Teade

Collapse
No announcement yet.

Yamaha võimendite standby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Yamaha võimendite standby

    Tere

    Kindlasti siin isikuid, kes yamaha ressiivereid remontinud ja teavad üht tüüpviga- standby toide TC4013 mikroskeemiga.
    Õigemini need "fantastilised" 22nF ja 47nF kondekad mis pauguga õhku lendavad ja pool skeemist endaga kaasa võtavad kõige halvema juhuse korral.
    Enamus yamahadest allus remondile ilusti, osad aga vaatamata sellele et pea terve hulga põlenud skeemist välja vahetatud, siis ei toimi ikka korrektselt.
    Ma pole mitte ühelgi teisel seadmel näinud sellist lollust- TC4013 juhib tavalist 50Hz standby trafot ja hoiab selle primaarmähisel ca 88V pinget peal, samal ajal annab ka võimendile tagasisidet võrgupinge tervise kohta.
    Mõnikord kui ka voolukõikumine on, siis see salvestatakse ja peab reseti tegema, milleks kogu see?
    Heaküll, idee on hea, võibolla voolukõikumiste korral püütakse võimendi elu päästa aga antud kujul just see skeemijupike on see mis enamuse yamahadest ära tapab nende pruunide 630V kondekate pärast, mille eluiga piiratud. Justkui surnud lahendus ühe vale komponendi valiku pärast. Need nn polüpropüleen? kondekad pole mitte kunagi lühisesse läinud ja pauguga õhku lennanud kui kust pole äikest saanud või suur ülepinge. Oleks tehas neid kasutanud, oleks lahendus lihtne- vahetad kondeka ära ja seade jälle töötab.
    Peaks proovima kuidas võimendi käitub kui selle TC4013 vahelt lõigata, optroni kaudu sobiva tagasiside sisse sööta ja standby välundpinge ära stabiliseerida. Skeemil oli vist osadel 10.3V.
    Mõtteid, ideid antud teema kohta?

    #2
    Vs: Yamaha võimendite standby

    Teema pole vist aktuaalne, aga sai ära proovitud oma mõtted. Tagasiside optronile sild peale, standby trafo otse võrku, väljundisse 10V pingestabikas ja töökindlus parem kui tehase lahendus.

    Comment


      #3
      Vs: Yamaha võimendite standby

      teema aktuaalne küll, tegelen samuti kahe sarnase võimuga esimene hakkas peale 22n kondeka vahetamist ilusti tööle. teisel vahetasin mõlemad kondekad, lüüdi ja TC4013 ja ikka jamab. kui stepslisse pistad standby toimib kenasti, aga peale paari minutit stbys olekut kaob PDET signaal ära ja enam sisse ei lülitu. Peab vist samuti lihtsalt opotroni ära sildama. Teisel võimul muidu olid algselt mõlemad konded mahtuvust kaotanud. Huvitav on et kui võimendi on sisse lülitatud on PDET korralikult 4,8v. aga STBYs annab mingit soga, pulsseerib 2-4v ja seega vahel lülitub sisse vahel mitte
      viimati muutis kasutaja nemps; 14 05 2020, 09:14.

      Comment


        #4
        Vs: Yamaha võimendite standby

        Mis põhjusel nad ikkagi ära surevad on imelik.
        Huvipärast vaatasin oma Yamaha resiiverite sisse ja mõlemil on need osad seal täitsa olemas, seni aga ei ole probleeme esinenud.
        Ajaga kuidagi jäävad komponendid viletsateks ilmselt? Hakka või ennetavalt välja vahetama
        -superradical-

        Comment


          #5
          Vs: Yamaha võimendite standby

          Need 22nF ja 47nF konded võiks küll välja vahetada paremat tüüpi isendi vastu isegi kui praegu kõik töötab. Olen neid pruune 630V kondekaid otse võrku ühendanud ja mitmed sees õrnalt sirisevad/põrisevad. Kunagi ka 8uF mootorikonde sai uue ostetud, otse vooluvõrku ühendades sees mingisugune hääl. Järelikult dielektriku vahel mingi probleem ja ainult ajaküsimus millal pauk käib. Igast jama toodetakse ikka.
          Kusjuures neid pruuni värvi kondekaid "maisitõrviku" tüüpi led lampides ka kasutatakse voolu piiramiseks. Seal ka need konded sirisevad ja teevad lõpuks paugu ära. Hea et põlema ei lähe.

          Comment


            #6
            Vs: Yamaha võimendite standby

            Ei taha tüli, vaid täpsustust Yamaha võimendite standby suhtes, mul neid mitmeid, milliste puhul peaks muretsema hakkama - millistest mudelitest üleüldse jutt. Ehk teisti - mis hetkel moondub pealkirjas kirjutatud Yamaha võimendi standby toitega TC4013 mikroskeemiga resiiveriks?
            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

            Comment

            Working...
            X