Teade

Collapse
No announcement yet.

lampvõimu efekt :p

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    lampvõimu efekt :p

    kindlasti on keegi sellise asjanduse teinud, mis läheb eel ja lõppvõimu vahele ning muudab tavalise soundi selliseks lampvõimule omaseks kompressor soundiks :P audiofiilidele sobivat ideaalset soundi, vaid miskit mis mingil määral lampi meenutab. ahjaa, asi läheb siis kidravõimule, mis on siis kivivõim. googlega ei õnnestunud leida, kuna raske on eristada päris lampvõimu ja võlts lampvõimu :P

    #2
    huvitav milline on pärisvõim ja milline on võltsvõim, mida sa selle all mõtled? ja mis ime tükki sa otsid.

    Comment


      #3
      ta vist mõtles puhast lampvõimu ja seda mida ta kirjeldas nende vahet siis ei tohix teha, aga ma pakun sulle sellise idee et tee eelaste lampidel ja lõpp siis oma transistoridel vms. asi sellel et siin ei lähe vaja lõpu trahvot kuna eelastme väljund niguinii suure sisend takistusega , otsi googleist miskit, siin foorumis olnud selline skeem kah kusagil ammu :lol:

      Comment


        #4
        Ega ikka s_tast saia ei saa. Neid revolutsioonilisi pooljuhtidega lampvõimude modelleerijaid on aastate jooksul olnud tuhandeid, kuid ma pole kuulnud, et keegi neist ka millegi "tõelisega" hakkama oleks saanud.

        Osta lampvõim või jätka kivi/transistorvõimuga samas vaimus. Võrdusmärki nende kahe vahele tekitada pole võimalik.

        Comment


          #5
          Pigem vastupidi - lõpplampidel ja eelaste transil. Kitri juures on oluline roll just mahlasel lõpumoonutusel, mitte eelastme omal. Eelastme lampidel on pealegi kalduvus minna liiga teravalt ning järsku klippima.
          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

          Comment


            #6
            põhimõtteliselt offtopic:
            Netis sattusin kunagi "lampvõimu" skeemi peale, kus lambiefekt oli tehtud hunnikute dioodidega, mis siis oli pandud vastusidesse. Võimuks endaks oli vist mingi tavaline kivi.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

            Comment


              #7
              Jep, seejuures pidid valgusdioodid "lambilikuma" kõlaga olema.

              Comment


                #8
                Ühes Tallinna helistuudios tutvustati mulle sellist sound processor -t. Lisaks muudele (mulle asusaamatutele) nupukestele oli ka tavaline potekas, millega sai seda "lampide effekti" muuta...siis nullist kuni eriti "mahlaka" helini ja vahe oli headest kõlaritest (Yamaha, kui mälu ei peta) küll uskumatu. Ei oska muidugi kommenteerida, kas võrdne ka "tõelise" lampvõimuga, sest lõppvõim oli ikkagi transside peal... ilmselt MOSFET või midagi sellist.
                Kas selline effekt ka ise tinutades saavutatakse...kahtlen natuke, aga mine tea .

                Comment


                  #9
                  Lampvõimendil pidi paarisharmoonikute % väljundsignaalis väiksem olema. Kõrvale pidi see meeldivamana tunduma. Seepärast võib lampvõim olla järgu võrra suurema klirriga kui transsvõim olles ikka veel "puhtam". Harmoonikuid annab lihtsalt juurde tekitada, maha võtta aga tunduvalt raskemalt. See dioodahel tagasisides annab kindlasti harmoonikuid juurde kuid ebameeldivaid maha ei võta. Ehk siis vähendame nt. võimu müra nii et keerame signaali hästi tugevaks ja müra lihtsalt mattub kõva tümpsu sisse!
                  See pole vist ikka päris asi...

                  Felch@kuskilt luges
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by sebastian@Sep 6 2004, 18:53
                    Ühes Tallinna helistuudios tutvustati mulle sellist sound processor -t. Lisaks muudele (mulle asusaamatutele) nupukestele oli ka tavaline potekas, millega sai seda "lampide effekti" muuta...siis nullist kuni eriti "mahlaka"
                    voh, midagi sellist jah, et nupust saab minimaalsest ekstreemseni keerata. selline "efektiplokk" läheb vist tõesti keeruliseks. ega siis midagi, tuleb tarkvaralist "lambiefekti" kasutada niikaua :P

                    http://www.voxengo.com/crunchessor/

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by felch@Sep 6 2004, 20:54
                      Lampvõimendil pidi paarisharmoonikute % väljundsignaalis väiksem olema.
                      Enamasti on vastupidi, lampvõimu väljundsignaalis on paarituid harmoonilisi vähem ja paaris harmoonilisi rohkem kui transistor võimendis, aga see sõltub ka konkreetse võimu skeemilahendusest.

                      Comment


                        #12
                        No ma ei saanud küll päris täpselt aru mida sa tahad aga siin on 1 lihtne lambil eelvõim-overdrive ja kena teoreetiline jutt juures:
                        http://www.dogstar.dantimax.dk/tubestuf/mctube.htm
                        Ja Jan: Dimebag + Randall Warhead B)

                        Comment


                          #13
                          ei teema algataja ei taha saada lampidest overdrive-i, vaid võimu millel oleks sama mahe ja meeldiv heli nagu lampvõimul, aga asi selles et lampvõim kallis lõbu, tema soovib odavamat lahendust

                          Comment


                            #14
                            Kui kuskil keldri nurgas mõni vana "lampkast" vedeleb, siis pole ka selle lamp võimu ehitamine teab mis keeruline. Väikest võimsust sealt kätte saada polegi ju nii raske ja pealegi 5vatine lamp võim ei ole kuidagi võrreldav sama võimsa trans võimuga ... nimelt lamp võimu taga lähevad valjukad paremini "käima" ja jääb mulje nagu oleks see mitte 5 vatti vaid pigem 15 Kui tahtmine suuremaid võimusi saada (nii peale 25 vatti vast umbes), siis läheb asi juba raskemaks (sedagi põhiliselt kaalu osas )

                            Comment


                              #15
                              Asoo... kas on asi seotud lampvõimendi suure väljundtakistusega? Minu arusaamist mööda annab lampvõimule suuresti selle spetsiifilise kõla ja kandvuse just see, et lampidel lõpp ei suuda valjukat nii tugevalt "kinni" hoida, kui väiksema väljundtakistusega lõpud.
                              Vene raadiotest on suhteliselt saast pillivõimu ehitada, kuna seal olid praktiliselt alati kasutusel mingid x-takistusega valjukad ning trafo sekundaarmähis tuleb inimlike valjuhääldite jaoks reeglina ümber kerida. Ka polnud trafod tihti antud režiimis lambile sobitatud, ühes isendis näiteks nägin kohas, kus lampide poolt oli anoodide vahele nõutud takistust ~10 Kohm, selle asemel ligikaudu 14 Kohmi sobitavat trafot. Lisaks on üheks miinuseks ka toiteosa, mis on arvestatud 220V toitepingele. Endal just käsil ühe toite ümberleiutamine, kõige rohkem teeb peavalu see, et lampide küte pisut pealpool 7-t volti on. Ei tule vist eriti nende kütteniitide elueale kasuks või kuidas?
                              Ahjaa cmyk, suuremate võimsuste puhul ei lähe asi raskemaks sugugi mitte ainult kaalu pärast. Trafod tuleb ikkagi spetsiaalselt osta/kerida, kuna kusagilt lampraadiost nii suuri trafosid lihtsalt enam võtta pole.
                              Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

                              Comment

                              Working...
                              X