Teade

Collapse
No announcement yet.

Odyssei 010 võimendi trafo vahetus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Odyssei 010 võimendi trafo vahetus

    Kui nii väga tahad kontrollida, ühenda lõppvõimendi väljundid enne lahti (või kaitselülituse sisend lahti). Siis võid sellega eksperimenteerida. Muidu võib juhtuda (ei tohiks, aga tõenäosus on), et väljundtransistorid on kaitsmest kiiremad.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #17
      Vs: Odyssei 010 võimendi trafo vahetus

      VT21 ja VT22 piiravad lõputransistoride voolu väärtusel 4,5A.
      Kaitse on transistoridega: VT37; VT39 ... VT43 + relee – lühis koormuse ahelas, kõlarite ülekoormus alalisvool (nii positiivne kui negatiivne pinge) ja vahelduvvool. Kõlarite sisselülituse viivis.
      See -2V määrab rakenduse nivoo. Võiksid 8V mähisega panna paralleelselt poteka ja õige nivoo -2V (VT41 baas) paika reguleerida.

      Comment


        #18
        Vs: Odyssei 010 võimendi trafo vahetus

        On see ikka kindel, et antud lõppvõimu skeem, mis on välja töötatud stabiliseeritud toitele, toimib täpselt sama hästi ja ilma mingite kõrvalmõjudeta (nagu helikvalikteedi halvenemine, skeemi ebastabiilsused, ...) ka stabiliseerimata toitega?
        Välja arvatud siis võimsuse langus, mis paratamatu või siis suurem soojuseraldus lõputranssidel (vähemalt keskmise-vaiksema kuulamise juures), kui tühikäigu toitepinget piisavalt tõsta, et originaal võimsus (stereo'na) säiliks.

        Kas see "supply noise rejection" või mis ta oligi, on sellel skeemil ikka piisavalt hea või hakkab (suuremal koormusel) toite "ripple" väljundit mingil määral moduleerima näiteks?

        Tava võimudest nt. sellepoolest erinev skeem, et lõputranssidel ja nende juhtidel on hoopis kollektorid väljundis ja emitterid toites. Ma ei tea, kui levinud see lahendus on aga niipalju, kui ise trehvanud skeeme uurima, siis nagu ei meenu. Ei tea, kas sellel midagi selle "supply noise rejection"'iga pistmist või mingi muu seos, stabiliseeritud toite kasutamisega.
        Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
        Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

        Comment


          #19
          Vs: Odyssei 010 võimendi trafo vahetus

          Sellist lahendust kasutatakse päris palju. Kui transistoride vooluvõimendus on väike, siis lisatakse veel 3 transistor. Sobilik variant masstootmises.
          Vaata lk. 116 joonis C.





          Stabiliseeritud toide on üldiselt hea. Samas peab see stabilisaator olema piisavalt kiire, et ei tekiks teatud tüüpi moonutusi voolu muutudes.

          Comment


            #20
            Vs: Odyssei 010 võimendi trafo vahetus

            Siit foorumist kunagi lugesin, et kasutaja Jyrka oli sama trafo vahetuse teinud. Pidi ilusti mängima tema jutu järgi. Et ta skeemis mingeid muudatusi oleks teinud ma välja kuskilt ei lugenud. Tegelikult tema postitusest mul see mõte alguse saigi. Võimu kallale pääsen nädalavahetusel siis nokitsen jälle.

            Comment

            Working...
            X