud idee ehitada midagi lambil põhinevat ka muusika kuulamiseks. Kogunenud on vastava plekiga parajad südamikudki, millele trafo kerida, ka muud nänni on üht-teist juba kõrvale pandud, aga ideest kaugemale pole veel jõudnud. Mõtlesingi siin mõtteid seal suunas edasi mõlgutada ning aja ja ressursside tekkimisel ka jõudumööda materjali viia.

    Tahaks hirmsasti oma kõrvaga kuulata SE trioodi, aga kuna lambile nimetuse "triood" lisamine kasvatab selle hinna kohe kümnekordseks, siis ehtsatest võimsustrioodidest jõud üle ei käi. Niisiis tuleb vaadata märksa odavamate jugatetroodide/pentoodide trioodrežiimis tööle panemise poole. Vajalik võimsus peaks jääma 2,5-5 W kanti, see jätaks kuulamiseks ka moonutuste arvelt pisut varu. Mida aga pole leidnud, on enamiku lampide trioodrežiimi karad. Ning ega neid skeemegi väga palju just netiavarustes liigu. Kunagi jäi silma lausa projekt, kus oli kasutatud troodrežiimis 6P45S-i, aga see vist kuulub juba musta maagia ridadesse...

    Ühesõnaga - kui on kellelgi välja pakkuda mõni suhteliselt lollikindel ja läbiproovitud skeem või näiteks EL34, 6L6, EL-509 jm. lampide trioodrežiimi karad-tabelid, siis võiks ta neid lahkelt ka minu ning teistega jagada.
    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

    #2
    Terv.

    EL34

    6L6

    Ise otsustaks ilmselt EL34 kasuks, EL-509 ja Hi-Fi ei sobi minumeelest hästi kokku.

    Erinevaid skeeme on palju, lisaks siis ühe neist: Angela EL34 SE.

    Edit:
    Veel üks: Megahertz`EL34 Il Musicale.

    Jõudu!

    Comment

    Working...
    X