Teade

Collapse
No announcement yet.

Koormusega kaob väljundsignaal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Koormusega kaob väljundsignaal

    Üks mingisugune hiina PA võim kahe kanaliga. Väidetavalt oli lõpp lühises aga keegi olevat selle korda teinud ja selle tõestuseks ei pidavat enam kaitsmeid läbi põletama. Vaatasin ossiga, et signaal tuleb igaltpoolt kenasti lõppu ja sealt väljundisse kah, võimendatud kujul ja puha. Aga kui siis ühendada sinna kõlar, hakkab sealt vaevukostuv plärin ainult tulema ja kogu väljundi signaal "kukub ära". Põhjuseks võib olla...?
    Condemn the hive.

    #2
    Vs: Koormusega kaob väljundsignaal

    Mis seisus lõputransid on? Lühist ei ole, on katkestuses? Eelastmed võimendavad, aga lõpp on ilupärast.

    Comment


      #3
      Vs: Koormusega kaob väljundsignaal

      Lühist jah ei ole. Katkestusega on juba tiba keerulisem. Kuna skeemi ei ole ja ilmselt ka ei leia, siis lootsin et keegi on sellist probleemi ennem kohanud ja oskab kohe soovitada kust asja uurima hakata. Toitepinged on olemas ja jõuavad lõppude peale kah. Lõpus siis kanali kohta 3x2sc5200/3x2sa1943, toitepinge 85/-85. Lõppude baasi peal on kena siinus olemas, emitteri peal on kena siinus, kollektori peal on toitepinge. Ja kui nüüd koormus taha panna kukub siinus väikeseks ja karvaseks/ähmaseks. Toitepinge ise väheneb umbes 2V. Hetkel ei näe et midagi kohe kuumaks läheks sellepeale või suitseks.
      Condemn the hive.

      Comment


        #4
        Vs: Koormusega kaob väljundsignaal

        Kas skeemi ei ole ette näidata?
        Kuidas tagasiside lahendatud, integraator vms?
        Mitme oomist koormust järgi ühendad?
        Limitter olemas?

        Comment


          #5
          Vs: Koormusega kaob väljundsignaal

          Skeemi ei ole jah ette näidata. Tagasiside on midagi huvitavat, vähemalt minujaoks, kellel selle teemaga vähe kokkupuuteid. Kui üldiselt on tagasiside lihtsalt paarist takistist ja kondest koosnev ahel väljundi ja "sisendi" vahel, siis siin ei ole tagasisides ühtegi kondekat. Vähemalt ei hakanud silma plaati ühelt ja teiseltpoolt radasidpidi uurides. Tagasiside käib seevastu läbi mitmete takistite ja dioodide. Koormuseks oli 8 oomine 20W valjuhääldi. Hakkasin siis seda tagasisidet mõõtma ja lammutama ja üks esmapilgul skeemis töökorras olnud diood väljajootes enam seda ei olnud. Sai vahetatud. Samuti üks transistor mis otsapidi sinna dioodi külge jooksis. Tundub, et asi hakkas käima, veel vara hõista, eks hommik ole õhtust targem, aga signaal enam koormusega ära ei kuku ja heli tundub et tuleb kah normaalselt läbi.
          Condemn the hive.

          Comment

          Working...
          X