Teade

Collapse
No announcement yet.

Phono eelvõimu putitamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Phono eelvõimu putitamine

    Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
    Just.
    Näed nüüd, oleksid sa sellise pildi ise üles laadinud, oleks kohe selge olnud, et sul on "antenn püsti", mida kaudu igasugune soga võimendustrakti ronib.
    Mul ei tulnud ka pähe, et mul see foto alles on, enda Thorensil sai kohe signaalikaabeldus korpusest lahti tõstetud.

    Imelik ainult, et see mängija su teiste fonovõimenditega müra ei tekitanud.

    Comment


      #62
      Vs: Phono eelvõimu putitamine

      Teiste fonodega töötas varjestuse kaudu tulev korpuse/käpa maandus hästi. Polnud vaja mingit lisa juhet(ühendada). Paremini, kui Pioneer, mida ma polegi veel torkinud või ei mäleta. Peab vaatama, aga korpuse-käpa-helipea kooslused on erinevad. Mõni on tundlikum, kui teine. Näiteks see Thorens, nagu ta oli, mängis Grado F1+'ga ilma probleemideta.
      Muide see "antenn püsti" või pikali ei teinud mingit vahet.

      Comment


        #63
        Phono eelvõimu putitamine

        Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
        Paar tähelepanekut: originaal C9/10 keraamilised 750pF teevad paremat häält kui Wima asendused(imelik);
        Kokkuvõtteks - vaatamata selle fono kirumisele mitmete seltsimeeste poolt nii meil kui mujal tasub igal juhul korda teha ja kuulata. Teeb väga head häält ja ilma müradeta. ;
        Imelikku pole seal midagi - mõõtes on palju kiidetud Wimad palju kehvemad kui K73 seeria enamus kondekaid. Vähemalt sellise mahtuvusega, mida ma mõõtsin ja valisin.

        K548UN1A valmistati Tondil. Nagu ikka algas projekteerimine mikroskoobi all LM381 uurides. Mikroskeem valmistati Kremli vanadekodu vaegkuuljate kuuldeaparaatide jaoks. Sellel mikroskeemil on väga väikesed mürad. Hind on väga odav. Helitehnika seisukohast on puuduseks moonutus kõrgemas otsas (20kHz) 0,2%...0,3%. Moonutusi aitab vähendada sügavam tagasiside, kuid siis tuleb antud lülituses kasutada lisavõimendust OP näol.
        Seda moonutust enamus inimesi ei kuule. Kõige paremad olid läände müüdavad lääne markeeringuga LM381 mikroskeemid. Nagu ikka, markeeriti selliselt parimate parameetritega eksemplarid - tõestamaks, et me oleme ikka sammu võrra eespool

        Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Nüüd sain ma ka aur, miks ei saa, et probleem on siis, kui kaabli mahtuvus on suurem kui helipeaga sobiv mahtuvus.
        Mina sain otsepostist aru, et erinevus pidavat olema selles, et kas helipea korrektsiooni mahtuvus on kaablis või korrektori sisendkondekates. Kui kaabli mahtuvus on suurem ja sisendis seda sama palju vähendada, siis on kõrgeid vähem.
        Kõige parem pidavat olema siis, kui kaabli mahtuvus on 0 ja helipeale vajalik mahtuvus on korrektori sidendis. Siis on kõrgete kadu olematu ja vastupidi
        viimati muutis kasutaja Scott; 06 m 2019, 01:17. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)

        Comment


          #64
          Vs: Phono eelvõimu putitamine

          Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
          Muide see "antenn püsti" või pikali ei teinud mingit vahet.
          Mis siis vahe sisse tõi - signaalikaabli vahetus?

          Comment


            #65
            Vs: Phono eelvõimu putitamine

            Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
            Natuke aega on asi paigal püsinud, sest ta korjab väljast igasugu mürasid(ka raadiot) tublisti.
            Toodi mulle kord üks juhtum, kus omaniku sõnul õhtuti peale päikeseloojangut algas arvestatav venekeelne usuraadio propaganda läbi tema helisüsteemi. Omaniku arvates oli süüdlaseks loomulikult äsja soetatud fonokorrektor, sest Inglismaalt toodud ja seal modifitseeritud grammofon ei saanud ju mitte kuidagi asjas süüdi olla.
            Vaatasin siiski grammofoni sisse ja sealt vaatas vastu see väärtuslik "inglise modifikatsioon", mis seisnes umbes 1 m pikas küllaltki jämedas varjestatud juhtmes, mis kulges käpast väljuvate juhtmete klemmide ja grammofoni väljundi RCA-pesade vahel. Sellel varjejuhtmel olid pooled varjestuse kiud ühendamata, sest jootmine oli seal Inglismaal tehtud alla igasugust arvestust, pehmelt öeldes. Ilmselt tekkis detektorvastuvõtja, mis hakkas AM-usuraadiot vastu võtma tänu sellele, et ühendamata varjestuskiudude vahel tekkis kuskil vaskoksiid-diood ja see hakkas tööle detektorina, liiga pikk juhe antennina. Peale päikeseloojangut AM-raadiolevi paranes ja asi alustas sihtotstarbelist toimimist - Inglismaalt saadi mitte ainult grammofon, vaid lausa radioola!
            Peale selle imeliku juhtme asendamist korraliku ja märksa lühemaga ja kõikide varjestuse kiudude kinnijootmist miskipärast jäi järele ainult grammofon ja taevaste sõnumite saabumine lakkas.
            Seega - eriti hoolikalt tasub jälgida, et (eriti sisendjuhtmestiku) varjestuse ükski kiud ei murduks isolatsiooni puhastamise käigus ja et kõik need kiud saaks ka korralikult joodetud. Käib mitte ainult grammofoni vaid ka korrektori poole kohta.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

            Comment

            Working...
            X