Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia УМ-010 probleem v1.2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Estonia УМ-010 probleem v1.2

    Katse No.2, esimene teema postitus kadus ära koos sisselogimisega.

    Mul sõber sai kusagilt odavalt Estonia УМ-010. Võimendi tööle ei hakanud, Зашита LED põleb, releed РЭН-29 ei rakendu kuigi mähised on korras ja maki kõlaritesse heli edasi ei jõudnud. Ta kasutas originaaljuhtmeid mis olid heas korras. Kuna ta eriti elektroonikat ei jaganud ja üritas ise viga voltmeetriga otsida, lasi ta radika külge monteeritud TO-127 transistori kaks jalga kokku, kõrvetas läbi КТ819ГМ jõutransistori ja selle tagajärjel läks vastava NPN transistori baasil МЛТ-0,5 takisti püsivalt hõõguma. Ka hunnik МЛТ-2 takisteid samal kanalil on kuumakahjustustega - moondunud värv.
    Kui surnud КТ819ГМ vahetada MJ11016 vastu ja КТ818ГМ vahetada MJ11015 vastu, kas siis oleks võimalik võimendi tööle saada? Võin välja vahetada ka baasi takistid, kui on vaja ja teada mille vastu.
    Kuna omal otsene kogemus selle aparaadiga puudub, siis oleks kasulik ka kasutusjuhend või -nõuanne et aparaati pärast parandamist ka tööle saada.
    ResR_
    -Artificial_Intelligent-

    #2
    Vs: Estonia УМ-010 probleem v1.2

    Esmalt postitatud resr poolt Vaata postitust
    Kui surnud КТ819ГМ vahetada MJ11016 vastu ja КТ818ГМ vahetada MJ11015 vastu, kas siis oleks võimalik võimendi tööle saada?
    Saamaks aru, kas ülejäänud võimendi on elus, võid viimase astme otsad lahti jätta. Kui nii ei tööta, tuleb viga otsida ka eespoolt.
    Suure tõenäosusega on tulekahju ka eespool juba käinud.
    Viidatud asendused on liittransistorid ja ilmselt ei ole adekvaatsed asendused originaalidele.
    Skeem
    viimati muutis kasutaja a1; 26 m 2014, 19:08. Põhjus: täpsustus

    Comment


      #3
      Vs: Estonia УМ-010 probleem v1.2

      Sain spetsialistiga kokku leppida, et annan asja üle kuni sellel veel mingi eluvaim sees on. Võimendist niipalju veel et eelvõimendi osas otsest põlengu märke ei paistnud, ühtegi teist üleliia kuumaks minevat komponenti ei hakanud ka silma peale eespool mainitu.
      Tänud skeemi eest.
      -Artificial_Intelligent-

      Comment

      Working...
      X