Teade

Collapse
No announcement yet.

Raadiotehnika Y7101 Stereo võimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Raadiotehnika Y7101 Stereo võimendi

    Tere.
    Mure järgmine. Hommikul tööle minnes ja kiiruga arvutit välja lülitades ununes võimendi sisse. Nii ta siis hommikul poole 9-st kuni õhtu poole 7-ni mul toas pinises omaette. Nüüd aga jama selline, et isegi kui arvuti järgi lülitan ning üritan muusikat lasta, siis kõlarites pidev urin sees, nagu ikka ei oleks sisendit. Kusagilt kaugelt aga kostub mingit häält, ja kõvemaks keerates läheb ka kõvemaks. Kuigi helivaljus ei ületa põrinat kõlarites. Kas tõesti päevotsa järgiolles on lõppvõimendus otsa saanud või tahaks pisut jahutmist ning uuesti proovimist. Lahti veel keerama ei ole hakanud. Katsetasin võimul ka teist sisendit, ikka ei midagi.

    On oletusi?

    #2
    Vs: Raadiotehnika Y7101 Stereo võimendi

    Ju too lõpetas töölepingu!
    viimati muutis kasutaja Scott; 21 m 2011, 04:20. Põhjus: täistsiteering maha

    Comment


      #3
      Vs: Raadiotehnika Y7101 Stereo võimendi

      Sai nüüd isend lahti keeratud.
      Visuaalsel vaatlusel ei tundunud midagi punnis ega värvi muutnud olevat. Kus kohast ja kuidas võiks mõõtmisi alustada. Heli ju nagu käib läbi, aga suure põruna saatel. Sisendjuhtme testisin läbi, juhe ok. Kui juhtme eemaldan, siis ikka põrin. Kuhu võiks ja Kuidas võiks sinna testri külge panna, et jõuaks järeldusele, mis läbi võiks olla. Kindlasti võiks ju viia mõne parandaja juurde, aga kuhu jääb siis oma tegemisrõõm. Arvestades, et õhtud nagunii järjest lühemad ja pimedamad ning välitegevusi vähemaks jäänud. Huvi elektroonia vastu on olnud juba pikalt, aga mõtlesin, et nüüd siis paras aeg sellega tegelema hakata. Arvestades, et see võimendi on perekonnas olnud pea samakaua kui mina.

      Ehk oskab keegi anda hüva nõu kuidas siis alustada mõõtmistega.

      Comment


        #4
        Vs: Raadiotehnika Y7101 Stereo võimendi

        Toites lüüdid vaata üle, mõõda pingeid toite õlgades. Sellel võimul on kahed pinged lõpuplaadil. Arvata on et mingid elektrolüüt kondensaatorid on oma mahtuvuse minetanud.

        Comment


          #5
          Vs: Raadiotehnika Y7101 Stereo võimendi

          Toitelüütide kontrollimisega ei tasu aega raisatagi - kui pole veel surnud, siis varsti surevad naguinii niiet vaheta parem kohe välja. Jõutoites 2000 uF originaalid 4700uF vastu ja saad parema bassi ka (35V pingega käivad ka, ei pea 50V olema). Vilin/pinin tuleb arvatavasti grammofoni eelvõimust (see plekist karp sisendipistikutega ühel plaadil) - selle võib ära võtta üldse. Ja mina soovitaks üldse juhtida signaal otse eelvõimendisse (või üldse kohe lõppvõimendisse) ja sisendivalijal toide maha, sest see valimise skeem on väga kehva helikvalikteediga seal. Miks heli ei tulnud - kui ei olnud sama sisendi valitseja süü, siis jah mingi väiksem elektrolüüt arvatavasti surnud. Tasub ka naguinii ära vahetada lõppvõimendiplaatidel tagasiside lüüdid.

          Seda juttu on põhimõtteliselt siin foorumis küllalt aga nüüd kõik ühes kohasa ja ma sain ka tarka panna
          Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
          Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

          Comment

          Working...
          X