Teade

Collapse
No announcement yet.

Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

    Hetkel kasutusel Denon pma-700 + moditud filtrite ja sisuga paar audes 135 kõlareid. Soov oleks helisse rohkem kõrget otsa ja detailsust juurde tuua. Korra oli mõttes kõlarid välja vahetada aga võibolla asi hoopis võimendis kinni? Võibolla teeks Audes 135 mõne teise võimendiga paremat tööd? Ei ole olnud võimalust kõlareid mõne teise asjaliku võimendiga proovida ka. Oskate midagi soovitada? Kui kellegil oleks mõni konkreetne võimendi pakkuda, mis oma helikvaliteedilt sellest denonist üle oleks siis võite privaatsõnumina pakkumis teha!
    viimati muutis kasutaja Timo; 11 m 2011, 10:47.
    20+ aastat elfafoorumis

    #2
    Vs: Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

    Esmalt postitatud Timo poolt Vaata postitust
    Soov oleks helisse rohkem kõrget otsa ja detailsust juurde tuua
    Timo,

    1) PMA-700 võimendi: 2x50W/8Ohm, selele kõlaritele on vaja midagi surem, näiteks 2*150/8Ohm
    mul oli PMA355 (= saama võim: palju keskmised, bass puudub), ka oli 134 testitud AVC-A1SRA-ga (170W/8Ohm) - selle võimuga 134 heli oli väga hea, aga keskosa 3..5kHz võib olla natukene vähem.
    2) milline CD-mängia sul olemas? Kas on võimalik, et detailsuse puudumine on sinu CD probleem?
    3) veel võimalik, et 3-5kHz on natukene suurem kui kõrvadele meeldib (tavaline pilt vana Maestro-s) ja "makeerib" teised sagedused, kas sul on võimalik kotroillida 135 SPL mikrofooniga? Küsin, et võib olla võimalik moddida krossover (3..6kHz -1..2db) ja see annab rohkem "õhku" nendele, aga enne moddimine on vaja vaata SPL. Lõiksagedus nendel on 3kHz, ja kui paned kõrgsagesusele 4..4.5K-le rejector (kondensator+pool+takisti) võib olla see teeb sagedusala parem.

    Comment


      #3
      Vs: Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

      to D.D.D. Aitäh ideede eest.
      Võimendit ja kõlareid testisin E-MU 0202 helikaardiga aga siis ka heliga väga rahul olla ei saanud. Jääb mulje, et see denon võimendi eeldaks natuke teistsuguseid kõlareid (kuskil välismaa foorumis nagu väideti ka, et see denon eeldab natuke kõlarite valimist) .
      Kahjuks endal spl mikrofoni kasutamise võimalust ei ole. Filtri natuke suurem modifitseerimine eeldaks vist siiski mikrofoni olemasolu.

      Peab vist vägisi võimendi vahetusele mõtlema hakkama... mis hinnaklassist mingi parema võimendi juba saaks (võib olla nii kasutatud kui uus)?
      20+ aastat elfafoorumis

      Comment


        #4
        Vs: Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

        Eks vaata mingi korralik vanakooli võim sinna sappa, neid ikka vahest liigub kasutatud peast. Uuest peast on selline võim üsna kallis, kui lisaks vaja üsna võimast teist.

        Kuna oled Tartu inimene, siis võib midagi kokku leppida ja prooviks neid minu võimu järel algatuseks. Endal samuti Denon (PMA-860) , aga pigem vanakooli oma ning 2x80W @ 8Ohm, usun et võiks neid kõlareid üsna kenasti sõidutada.

        Võimust täpsemalt : http://www.classic-audio.com/denon-pma860-p-496.html

        Saaksid sina teist võimu proovida, mina saaks Audesed ära kuulata. See lihtsalt kerge variant, aga eks mõtleb kas on soovi jännata.

        Comment


          #5
          Vs: Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

          to wermecher: aitäh pakkumast. Mingit võrdlusmomenti oles tõesti vaja. Üks võimalus oleks vist ka audiodesign poega kokku rääkida ja oma kõlarid nende prooviruumi testimisele viia. Tassida küll natuke annaks, sest peale kõlarite sisu uuendamist on kõlari kaal 19 kg asemel 25kg tk.
          20+ aastat elfafoorumis

          Comment


            #6
            Vs: Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

            Mõtlesin, et jagan ka oma kogemusi natuke. Olen suhteliselt paljusid Denoni võimendeid kuulanud ja pikalt. Siinkohal võin eelrääkijate jutule lisada, et vanemad Denoni võimendid tegid paremat heli, vähemalt minu subjektiivse arvamusena. Üks Denoni mudelitest on see http://audio-database.com/DENON-COLU...pma-770-e.html mida tasub kuulata. Sellel aparaadil seal ülemiste sageduste juures küll puudujääke ei peaks olema, juhul kui ikka aparaat on korras.
            Ja ei maksa ka väga raha laristada, nimelt http://www.www.album.ee/album/272644/50207791 see mudel 1500AE jääb ka heli poolest sellele 770 alla

            Comment


              #7
              Vs: Denon pma-700 + Audes 135 , midagi asemele?

              Üpris niru on see seis kui aus olla. Et mingit asjalikku võimu saada peab ka kukrut üpris tublisti ikka kergitama, tihtitpeale head asjad isegi kohati püüdmatud.
              http://www.hifiweb.net/index.php?kat...b=350&parent=4 nende hind oli päris normaalne aga need kahjuks müüdud.
              Muidugi on ka võimalus ise midagi kokku panna aga see pole ka kergete killast ülesanne. kivivõimu KIT ehk oma raha eest esimene mõistlik asi.

              Comment

              Working...
              X